En dypere, esoterisk forståelse av tegnparet - Tvillingene og Skytten!

En dypere, esoterisk forståelse av tegnparet 
Tvillingene og Skytten!

Her tar jeg for meg Tvillingene og Skytten og viser deres utviklingsvei og potensiale sett ut ifra esoterisk astrologi, som er en utrolig spennende og interessant forståelse av de grunnleggende energiene til disse tegnene. 

Her vises også sjelens intensjon for dette livet, for de som har Ascendanten i et av disse to tegnene.

Dersom en ser esoterisk på motsatte tegn i astrologien, er de på et høyt utviklet plan egentlig like tegn. Egenskapene til de er i første omgang totalt motsatte, men utviklingspotensialet er å møtes på halvveien i to motsatte prosesser. 

Dersom en har mye Tvilling-energier i seg, vil en mer kjenne seg igjen i Tvillingenes utviklingsvei og prosesser

Og de som har mye Skytte-energier i seg, vil kjenne seg mer igjen i Skyttens utviklingsvei og prosesser. 

Tvillingenes vei er å få eller å lære mer av Skytten, og Skyttens vei er å få eller å lære mer av Tvillingene. 

Og for de som har begge disse energiene i seg, altså både planeter eller akser i Tvillingene og i Skytten, gjelder det å balansere disse energiene i livet.

Dypest sett handler Tvillingene og Skytten om eter legemet, energien som flyter rundt omkring både horisontalt og vertikalt. Det handler om å finne livskunnskap, livsvisdom og sannheten med stor S. 

Det handler om å ha kontakt med sitt hjerte, sin intuisjon og å opprette kontakt med det spirituelle for så å lære dette ifra seg videre. 

Det er derfor begge tegnene liker å reise for å samle inn kunnskap, forståelse og å søke etter sannheten. I utgangspunktet gjør de dette på to vidt forskjellige måter. Men når de da møtes på halvveien i sine prosesser, har de god kontakt med sitt hjerte, sin intuisjon og det spirituelle og de er her for å gi dette videre til andre på en balansert og fin måte.


Tvillingene er mer objektive i den første fasen og samler inn kunnskap ifra bøker, med å prate med folk og med å reise, men mer på triviell og siviliserte steder, som New York eller Paris. Eller de er mye ute og farter i sitt eget land. De samler inn og setter det sammen til en helhet og formidler dette videre til andre. De er ofte lærere eller journalister, buss- eller taxisjåfører.

Tvillingen er i første omgang også veldig opptatt av at andre skal like de, og hva andre tenker om de. De vil helst gjøre alle til lags og de er flinke med å ta veldig mye hensyn til andre. 

Med hjelp av den frie tanken og all den kunnskapen de har samlet inn, begynner Tvillingene å forstå helheten i livets mystikk og de begynner å søke mer innover for å finne sine egne sannheter og begynner å erkjenne hva som er deres sanne JEG. 

De lære mer og mer å følge hjertet sitt og heller gi blaffen i hva andre skulle mene, som Skytten er veldig flink til. De begynner å følge sin intuisjon og oppretter kontakten med det spirituelle og åndelige. Energien flyter da fritt både horisontalt og vertikalt. 

Etter hvert begynner de også å lære dette ifra seg til andre. De vil formidle det de selv har lært.

Skytten derimot begynner med å gi blaffen i hva andre tenker og kjører på med nesten blind optimisme og tar lite hensyn til andres følelser og reaksjoner i den første fasen. De gjør det de har lyst til og det de ønsker - følger hjertet.

De har en stor frihetstrang. Når de skal ut og reise, er det heller usivilisert og til fremmede kulturer, gjerne ut i jungelen og lignende. 

Skytten er også stadig på leit etter sannheten med stor S. Men Skytten søker mest en subjektiv sannhet og kunnskap som kan la de få en større forståelse for livets grunnleggende essens. 

Det er også derfor de reiser så mye, for da kan de få mer forståelse av livet og finne essensen av livet. Derfor elsker de også filosofi, teologi, politikk eller andre lære-setninger, hvor de kan lete etter sin sannhet.

Når Skytten har funnet en sannhet, kan den dessverre lett tro at den er sannheten for alle andre også. Dette gjør at Skytten kan være rasister på sitt verste. Her trenger de å lære av Tvillingene at ikke alle trenger å følge Skyttens sannhet, men at der finnes et mangfold å ta hensyn til.

Men etter hvert oppdager også Skytten at Sannheten med stor S, finner en bare inni seg selv, og de finner dype sannheter som de kan veiledende andre med, slik at andre søkende mennesker kan finne den indre veien også, men da på en veldig positiv måte!

På et høyt plan er både Tvillingene og Skytten like. De har funnet livets sannheter inni seg selv etter hvert og lærer dette videre til andre.


Den esoteriske, astrologiske utviklingsveien i livet


Vi lever mer i månetegnet dvs. i det tegnet vi har månen i, som barn . Månen står for følelser, men også for mor og omsorg. Vi vokser mer inn i soltegnet dvs. der sola er, dvs. det stjernetegnet vi er, når vi utvikler vår egen personlighet og individualitet, når vi blir voksne. 

Senere i livet vil ascendante-tegnet dvs. i det tegnet Ascendanten er i, komme mer fram i livet. Da begynner sjela og sjelslivet å komme mer fram og den vil gjenspeile ascendante-tegnet, men oftest på et høyere og mer utviklet nivå. 

Når der gjelder måne- og soltegnet, vil en merke at om der skjer vekst og utvikling i det ene tegnet, vil det slå positivt ut i det andre tegnet og motsatt.

En ser altså en utvikling i livet fra månetegnet oftest levd ut i månefasen dvs. i de lavere utviklingen av tegnet som månen står i, men det forbedres det også i løpet av livet. 

Etter hvert vokser vi inn i soltegnet, og vokser inn i vår egentlige personlighet - sola.

Senere i livet kommer Ascendanten mer fram i livet, da oftest på et høyere nivå av utviklingen av det tegnet. Selv om der kan være innspill ifra lavere nivåer i ascendante-tegnet også 

Men ikke alle Tvillinger og Skytter eller de som har en del av andre personlige planter her, skal nødvendigvis gå igjennom en hel slik prosess i et liv. Kanskje lever en mer i de første fasene i dette livet eller en begynner midt inni prosessen i dette livet og utvikler seg videre. 

Her er ingen fasit, men vær ærlige overfor dere selv. Der er ingen konkurranse, for vi har alle forskjellige ting vi skal lære her i livet. 
 

Sørlige og nordlige måneknutene

Også den sørlige og nordlige måneknuten viser ens utviklingsvei. Disse kan være i helt andre tegn enn månen, sola og Ascendanten. Men ved å tolke et helt horoskop, vil disse to utviklingsveiene hos hver enkelt forklare ens liv. Et horoskop er sammensatt av mye, på samme måte som livene våre er sammensatte. 

Om dere har den sørlige eller nordlige måneknuten i Tvillingene og Skytten, vil dere også kunne kjenne dere godt igjen i disse tegnenes utviklingsvei.

I det tegnet en har den sørlige måneknuten, vil en oftest kjenne seg igjen i månefasen og i utviklingsveien til det tegnet. 

Utviklingen går mot den nordlige måneknuten og en trenger å lære mer av det tegnet som den nordlige måneknuten står i.


Dypere inn på Tvillingenes og Skyttens esoteriske utviklingsvei

(Følgende har jeg hovedsakelig tatt ut i fra boka Utviklings astrologi av Steen Buddig og Claus Houlberg bare noe forkortet og tilføyd litt til):


TVILLINGENE

Månefasen
Formidling og innhenting av kunnskap er sterkt knyttet til dette tegnet og utviklingen skjer gjennom en kvalitetsendring av innholdet av dette. I den første fasen vil ustabilitet, rastløshet og manglende fokusering gjøre seg sterkt gjeldende. 

Der er et stort behov for å ha mennesker rundt seg hele tida - til å speile seg i. Miljøet har avgjørende betydning for den videre utviklingen.

Vedkommende kan svinger mye og kan være utrygg på sitt følelsesliv. Ofte vil de intellektualisere følelsene, noe som gjør at de snakker utrolig mye, de prøver å bli akseptert følelsesmessig på denne måten. 

Selvstendighet erstattes med avhengighet til andre mennesker.

Solfasen
I neste utviklingsfase formidler Tvillingene viten og kunnskap til andre. I lang tid er det mer andre menneskers tanker, oppdagelser og resultater som kommuniseres. Innlæringen er hurtig og smidig. Vedkommende kan sluke store mengder bøker, artikler, lydbånd, telefonsamtaler osv. 

Personligheten bygger på denne evnen til å kommuniserer med alt og alle. Det kan skjer verbalt, musikalsk eller på andre måter.

Vedkommende lærer målrettethet og konsentrasjon i denne fasen, kvaliteter som i dette tegnet er viktig for å høyne bevisstheten og bevege seg inn i personlighetens sentrum. 

Dette skjer ved å tenke selvstendig. Vedkommende vender seg nå vekk fra å søke etter viten i den ytre verden og begynner å lytte til seg selv, i en viss periode ved bruk av “guruer”, meditasjons-systemer og lignende. 

Disse forlates igjen, men har hjulpet vedkommende et trinn videre i erkjennelsen av sitt sanne jeg. 

Den selvstendige tanke er vedkommende sitt viktigste redskap, og evnen til å kunne skille mellom det som er riktig og galt utvikles i takt med en større og større forståelse av seg selv og helheten.

Ascendante-fasen
Etter hvert kommer en mer over på det høyere potensialet i Tvillingene. Utviklingen av denne fasen er utviklingen av sjels bevisstheten og forståelse av store sammenhenger. 

Nå er temaet erkjennelsen bak alle variasjoner, hvor de enkle sannhetene kan sies i tusenvis av variasjoner. De er evig de samme, men allikevel uttrykt helt annerledes enn før.

Formidlingen skjer gjennom utviklingen av tjenersinnet og stadig økt selverkjennelse. 

Bøkenes verden forlates som den eneste og autoritative kilden til viten. Adgangen til indre viten vokser og vokser i takt med at den formidles til gagn for andre.

Nå er en kommet dit hen som sjela vil, spesielt for de som har Ascendanten i Tvillingene, er det esoteriske mottoet: 

“JEG ERKJENNER MITT ANDRE SELV - MIN SJEL OG SLIK VOKSER OG STRÅLER JEG” 


SKYTTEN

Månefasen
Dette tegnet har ofte stort hell og gjennomslagskraft i den ytre materielle verden, som har uendelig stor betydning for Skytten i den første fasen - livet skal leves på den mest behagelige måten - en er mer knyttet til økonomi enn økologi. 

Månen i dette tegnet vil gi en sterk trang til å bruke seg selv, møte livet, utfordringene og konfrontasjonene. Dette skjer ofte på overoptimistisk måte der vedkommende tror han eller hun slipper heldig ifra alt hva de gjør. 

Skytten har en tendens til å lage sine egne private “lover”., som slettes ikke alltid følger det som ellers er vanlig i samfunnet. Disse personene har det som regel så travelt med å følge deres eget hode at de ikke tar hensyn til andres følelser og reaksjoner.

Deres egen nysgjerrighet, rastløshet og livsappetitt tvinger de til konstant å være i aktivitet. De har et stort behov for handlingsfrihet, ved å bruke kroppens ressurser.

Solfasen
Men etter å ha tilegnet seg en del erkjennelser, ønsker Skytten å forholde seg til en større helhet. Dels et større perspektiv i forhold til andre mennesker, dels til de større prinsipper gjennom for eksempel utdanning og reiser til fremmende land med andre kulturer, livsformer og skikker osv.

Når de føler at de har oppnådd et rimelig omfattende og sant bilde av den verden vi lever i, oppstår der et behov til å forstå årsakene til denne verdens mangfoldigheter. De ønsker å forstå de store sannhetene, de bakenforliggende universelle og filosofiske lovmessigheter. Skytten kan da lese og studere alle slags former for filosofi, religiøs litteratur eller spirituell litteratur.

Men den virkelige erkjennelsen skjer først når de erfarer ting selv og bearbeider det de opplever selv. Etter å ha åpnet for egen erkjennelse som det viktigste redskap for å oppnå visdom, opplever de den ene innsikten etter den andre. Skytten er på denne måte et tegn som stadig er på streben, men den deler også gjerne gavmildt av sin visdom til andre som kommer etter de.

Ascendante-fasen
Fult utviklet er dette tegnet ofte læreren og veilederen for andre åndelig søkende mennesker på sin indre vei. Gjennom sine egne erfaringer er Skytten blitt god til å finne og vise retningen og målet i forskjellige faser og situasjoner for andre. Skytten vil på denne måten fungere som en slags lys eller “guru” på jorden.

Samtidig som de underviser andre, gjennomgår de selv nye erfaringer, og kommer på den måten videre på deres egen vei. Sagnhelten Herkules sier her: “Den som hjelper andre, kommer raskt fram”.

Nå er en kommet dit hen, der sjelen vil, spesielt for de som har Ascendanten i Skytten, er mottoet esoterisk sett: 

“JEG SER MÅLET, JEG NÅR MÅLET OG ETTERPÅ SER JEG ET ANNET MÅL”

Her kan du finne ut hvilket atjernetegn du er, hvilket månetegn du har og hvilken Ascendante du har og om du er interessert se hele horoskopet ditt:

- Om du ikke vet stjernetegnet ditt, kan du finne det på Cafe Astrology.com sin enkle Stjernetegnkalkulator også, med å gå inn: Her

- Du kan finne månetegnet ditt på Cafe Astrology.com sin enkle månetegnkalkulator, med å gå inn: Her
(Klokkeslettet er viktig her, da månen kan være i to forskjellige tegn i løpet av et døgn)

- Du kan finne Ascendanten din på Cafe Astrology.com sin enkle Ascendante-kalkulator også, med å gå inn: Her 
(PS. klokkeslettet er helt avgjørende her, for Ascendanten kan være i hvilket som helst tegn i løpet av et døgn!)


Om du er interessert i å se hele horoskopet ditt, kan du finne det med å gå inn på Astro.com si side: Her
(Her vil du selvfølgelig få opp både månetegnet og Ascendanten også i lag med hele horoskopet. Men er du uerfaren innen astrologien og ikke vet helt hvordan du skal lese og tyde et horoskop, anbefaler jeg de enkle kalkulatorene ovenfor.)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De forskjellige livsveistallene/skjebnetallene fra 1 - 9 og mestertallene 11, 22 og 33!

Grunnleggende info om Numerologi

Fullmånen den 24. februar 2024 - Mulighet for kompromiss, til tross for utfordringer rundt kommunikasjonen:-)))