Grunnleggende info om Numerologi

Grunnleggende info om Numerologi

Numerologi er et gammelt tallsystem, som har eksistert mer eller mindre i mange sivilisasjoner i mange tusen år. Tanken på at tall vibrerer som energi og at geometrier også er energier er ikke ny. Den kjente matematikeren, og filosofen Pythagoras som levde for 2500 år siden, skapte det pytagoreiske tallsystemet som i dag er grunnlaget for den numerologien som er mest kjent her i vesten. Han mente at verden var bygget på tallenes kraft og at alt som var synlig og usynlig, kunne brytes ned til tall. Han mente også at vibrasjonen eller "tonen" i universet i fødselsøyeblikket påvirket menneskenes karakter og skjebne i livet. Numerologi bygger på at tallene svinget med en viss frikvens og at de forskjellige tallene har forskjellige egenskaper og forskjellige energi svinginger. Numerologi har blitt sett på som spådom og blitt forkastet av kristendommens innflytelse de siste 2000 åra, men har overled slik som mye annen lære i fra oldtida og er blitt tatt mye mer i bruk i de siste åra. Folk har begynt å oppdage det på nytt igjen!

Tanken bak numerologi er altså at datoen som en blir født på, har visse tall som har visse egenskaper som igjen vil være potensielle egenskaper hos den blir født. Det er heller ikke tilfeldig hvilket navn en får ved fødselen. Også dette navnet svinger med helt spesielle, potensielle energier og egenskaper i livet til den som får navnet. Om en senere i livet bytter navn, så vil grunn energien og grunnegenskapene være de samme, men en kan merke at en kan forandre noe på personligheten. Men skjebnen vil en ikke kunne forandre på. For å kunne beregne tallene i fra navnet, så må bokstavene først gjøres om til tall. Det er et enkelt system, som jeg viser lenger nede på sida her.

Numerologien bygger på 4 - 5 kjernetall som utregnes i fra både fødselsdatoen og navnet en fikk ved fødselen. I tillegg så forholder en seg til 2 - 3 andre tall som også gir viktig informasjon. Men der er også en del andre tall som gir nyttig informasjon. Men for å ikke gjøre det alt for komplisert, så holder jeg meg nå til de mest viktigste tallene i første omgang.

Alle tall fra 1 - 9 har hver sin betydning, men hvert tall betyr alltid det samme uansett hvor de dukker opp i numerologien, men alt etter hvor de dukker, opp så vil tallet påvirke forskjellige delpersonligheter. Som analogi til dette ser en i astrologien at planetene tilsvarer forskjellige delpersonligheter, som blir formet alt etter i hvilket tegn de er i. Altså tegnenes energier og egenskaper forandres ikke. Slik er tallene i seg selv i numerologien lik tegnene. Men alt etter hvor tallene dukker opp, så påvirkes forskjellige delpersonligheter. De forskjellige delpersonlighetene som en da bruker i numerologien er da disse 4 - 5 kjernetallene og de andre 2 - 3 tallene som jeg skal beskrive her. Pluss som sagt, en del andre tall, som jeg ikke tar med her nå, for å ikke gjøre det for komplisert.

Når en skal regne ut tall for fødselsnavnet, så skal alle navn tas med, altså fornavn, alle mellomnavn og etternavnet som en fikk ved fødselen, som en blei registrert med aller første gang, selv om mellomnavnene eller noen av de andre navnene ikke brukes.

Livsveistallet også kalt skjebnetallet er det aller viktigste tallet i numerologien. Det er summen av hele fødselsdatoen og beskriver ens livsvei/skjebne og ens største tall/energi/egenskap svinginger. Analogi til dette innen astrologien er, hvilket stjernetegn er man? Om en bare sier at en er vannmann, fordi en blei født som vannmann, og ikke ser på mer enn det.

Navnetallet er også et veldig viktig tall, som beskriver hvem en er. Dette er summen av hele navnet, etter at en har gjort bokstavene om til tall. Hvordan en gjør det, viser jeg litt lenger nede på sida. Noen numerologer kaller også dette tallet for skjebnetallet.

Personlighetstallet beskriver hvem en er og hvordan andre folk oppfatter en i ens personlighet. Hvordan ville ens venner beskrive en eller hvordan ville ens søsken/skolekammerater eller kollega beskrive en. Dette hentyder på hvordan andre opplever en. Dette tallet får en ved å summere alle konsonantene i hele fødselsnavnet.

Sjeletallet på engelsk "Heart desiere" tallet, viser til hva en ønsker seg innerst inne. Hva er hjertets ønske? Det viser også til hva sjelens intensjon er i dette livet. Denne sida er det ikke alle som kjenner til ved en. Da vi vanligvis ikke forteller alle hva vi ønsker oss innerst inne. Dette tallet finner en ved å summere alle vokalene i hele fødselsnavnet.

Fødselsdagstallet er dagen en født. Altså om en er født den 07.02.1981, så er det tallet 7. Om en er født den 02.04.1659 så er det tallet 2. Dette tallet beskriver hvordan en ser ut og hvordan andre oppfatter en ved første blikk. Men på et dypere plan så viser også dette tallet hvordan en lettere kan oppfylle sitt livsveistall. Om en går veien via dette tallet, så kommer en lettere i mål når det gjelder sin livsvei og skjebne.

Holdningstallet er summen av dagen og månen en er født. I eksemplet ovenfor med fødselsdato 07.02.1981, så er dette 7 + 2 = 9. Dette viser hvilke holdning en har til livet. Og det viser også hvilket førsteinntrykk andre får av en.

Modningstallet/realiseringstallet er det tallet som en vil modnes inn i, i løpet av livet. Her kan en se hvilken retning livet vil ta. Dette vil presse seg mer og mer fram spesielt midtveis i livet. Det beskriver ikke ens skjebne, men mer hvordan en vil modnes. Er dette tallet et 1 tall, så vil en mer stå på egne bein og være mer en 1er. Er det et 2er tall, så vil en modnes til å verdsette kjærligheten mer osv. Dette tallet finner en ved å summere de to viktigste tallene - livsveistallet/skjebnetallet (summen av hele fødselsdatoen) og navnetallet ( summen av hele fødselsnavnet).

PS. det hersker en del forvirring angående navnene på de enkelte tallene dessverre, i mye av litteraturen. Den enkleste måten å komme rundt denne forvirringen på, er å se hva hver forfatter legger i navnet de bruker. For betydningen av summen av hele fødselsdatoen vil alltid være den samme, og det samme gjelder summen av hele navnet. Og slik er det også med alle de andre tallene. Uansett navn på tallet, så er innholdet og betydningen alltid den samme!

Hvordan regner en ut de numerologiske tallene? 

I numerologien så forholder en seg i første omgang bare til tallene i fra 1 - 9 og en bruker mestertallene 11, 22 og 33. De andre doble tallene som 44, 55, osv. vil ikke være mestertall, men ha dobbel så stor effekt som et enkelt tall. (NB. alt etter i hvilken litteratur en leser, så vil også de andre doble tallene bli nevnt som mestertall, her er ikke litteraturen samkjørt alltid. Men her er det viktig å lese hvordan tallene blir beskrevet isteden for å irritere seg over at forskjellige numerologiske bøker bruker forskjellige benevnelser!)

  • Prinsippet er at en summerer alle tallene og så deler de opp til det er et enkelt tall i mellom 1 - 9. Men om det skulle havne på et mester tall, så blir det stående 11, 22 eller 33. I noen settinger så skal også mestertallene reduseres til et enkelt tall.

  • Reduseringen skjer ved at vi stadig setter en pluss i mellom doble tall og summerer helt til vi har et enkelt tall.

Dersom en skal finne tallene til det gitte eksemplet ovenfor, en person som er født 07.02.1981, så går en fram på følgende måte:


Hvordan beregne livsveistallet/skjebnetallet?


Livsveistallet/skjebnetallet er det viktigste tallet og er summen av hele fødselsdatoen.

Dersom en skal finne livsveistallet til det gitte eksemplet ovenfor, en person som er født 07.02.1981, så går en fram på følgende måte:
07 + 02 + 1981 = 0 + 7(dag) + 0 + 2(måned) + 1 + 9 + 8 + 1(år) = 7(dag) + 2(måned) + 19(år) = 7(dag) + 2(måned) + 1 + 9(år) = 7(dag) + 2(måned) + 10 (år) = 7(dag) + 2(måned) + 1 + 0(år) = 7(dag) + 2(måned) + 1(år) = 7 + 2 + 1 = 10 = 1 + 0 = 1


  • Her ser en at en skal ta dagen, måneden og året hver for seg, før en summerer. Dvs. at en skal få et enkelt tall for både dagen, månen og året før en summerer dagen, månen og året i sammen. Dette gjelder alltid!



Hvordan finne fødselsdagstallet?

Fødselsdagstallet er dagen en er født på. I ekseplet ovenfor, der vedkommende er født den 07.02.1981 så er fødselsdagstallet = 7


Hvordan beregne holdningstallet? 

Holdningstallet er summen av dagen og måneden en er født på. Så i eksemplet ovenfor der vedkommede er født 07.02.1981 så er holdningstallet 7(dagen) + 2 (måned) = 9



Hvordan beregne numerologitallene ut i fra navnet?

For å beregne numerologitallene ut i fra navnet, så må en først omgjøre bokstavene til tall. Dette gjøres som vist på bildet nedenfor. En setter tallene 1 - 9 i ei rekke. Så tar en alfabetet og skriver det under tallene. Når en er kommet til den 9. bokstaven som er bl.a en i, så skriver en alfabetet videre i neste rekke under tallet 1 igjen osv. Se bildet nedenfor.

  • Alle bokstavene som havner under tallet 1, har tallverdi 1. Alle bokstavene som havner under tallet 2, får tallverdi 2 osv. Så da har bokstavene a, j, k, s og ø verdien 1. Bokstavene g, p og y har tallverdien 7, da disse er under tallet 7 osv. Det er ikke mer hokkus pokkus enn dette!






Om vi nå ønsker å regne ut tallene for navnet Ola Nordmann, så gir vi først bokstavene sin tallverdi

O = 6 (da o ligger under tallet 6)
l = 3 (da l ligger under tallet 3)
a = 1 (da a ligger under tallet 1)

N= 5, o = 6 r = 9, d = 4, m = 4, n = 5 og n = 5.

En annen mer oversiktlig måte å skrive det opp på er følgende:

6  3  1      5  6  9  4  4  1  5  5
O  l  a       N  o  r  d  m  a  n  n

Men da vi også skal skille på vokaler som er (a, e, i, o, u, y, æ, ø, å) og konsonanter, som da er alle de andre bokstavene, så blir det mest oversiktlig om en setter verdien av vokalen over navnet og verdien av konsonantene under navnet. Altså følgende:

6      1           6              1
O  l  a      N  o  r  d  m  a  n  n
    3          5      9  4  4      5  5

  • Når vi nå skal regne sammen tallene ut i fra navnet, så gjelder for navnet det samme som for datoen. En skal først regne ut hvert navn til et enkelt tall, før en summerer alle tallene for hele navnet.


Hvordan beregne navnetallet?

Navnetallet er summen av alle bokstavene i navnet:

Navnetallet for Ola Nordmann blir da:

Ola: O = 6, l = 3, a = 1 = 6 + 3 + 1 = 10 = 1 + 0 = 1

Nordmann. N = 5, o = 6, r = 9, d = 4, m = 4, a = 1, n = 5, n = 5

= 5 + 6 + 9 + 4 + 4 + 1 + 5 + 5

= 39 = 3 + 9 = 12 = 1 + 2 = 3

Da har vi fått de enkelte tallene på Ola = 1 og Nordmann = 3 og da summerer vi begge disse enkelte tallene sammen for å få navnetallet: Altså Ola + Nordmann = 1 + 3 = 4

Navnetallet på Ola Nordmann er da lik    1 + 3 = 4


Hvordan beregne sjeletallet?  

En utfører beregningen helt likt som vist ved nevnetallet, men her tar en bare med vokalen som er a, e, i, o, u, y, æ, ø, å og utelukker konsonantene. (PS. Dersom y står sammen med en annen vokal som i øy, så regnes y -en som en konsonant. Men om den står alene som vokal, så regnes den som en vokal).

Hvordan beregne personlighetstallet? 

En utfører beregningen helt likt som ved navnetallet her også, men en tar bare med konsonantene i hvert navn og utelukker vokalene.

  • Som kontroll så kan en da alltid sjekke at summen av sjeletallet og personlighetstallet gir den samme summen som navnetallet er! Det skal de gjøre!

Navnetallt, sjeletallet og personlighetstallet for Ola Nordmann blir da:

6      1           6              1                    = 6 + 1(ola) + 6 + 1 (nordmann) = 7 + 7 = 14 = 1+ 4 = 5 (sjeletallet)
O  l  a      N  o  r  d  m  a  n  n
    3          5      9  4  4      5  5            = 3 (ola) + (5 + 9 + 4 + 4 + 5 + 5) (Nordmann
                                                            = 3 (ola) + 32 (Nordmann) = 3 (Ola) + 3 + 2 (Nordmann)
                                                            = 3 (ola) + 5 (Nordmann) = 8 (personlighetstall)

  • Kontroll:   5 (sjeletall) + 8 (personlighetstall) = 13 = 1 + 3 = Navnetall 4                                      PS. det kan være veldig smart å ta denne kontrollen, bare nå da jeg skulle legge ut dette eksemplet, så stemte det ikke, og jeg måtte sjekke hvor feilen lå og rette den opp....!!!



  • Enda et prinsipp er at en ikke skal forkorte mestertallene, 11, 22 og 33 som dukker opp i løpet av beregningen. Her er et eksempel:

Eks: En person er født 11.06.1973. 11 er et mestertall og blir derfor ikke redusert i beregningen.

Livsveistallet/skjebnetallet (summen av hele datoen) er da:

   11(dag) + 6(måned) + 1 + 9 + 7 + 3(år)

= 11(dag) + 6(måned) + 20(år)

=  11(dag) + 6(måned) + 2 + 0(år)

= 11 + 6 + 0 = 17 = 1 + 7 = 8

PS. den endelige summen blir alltid den sammen uansett hvilken vei en beregner summen, men for å finne ut om en har et mestertall til slutt, så blir dette bare riktig om en bruke riktig beregningsvei!


Hvordan beregne modningstallet/realiseringstallet?

En summerer bare livsveistallet/skjebnetallet (summen av hele fødselsdatoen) og navnetallet (summen av hele fødselsnavnet inkl. mellomnavn)

Eks: Ola Nordmann er født 07.02.1981 som ved eksemplet lenger oppe.

Livsveistallet/skjebnetallet her er = 1

Navnetallet er = 4

Modningstallet er da = 1 (livsveistallet) + 4 (navnetallet) = 5

Modningstallet til Ola Nordmann født 07.02.1981 er da = 5


Andre interessante temaer innen numerologien er:

  • Selvfølgelig tolkningen av hvert tall og hvordan forstå tallene når de dukker opp som livsveistall/skjebnetall eller som navnetall osv. ?
  • Numerologiske sykluser. Livet beveger seg i sykluser, det interessante er at for hver 9 års periode så går vi gjennom forskjellige personlige år, i fra et 1-er år til et 9-er år, for så å begynne forfra igjen med en ny 9 års syklus. Og enda mer interessant er dette at det stemmer overens med måneknute syklusene innen for astrologien som også bruker ca 18 år på å gå rundt alle tegnene. Og hvert 9. år så er aksen på samme plass, bare at den nordlige og den sørlige måneknuten står motsatt.
  • Vi har også personlige dager og måneder innen de personlige årene. Dette er et tema jeg kommer til å ta mer opp senere.
  • De store livssyklusene som en kan dele opp i 3 deler av livet. Hvilket tall en er preget av den første delen av livet, så den neste og så den siste? Disse kalles de tre livsperioder og de fire utviklingstrinnene som kalles for kalles Pinnacles på engelsk. Vi har også de fire utfordringstallene, som viser oss hvilken tall som vil være de største utfordringene i disse periodene. Disse store livssyklusene i numerologien gjenspeiler saturns sine returner i astrologien. Dvs. når saturn kommer tilbake til sin opprinnelige plass i horoskopet etter ca 28 år og igjen etter ca 56 år.
  • Innen for disse syklusene er vi også påvirket av mindre sykluser og av numerologiske transitter. Mer om dette i en senere anledning.
  • Karmiske tall.
  • Partner sammenligning er også et stort tema innen numerologi, som jeg også vil komme mer tilbake til i en senere anledning.
  • Der finnes også mange andre interessante temaer innen numerologi, som jeg vil gå inn på etter hvert.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De forskjellige livsveistallene/skjebnetallene fra 1 - 9 og mestertallene 11, 22 og 33!

Fullmånen den 24. februar 2024 - Mulighet for kompromiss, til tross for utfordringer rundt kommunikasjonen:-)))