En dypere, esoterisk forståelse av tegnparet - Væren og Vekten!

En dypere, esoterisk forståelse av tegnparet 
- Væren og Vekten!


Her tar jeg for meg Væren og Vekten og viser deres utviklingsvei og potensiale sett ut fra esoterisk astrologi, som er en utrolig interessant forståelse av de grunnleggende energiene til disse tegnene.

Her vises også sjelens intensjon for dette livet, for de som har Ascendanten i et av disse to tegnene.

Dersom en ser esoterisk på motsatte tegn i astrologien, er de på et høyt utviklet plan egentlig like tegn. Egenskapene er i første omgang totalt motsatte, men utviklingspotensialet er å "møtes på halvveien", i to motsatte prosesser. Dersom en har mye av Væren, vil en kjenne seg igjen i Værens utviklingsvei og prosesser og de som har mye av Vekten, vil kjenne seg igjen i Vektens utviklingsvei og prosesser.

Værens vei er å få eller å lære mer av Vekten, og Vektens vei er å få eller å lære mer av Væren. Og for de som har mye av begge disse, altså en del planeter både i Væren og i Vekten, gjelder det å balansere disse energiene i livet.


Dypest sett handler Væren og Vekten om å finne balanse og et "himmelsk bryllup" mellom sjelen og personligheten, mellom tankens intuitive forståelsen av ting på et dypere sjels plan, kontra det å handling ut ifra personlighetens impulsive ego!

I Væren blir noe nytt født fram. Det gamle/vinteren er forbi. Væren begynner med vårjevndøgnet. Et frø ser dagens lys, nytt liv ser dagens lys, nye ideer og tanker ser dagens lys. En selv ser dagens lys. Væren står for en selv, “Jeg er” er mottoet for Væren.

For at noe nytt skal fødes fram og begynne å spire og gro på våren, trengs det mye kraft. Se på snøklokkene og krokkosene som presser seg fram igjennom frost, snø og kald jord. Og det er akkurat denne kraften Væren har. Den har en power uten like. De elsker å gjøre ting og der som andre ville bakket ut fordi det virker for vanskelig, det ser Væren på som kjekke utfordringer.

Men i den første fasen, durer de løs på ting ut ifra sine impulser og instinkter uten å tenke først. Og er de andre ikke med de, så opplever de at de andre er i mot de.

Værens utviklingsvei er å lære å tenke før de gjør ting og å lære at ting kan også være både og. Alt er ikke bare svart/hvitt. Videre vil Væren utvikle evne til å bare vite ting intuitivt og er da flink til å være på riktig sted, på riktig tid, når det gjelder. Dette kan både være angående ting de skal gjøre i livet, men også når det gjelder andre viktige hendelser.

Dette er fordi Uranus er den esoteriske herskeren over Væren. Uranus står for plutselige aha-opplevelser og bare vet ting sånn umiddelbart. Den kan også komme med gode, nye ideer og ønsker å bringe sjelslivet ned i fysisk form. Uranus sin form for intuitiv viten er en annerledes enn intuisjonen til vanntegna, Krepsen, Skorpionen og Fiskene og det planeten Neptun står for, som vet ting mer gjennom den følelsesmessige intuisjonen. Med Uranus dreier det seg om intuitiv innsikt på det mentale planet, Uranus lynkjappe forståelse for ting.

Værens høyeste potensiale er å få en intuitiv forståelse for ting på et dypere sjels plan. Der den kan se bak illusjonene og hvordan ting tilsynelatende kan se ut, den forstår tingene på et mye dypere plan - på sjels planet.

Væren har mye å lære av det motsatte tegnet Vekten, som står for likevekt og balanse og som tenker før den handler og som vet at alt er ikke bare svart/hvitt og som på sitt høyeste utviklede plan har funnet balansen mellom personligheten og sjelen.


Vekten derimot står for å finne likevekt og balanse i mellom personligheten og sjelslivet, men også i mellom seg selv og de andre og i mellom seg selv og partneren.

Her ønsker en å finne den gylne middelvei. Her ser en og forstår ting både fra den ene og den andre siden. Den er den fødte diplomat eller megler og er veldig sosialt anlagt.
Problemet kan være at en ikke klarer å bestemme seg, fordi en veier hele tida for og imot. Vekten kan da være veldig usikker, da den ikke vet hva den vil. Den kan også være veldig avhengig av hva andre mener i første fase, og ønsker ikke å gjøre noe dersom de andre ikke synes om det.

De har mye å lære av Væren, de trenger å være mer selvstendige og å lære å ta egne valg. Etter hvert lærer de å finne balanse mellom seg selv og andre, mens de samtidig tar vare på seg selv.

På et høyt utviklet plan klarer Vekten å ta hensyn til både seg selv og de andre uten å miste “det store bildet” av synet. «Bryllupet» mellom personligheten og sjelslivet oppstår dvs. de kan forene disse to som likeverdige, de finner balansen i mellom seg og de andre og i mellom seg og partneren og sin indre sjel og personlighet.


Så på sitt høyere potensiale har både Væren og Vekten mye til felles. Væren har da lært å se ting ifra begge sider og å tenke før den handler og å ta mer hensyn til de andre, mens Vekten har lært å ta egne avgjørelser og være mer selvstendig og ikke la seg styre av hva de andre syns og mener. Væren får mer kontroll over instinktene sine og har lært å tenke før den handler og den får mer kontakt med sjelslivet via tankens intuitive viten. Vekten derimot finner balansen mellom personligheten og sjelslivet.

Så på et høyere plan møtes Væren og Vekten ved å finne balansen mellom personligheten og sjelen, men ut ifra hver sine motsatte prosesser.

Den astrologiske utviklingsveien i livet


Før jeg går enda mer detaljert inn på deres utviklingsvei må jeg først forklare utviklingsveien i et liv, astrologisk sett.

Vi lever mer i månetegnet dvs. i det tegnet vi har månen i som barn . Månen står for følelser, men også for mor og omsorg. Vi vokser etter hvert mer inn i soltegnet dvs. der sola er, som igjen er det stjernetegnet vi er, når vi utvikler vår egen personlighet og individualitet.

Senere i livet vil ascendante-tegnet dvs. i det tegnet Ascendanten er i, komme mer fram i livet, da begynner sjela og sjelslivet å komme mer fram og den vil gjenspeile ascendante-tegnet, men oftest på et høyere og mer utviklet nivå.

Når det gjelder måne- og soltegnet, vil en merke at om der skjer forbedringer i det ene tegnet, vil det slå positivt ut i det andre tegnet og motsatt.

En ser altså en utvikling i livet fra månetegnet oftest levd ut i månefasen dvs. i den lavere utviklingen av tegnet månen står i, men det forbedres det også i løpet av livet. Etter hvert vokser vi inn i soltegnet og vokser inn i vår egentlige personlighet - sola, og senere kommer ascendante-tegnet fram i livet, da oftest på et høyere nivå av utviklingen av det tegnet. Selv om der også kan være innspill i fra lavere nivåer av ascendante-tegnet også da.

Det er ikke alle Værer eller Vekter, eller de som har en del andre personlige planeter her, nødvendigvis skal gå igjennom en hel slik prosess i livet. Kanskje lever en mer i de første fasene i dette livet eller en begynner midt inni prosessen en plass og utvikler seg videre. Her er ingen fasit, men kjenn selv etter hvor dere er i deres egen prosess, og det er ikke noe å konkurrere om - for vi har alle forskjellige ting vi skal lære og gjøre her i livet.


Sørlige og nordlige måneknutene

Også den sørlige og nordlige måneknuten viser ens utviklingsvei. Disse kan være i helt andre tegn enn månen, sola og Ascendanten. Men ved å tolke et helt horoskop, vil disse to utviklingsveiene hos hver enkelt forklare ens liv. Et horoskop er sammensatt av mye på samme måte som livene våre er sammensatte.

Om dere har den sørlige eller nordlige måneknuten i Væren og Vekten, vil dere også kunne kjenne dere godt igjen i disse tegnenes utviklingsvei.

I det tegnet en har den sørlige måneknuten, vil en oftest kjenne seg igjen i månefasen i utviklingsveien til tegnet. Utviklingen går mot den nordlige måneknuten og en trenger å lære mer av det tegnet som den nordlige måneknuten står i.


Dypere inn på Værens og Vektens esoteriske utviklingsvei

(Følgende har jeg hovedsakelig tatt ut i fra boka "Udviklingsastrologi" av Steen Buddig og Claus Houlberg bare noe forkortet og tilføyd litt til):

VÆREN

Månefasen
Dette tegns viktigste utvikling er å få styring på energier. På det laveste nivået er energien ukontrollert, udisiplinert og rå, men inneholder potensialet som kan frigjøres gjennom selvdisiplin, kamp og selverkjennelse. Tegnet er et veldig dualistisk, men dette ser de ofte ikke selv, for de kan kun oppleve seg selv.

Når månen er her, har de stor gjennomslagskraft, som vil vise seg tidlig i livet. Dette skje på handlingsplan uten å tenke. Dette ser en da ofte på unger, de gjør som regel det som passer de selv, uansett hva andre måtte si til de. Det er ikke for å være ulydige, de tenker bare ikke før de handler, men heller etterpå. De kan kun lære ved egne erfaringer.

Følelseslivet bringer mange konfrontasjoner og oppgjør med autoriteter. Disse personene vil ikke styres, dirigeres eller på andre måter kontrolleres. De er ofte en opprører - en ener som går sine egne veier.

Solfasen

Videreutviklet har Væren stadig full fart og skal prøve seg selv i mange situasjoner. De vil selv, kan selv og går gjerne på tvers av gjeldende normer og regler. Når de har lært nok av sine feilslåtte handlinger hender det at de begynner å tenke før de handler.

Tenk på Væren i sin natur som bang, bang, bang!

Etter hvert rettes energien mot seg selv, og kampene står i deres indre med beherskelse og styring av seg selv. Da blir de lettere å omgås. Etter hvert får ettertanke mer og mer makt, de begynner å ta mer hensyn til omgivelsene, blir diplomatiske, får køkultur og gjør plass for andre. I det hele tatt blir de nå impulsgivere til andre og virker mer som inspiratorer, som gir mot og energi til deres medmennesker.

Ascendante-fasen

Den høyere utvikling for Væren er styring av fornuft og å få indre ro, som gir den intuitive forståelse mulighet til å utvikle seg. Væren når til en helhetsforståelse av sin tilværelse og seg selv. Den er ikke lenger fokusert i de fysiske handlingene, men i de impulser som mottas via sjelen eller dets høyere selv. Den blir impulsgivere til andre. Dens kraft og virkelyst gir andre mot til å begynne å gå den veien som er ene og alene deres egen vei. Væren vil ofte bli leder eller ledende i forskjellige situasjoner.

Når en er kommet dit hen som sjela vil, spesielt for de som har Ascendanten i Væren er mottoet esoterisk sett:

JEG TRER FRAM OG FRA TANKENS PLAN HERSKER JEG”

VEKTEN

Månefasen

Vekten har som formål å skape indre harmoni og balanse, som er et stort og avgjørende problem for en uutviklet Vekt. Det hører til sjeldenhetene at personer med denne måneplasseringen oppdras til å være selvstendige og ta ansvar for deres handlinger. Der er alltid andre som bestemmer og tar ansvar for vedkommende. Dette gjøres ikke på en voldsom måte eller med stor psykisk press, men bare fordi det er “barnets beste” i en god mening.

Men det er en bjørnetjeneste, fordi vedkommende ikke lærer å stole på sine egne vurderinger. For det som vedkommende har lyst til eller ønsker, blir ikke gjort. De blir derfor veldig avhengige av omgivelsene og dens godvilje.

Da misstemninger og disharmoni er det verste de vet, er de lette “å styre” - ellers blir det ballade. Deres følelsesmessige reaksjoner blir oversett - eller de blir snakket bort fra deres reaksjoner. De har da vanskelig med å finne følelsesmessig trygghet i seg selv og i omgivelsene.

Dette er en vanskelig posisjonen for månen. Dette kjempestore hensynet til andre mennesker (avhengigheten) betyr som regel at vedkommende først sent får gjort de “egoistiske” tingene som skal til for den videre utviklingen - selvrealiseringen.

Solfasen

Det som skal erkjennes for Vekten i denne utviklingsfasen, er respekten for seg selv og sitt eget liv. Dette skjer gjennom utviklingen av Jeg-bevisstheten og evnen til å treffe valg. Balanse mellom seg selv og andre mennesker må etableres, uten at Vekten føler at den må undertrykke egen individualitet og utvikling. Hele Vektens prosess går i retning av å harmonisere seg selv i forhold til større og større helheter.


Vekten har evnen til å se en sak fra mange sider og kan ofte ta høyde for samtlige involverte i en saks avgjørelse. Derfor finner man ofte vekter i arbeidsmessige situasjoner, som handler om å harmonisere og balansere i menneskelige forhold. De har et utpreget selskapelig talent og samtidig et ønske om å hjelpe mennesker til større innbyrdes forståelse. Dels i forhold til et enkelt menneske - dels i forhold til større grupper av mennesker og kanskje også på verdens basis. Ved dette oppnås stadig større mellommenneskelig frihet og harmoni og i siste instans, en opplevelse av universal harmoni.

Ascendante-fasen

Vekten er det tegnet som har evnen til å se personlighetenes rollespill i våre illusjoners verden og samtidig bevare helheten for øye og se det indre lys stadige utvikling og vekst. Denne innsikt kan medføre handlinger og avgjørelser, som avbalanserer og harmoniserer begivenheter og situasjoner mellom mennesker i våres daglige verden. Glede, optimisme, letthet, en indre urokkelighet og fred kan prege Vekten som har nådd hit på deres vei. Store beslutninger kan nå tas, som avgjørende forandrer livsforløp og utviklingsvei.

Når en er kommet dit hen som sjela vil, spesielt for de som har Ascendanten i Vekten er mottoet esoterisk sett:

JEG VELGER DEN VEI, SOM GÅR MELLOM DE TO STORE KRAFTLINJENE”


Her kan du finne ut hvilket stjernetegn du er, hvilket månetegn du har og hvilken Ascendante du har og om du er interessert se hele horoskopet ditt:

- Om du ikke vet stjernetegnet ditt, kan du finne det på Cafe Astrology.com sin enkle Stjernetegnkalkulator også, med å gå inn: Her

- Du kan finne månetegnet ditt på Cafe Astrology.com sin enkle månetegnkalkulator, med å gå inn: Her
(Klokkeslettet er viktig her, da månen kan være i to forskjellige tegn i løpet av et døgn)

- Du kan finne Ascendanten din på Cafe Astrology.com sin enkle Ascendante-kalkulator også, med å gå inn: Her 
(PS. klokkeslettet er helt avgjørende her, for Ascendanten kan være i hvilket som helst tegn i løpet av et døgn!)


Om du er interessert i å se hele horoskopet ditt, kan du finne det med å gå inn på Astro.com si side: Her
(Her vil du selvfølgelig få opp både månetegnet og Ascendanten også i lag med hele horoskopet. Men er du uerfaren innen astrologien og ikke vet helt hvordan du skal lese og tyde et horoskop, anbefaler jeg de enkle kalkulatorene ovenfor.)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De forskjellige livsveistallene/skjebnetallene fra 1 - 9 og mestertallene 11, 22 og 33!

Grunnleggende info om Numerologi

Fullmånen den 24. februar 2024 - Mulighet for kompromiss, til tross for utfordringer rundt kommunikasjonen:-)))