Nå er det eklipsetider igjen - det kraftigste verktøyet universet bruker for å få oss til å utvikle oss med sjumilsstøvler!

Nå er det eklipsetider dvs. sol- og måneformørkelse, noe som har stor innvirkning på livene våre! De er det mest dramatiske verktøyet som universet bruker for å skape forandringer i livene våre. Den 18/19 okt. 2013, hadde vi en delvis måneformøkelse. Den 3. nov. 2013, hadde vi en eksakt solformørkelse som egentlig er en nymåne og nå den 17. nov 2013 har vi en  fullmåne igjen, som igjen er en delvis måneformørkelse. Og så er det 5 måner igjen til neste gang fenomenene oppstår, da eklipsene kommer med to ukers mellomrom ca hvert halv år. Det som skjer ved en vanlig fullmåne og nymåne kan ha virkning astrologisk sett, i hvert fall i en hel måned framover og til tider enda lenger. Virkningen av disse eklipsene, kan ha effekt et helt halvår framover i tid. Så her er der power! Sist gang vi hadde dette var i april/mai 2013.

En solformørkelse er egentlig en nymåne og en måneformørkelse er egentlig en fullmåne. De er fascinerende fordi de alltid fører til en uventet vri! Noen er utfordrende, mens andre kommer med gaver og store muligheter. Det er få kosmiske begivenheter som har muligheten til å bringe med seg slike dramatiske gode, nyheter, men også rystende nyheter, for å få oss til å utvikle oss, og gå med sjumilsstøvler der vi ellers bare hadde gått med museskritt eller stått stille, som de kan! En eklipse forandrer alltid timeplanen og bringer med seg noe nytt og uventede ting! De arbeider både på det bevisste og ubevisste plan med oss, når de oppstår, men vi ser kanskje ikke noe resultat før det har gått noen måneder. Alt kan egentlig skje i eklipsetider.

Eklipser setter et tema eller kanskje flere temaer i livene våre, kraftig i rampelyset, og om vi vil det eller ei, så skjer der ting med oss angående disse temaene. Men det er en prosess. Vi får ikke alt på en gang. Det varer over et og et halvt til en to års periode, slik at vi får tid til å bearbeide det som skjer, og la ting få synke inn. Denne perioden kan ofte oppleves som en ganske så smertelig prosess, men når tida er omme, så vil vi føle oss lettet. Når vi har kommet igjennom denne prosessen, og når vi ser oss tilbake, så kan vi i undring si: “Hvordan var dette mulig? Hadde aldri trodd jeg ville komme dit jeg er i dag!” Vi vil få en mye større oversikt over temaet som eklipsene har jobbet med og pusslebitene vil falle på plass. Vi er da et mer sant og integrert menneske. Forsvarsverk har måttet rakne og flyktveiene er borte. Noe nytt har skjedd i livet. Der det før var stengsler, vil livet få pulsere igjen på dette området sunt og friskt!

Disse eklipsene henger sammen med den sørlige og nordlige måneknuten da enten sol- eller måneformørkelsen alltid er direkte oppå disse måneknutene eller ganske nærme. Men hvorfor er det slik? Vel den sørlige og nordlige måneknuten er kryssningspunktene, der månens bane rundt jorda treffer solas ekliptikke, dvs. jordas bane rundt sola. Så her forenes da sola og månen og ved eklipse tider, så står de i tillegg i samme plan. Så foreningen er da enda sterkere, og det er derfor at disse tidene har så enorm stor kraft. Den sørlige og nordlige måneknuten er også alltid i det samme tegnparet som eklipsene opererer i, i løpet av de samme årene. Nå faller eklipsene i tegnparet skorpionen og tyren. Den nordelige måneknuten i skorpionen og den sørlige i tyren. I mars i 2011 til høsten 2013 så falt eklipsene i tegnparet skytten og tvillingene, mange som er disse tegnene eller har en del planeter eller akser i disse, opplevde en stor prosess og utvilking som de fleste nå er ferdige med, men hos noen vil prosessen vedvare, dersom temaet som blir berørt i ens horoskop også strekker seg ut i neste tegnpar - skoprionen og tyren. Dvs. dersom en har planeter som står i ei klynge ved disse overgangene eller om en har et hus (livsområde) som går over til de neste tegnet. Men for mange vil nye temaer bli trigget, som da har med skorpionen og tyrens temaer å gjøre.

Eklipser gir ekstra sterk forening mellom sola og månen, mellom yin og yang, lys og mørke, det maskuline og det feminine og det bevisste og det ubevisste. Vi har da ekstra stor tilgang på begge disse energiene. Og det som skjer ved at det maskuline og det feminine forenes, er en unnfangelse aller oftest i overført betydning da, og kan være av all slags karakter. Vi har da i disse tidene mye større mulighet til å få større selvinnsikt både i det ubevisste og i det bevisste.

Da disse måneknutene er så vesentlige for vår livsoppgave som vi har fått, så viser de også en del av hva vi skal lære akkurat i denne eklipsefasen, alt etter i hvilket tegn den sørlig og den nordlig måneknuten befinner seg i. Nå når disse måneknutene er i tegnparet skorpionen og tyren, så dreier det seg om å få balanse mellom det disse to tegnene står for. Jeg har skrevet mer om disse to tegnene i en egen artikkel. Men helt kort, så går det på å dukke ned i det underbevisste og svømme langt der nede og å få tak i det som ligger der og ulmer for å få det fram i lyset, og når det har kommet fram så sprekker det som trollet sprekker når det kommer i kontakt med sola i de norske eventyrene. Det er å våge å møte sine skyggesider, våge å se seg selv midt i hvitøyet og å ikke flykte. Det er å stå kampen ut, men ofte en kamp som vil oppleves overveldende og for mye for en, men seiersvåpenet er dog ganske enkelt men dog så vansklig, det er overgivelse! En blir ofte tvunget så langt i kne at en har ikke noe annet valg enn å "gi det over", men akkurat da skjer underet, fugl fønix står opp i fra aska og flyr fritt som en ørn, og kan si "fra kampens hete står jeg sereriks opp og flyr fritt som ørnen!" For de av dere som har lest om den esoteriske forståelsen av skorpionen og tyren, så vil dere se at det dreier seg mye om skorpionen`s tema nå, da den nordelige måneknuten står i skorpionen. Dere kan godt lese om den esoteriske forståelsen av skorpionen og tyren, en gang til, da alt som står der for disse to tegnene vil være aktuelt. En vil også oppleve at en dukker inn i sitt indre for å bli opplyst i denne tida. Det vil alltid være noe vanskelig og nifst, med det å strekke seg mot den nordlige måneknuten. Men vi vil bare VITE innerst inne at det er dit vi skal for det.

De av dere som er skorpion eller tyr, vil oppleve en enorm personlig vekts i løpet av de par årene som eklipsene faller i skorpionen og tyren, vi andre vil også kunne oppleve disse eklipsene veldig, spesielt om vi har planeter eller hovedakser i disse tegnene i vårt personlige horoskop. Men om vi ikke har det heller, så har vi alle livsområder (kalt hus i astrologien) som er i disse tegnene, i fødselshoroskopene våre, hvor vi allikevel kan merke virkningen av disse eklipsene mer eller mindre!!!

Vi har alle fått våre livsoppgaver og utfordringer utdelt ved fødselshoroskopene våre, og dette vil etter hvert bli det vi går igjennom i livet. Det er ikke statisk. Utfordringene og livsoppgavene er der for at vi skal komme igjennom de. Og hvordan vi takler det er vårt valg. Noen har det enklere enn andre. Men en ser i livene til de som gjør det utrolig bra og blir berømt, at de ofte har store utfordringer i horoskopene sine. Så de har ofte ikke fått det gratis, men har måttet kjempe seg fram. Og det er det vi alle kan velge å gjøre, uten at vi alle skal bli berømt for det da. Vi har alle fått tildelt forskjellige utfordringer og livsoppgaver. Jeg bare tok det som et eksempel. Men vi har alle frie valg, og når utfordringene stormer på, så kan vi enten velge å bukke under eller å ta opp kampen og komme oss igjennom den. Men det flotte er at universet går hele tida i sykluser, så tar en ikke spranget og tar tak i det en vet en skulle i livet sitt, ved den ene anledningen, så kommer der alltid flere anledninger.

Men husk at universet er ikke der og vil oss vondt. Vi har alle fått våre utfordringer, men universet ønsker at vi skal komme oss igjennom de og være sanne, ekte skapninger som lever med sann integritet. Men til tider så opplever vi tap og sorg som vi ikke forstår hvorfor det måtte skje. Og det er ikke lett å forklare, men en kan ofte se at utfordringene vi får stemmer overens med de ufordringene som henvises til i fødselshoroskopet. Men i slike tider er det utrolig viktig å få lov å sørge og få lov å ta den tida en trenger å komme seg igjennom det. Og det er det universet da hjelper oss med, for det vil at vi skal få lov å leve ut hele oss, så det arbeider med å få ting fram i lyset som vi kanskje har dyttet under teppet og ikke vil se i øynene, det arbeider for å få oss til å være tro mot oss selv og våre innerst følelser og vårt innerste vesen. Så har en opplevd et trauma eller andre vanskelige ting og ikke arbeidet seg igjennom det, så vil universet hjelpe oss med å møte det vi flykter fra - våre innerste drager eller skyggesider. Det hjelper oss alltid til å få oss nærmere dit som vi innerst inne VET at vi skal hen! Disse eklipsene er som nevnt det mest dramatiske verkøyet universet har for å skape forandringer! Det vi kan oppleve under disse tidene kan ofte føles skjebnebestemt!!!

Men her må jeg også få understreket veldig, at det er varierende hvor veldig disse eklipsetider treffer hver enkel, og om de treffer en i det hele tatt. Det er avhengig at hvor vi er i livene våre. Eklipsene vil falle en plass i våre personlige horoskoper, og da trigge forskjellige temaer hos hver og en av oss. Men noen har kanskje allerede arbeidet seg igjennom de temaene, og da vil de ikke føle noe spesielt denne gangen. Mens de av oss som kanskje ikke har arbeidet oss igjennom det temaet, kan de da treffe veldig sterkt. En annen ting er at universet vet når tida er inne å begynne å trigge oss, dersom vi trenger det. I visse tider trenger enkelte bare ro. Men her er det dessverre ikke vi som bestemmer, universet setter i gang det som er meningen skal settes i gang.
Men de som vet at visse ting har blitt trigget veldig i det siste, men enda ikke føles som om det er ferdig, de kan forvente at det fortsetter med samme temaet. Dersom det har vært en positiv utvikling, så vil den fortsatt være positiv.

Når eklipsene treffer oss, så er det oftes en prosess. For å ta et eksempel: Ved den første eklipsen så opplever en kanskje at bena blir revet under en, ved neste eklipse par, et halvt år etterpå, så opplever en kanskje at en får nye ideer og forståelser rundt temaet. Ved neste igjen, så har en kanskje begynt å ta disse inn over seg, og ved de siste så er en på en måte kommet i mål og det nye er blitt helt integrert og en kan føle seg ferdig med det ene temaet. Det trenger ikke absolut være nye ting, det kan også være en stor transformasjon i det bestående. Det er umulig for meg å si hvilket tema det dreier seg om for hver og en, men en vil merke at det er en prosesss - og det er ofte når en ser seg tilbake at en ser utviklingen. Når en står midt oppi det så ser en ofte ikke skogen for bare trær. Men ha tillit til at universet/kilden vet hva som er til det beste, vår innerste sjel vil fram og skinne, den vet hvordan og når det er tid til å presse seg fram.

Der er forskjell på hvordan en måne- og solformørkelse virker inn på oss i det de finner sted. Ved en måneformørkelse som egentlig er en fullmåne, så fullbyrdes eller avsluttes noe og ved en solformørkelse, som egentlig er en nymåne, vil nye ting settes ut i live og en har muligheten til å stake ut kursen videre i livet på en helt ny måte eller nye ting bare begynner og skjer.
Og ved måneformørkelsen(fullmåne), er vi ofte svært emosjonelle og kan lett overreagere. Emosjonelle svar på situasjoner kan bli betydelig kraftigere. Våres indre følelser, bekymringer, og ubesluttsomhet kommer ofte til overflaten og blir satt fokus på. Det er ofte en periode med indre konflikt. Det som er viktig da er å ta det rolig og lytte til intuisjonen for den er vanligvis riktig. Dømmekraften og fatteevnen vår kan være noe redusert i denne tida. Måneformørelsen virker som en flere ganger forsterket vanlig fullmåne!

Her er ei liste over hvordan en kan oppleve eklipsetider og hvordan en kan forstå de og forholde seg til de:
- Der kan ofte skje dramatiske og/eller uforutsigbare ting ved disse tider, men de er der for at vi skal modnes svært raskt!
- Det kan ofte være smart å ikke gjøre så mye aksjon på disse tidene, når eklipsene er eksakte eller ei tid før og etterpå, kjenn på dette selv, men mer se hva som skjer og lytte og reagere heller.
- Der skjer ofte utenforstående ting, tilsynelatende store eller små hendelser som vi ikke har kontroll på, men som forandrer oss drastisk ved disse tidene eller ei stund etterpå. Husk at de kan ha effekt i et helt halvår framover.
- De vil alltid få ting til å utvikle seg fortere enn vi hadde forventet, det kan være innvendige prosesser eller ytre hendelser….
- De hjelper oss med å gjøre ting som vi aldri hadde trodd at vi ville våge å gjøre.
- De avslører oss, våre motiver og vår ekte motivasjon og vår ekte karakter.
- De kan fjerne elementer i livet eller personer som vi trodde vi trengte, men som vi egentlig ikke trenger.
- Men det flotte er at etter at noe er fjernt, så vil det fylles det med noe bedre. Universet liker ikke tomrom.
- Legg merke til hvilke nyheter og signaler en får ved eklipsetider og tida etterpå. Det vil fortelle om dramatiske endringer som kan komme framover.
- Forandringer som skjer ved eklipse tider, vil være varige, så en må bare godta at det ikke går an å få det tilbake igjen slik som det var før, om de ytre omstendigheten kan bli ført tilbake igjen, så vil innholdet ikke bli det samme.
- Noen ganger kan det vare triste og smertefulle ting vi kan oppleve, men det er en del av livserfaringen som vi skal igjennom, og husk at vi utvikler oss og modnes mest i slike perioder.
- Vi innser at vi ikke alltid har kontroll over livene våre ved disse tidene.
- Eklipsetider setter lys på sannheten om oss selv og om andre, avslører tilstander, som en har ignorert, avist eller aldri lagt merke til før.
- De er som katalysatorer for livsavgjørelser.
- De kan endre perspektivene våre.
- De kan få oss til å føle at den rette pusslebiten faller på plass og en ser endelig det fullstendige bildet.
- Om en ikke merker det på det personlige planet, så vil en se rundt seg at der er mye som skjer og en vil høre mye i mediene om ting som skjer i verden for øvrig på disse tidene.
- Og husk at dine nærmeste også mest sannsynlig vil merke dette, så vær beredt til å være en støttende person dersom noen trenger noe hjelp i den tida.
- En vil være svært så emosjonell på denne tida og vår dømmekraft kan være svekket, så derfor bør vi ikke forhaste oss i denne tida, men undersøke ting nøye, og dersom det fortsatt er aktuelt og en er fortsatt begeistret etter noen dager eller ei uke, så gå for det, hva det måtte være!
- Følelser av overraskelser eller sjokk kan ofte komme og trenger ofte en rask respons, men prøv å ikke overreagere men ha vettet med deg!
- Ikke vær for rask til å dømme noe som bra eller dårlig av det som skjer ved disse tidene, fordi det kan ta lang tid til en forstår den virkelige betydningen, husk at det dreier seg ofte om viktige prosesser i livene våre, så derfor er vi kanskje ikke klare til å se det store bildet enda, før etter de neste eklipsene om et halvt år eller om et år.
- De kan føre til at store, tunge dører åpner seg også, de som aldri har vært åpne for oss før, eller som vi trodde at vi aldri ville klare å åpne.
- En kan oppnå sine mål, som en har jobbet hardt med, ved disse tidene.

Og som avslutning vil jeg bare si at en trenger ikke være redd for disse tidene, universet vil bare at vi skal vokse og modnes!!!


Her er en mer teknisk forståelse for hva sol- og måneformørkelse er og hvorfor de opptrer slik som de gjør, for de som vil forstå det bedre:

En eklipse er en sol- eller måneformørkelse. De forekommer alltid i par med to ukers mellomrom, det kan variere om måneformørkelsen kommer før solformørkelsen. En måneformørkelse er en fullmåne da sola og månen står rett overfor hverandre sett fra jorda. Det vil si at jorda ligger mellom månen og sola. Grunnen til at der blir måneformørkelse er at jorda da skjuler lyset fra sola til at den får skinne på månen. Da kan en spørre seg hvorfor ikke dette skje hver gang der er fullmåne? Det er fordi, de andre gangene så ligger månen opp til 5 grader ovenfor eller nedenfor jorda, slik at sollyset passerer akkurat over eller under jorda, og treffer da månen, men akkurat ved måneformørkelse, så ligger sola, jorda og månen i samme plan, og da skygger jorda for at lyset i fra sola kan skinne på månen. Da jorda er så mye større enn månen, så vil de fleste på jorda kunne se måneformørkelsen. Solformørkelse er derimot en nymåne. På en nymåne så ligger sola og månen på samme sted sett fra jorda. Dvs. at månen ligger mellom jorda og sola. En solformørkelse vil bare være synlig på et lite sted på jorda, da månen er så mye mindre enn jorda, og derfor ikke klarer å stå i veien for sollyset på hele jordas overflate. Det er den samme grunnen til at der ikke blir solformørkelse hver nymåne også, nemlig at månen, og jorda ikke er i det samme planet hver gang. Så å si hvert halvår så forekommer dette.

De kommer og går i et tegnpar som står i opposisjon til hverandre f. eks løve og vannmann osv., og der forekommer disse eklipsene i dette tegnparet i opp til 18 til 24 måneder. Dvs. ca tre til fem eklipser etter hverandre i samme tegnpar, før de da etterpå kommer i neste tegnpar. De var i tegnparet steinbukken og krepsen fra sommeren 2009 til vinteren/våren 2011. Og våren/sommeren 2011, skiftet de til tegnparet skytten og tvillingene og vil nå  falle i tegnpara skorpionen og tyren i ca 1 - 2 år, men det som skjer nå, vil kunne ha effekt et helt halvår fram i tid til neste eklipsetider.

Ps. Denne informasjonen er hovedsakelig hentet ut fra Susan Miller's Astrology Zone der jeg har forkortet ned en artikkel hun skriver om måne- og solformørkelser. Hennes hjemmeside kan absolutt anbefales!!! Linken til den er følgende.
www.astrolgyzone.com
Kan også anbefale dere å lese hennes side for hver måned - der hun skriver mer utdypende for hvert enkelt tegn. Hun forklarer det lettfattelig men allikevel seriøst og dyptgående om hva som rører seg på himmelen hver måned og hvordan det får innvirkning på hvert enkelt tegn. Hun kan heller ikke se deres personlige horoskop, men går enda mer i dybden enn det jeg gjør på denne sida, da hun skriver om hvert tegn! Det er på engelsk, men med google oversetter, så kommer en langt for de som ikke makter å lese det på engelsk.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De forskjellige livsveistallene/skjebnetallene fra 1 - 9 og mestertallene 11, 22 og 33!

Grunnleggende info om Numerologi

Fullmånen den 24. februar 2024 - Mulighet for kompromiss, til tross for utfordringer rundt kommunikasjonen:-)))