En dypere, esoterisk forståelse av tegnparet - Krepsen og Steinbukken!

En dypere esoterisk forståelse av tegnparet
Krepsen og Steinbukken


Her tar jeg for meg Krepsen og Steinbukken og viser deres utviklingsvei og potensiale sett ut ifra esoterisk astrologi, som er en utrolig spennende og interessant forståelse av de grunnleggende energiene til disse tegnene.

Her vises også sjelens intensjon for dette livet, for de som har Ascendanten i et av disse to tegnene.

Dersom en ser esoterisk på motsatte tegn i astrologien, som Krepsen og Steinbukken er, er de på et høyt utviklet plan egentlig like tegn. Egenskapene til de er i første omgang totalt motsatte, men utviklingspotensialet er å møtes på halvveien, i to motsatte prosesser. Dersom en har mye Krepse-energi i seg, vil en kjenne seg igjen i Krepsens utviklingsvei og prosesser og de som har mye Steinbukk-energier i seg, vil kjenne seg mer igjen i Steinbukkens utviklingsvei og prosesser.

Krepsens vei er å få eller å lære mer av Steinbukken og Steinbukkens vei er å få eller å lære mer av Krepsen. Og for de som har begge disse energiene i seg, altså en del planeter i både Krepsen og i Steinbukken, gjelder det å balansere disse energiene i livet.

Dypest sett handler disse to tegnene om å bli opplyst, for så å gi opplystheten videre til andre og kan være til stor hjelp for andre.

Krepsen og Steinbukken handler om hjem kontra jobb og karriere. Det dreier seg om å finne den rette balansegangen mellom jobb og karriere og hjemmet og det å holde kroppen sunn og i balanse. Men de handler også om kroppen, hvor Krepsen står for vann og Steinbukken står for skjelettet og de kan også stå for mor og far tematikk, hvor Krepsen står for omsorgspersonen og Steinbukken er den yrkesaktive forsørgeren.

Krepsen er veldig følsom og omsorgsfull, mens Steinbukken kan slite med å få kontakt med følelsene, eller de er veldig følelsesmessig robuste.

På den negative siden kan Krepsen lett ende opp som et offer og ikke klare å ta ansvar i sitt eget liv og vil bare styre seg selv akkurat som den selv vil, og vil verken ha regler eller retningslinjer å gå etter, der det trengs. Det den trenger å lære av Steinbukken, er å lære å ta ansvar for seg selv og komme ut av offerrollen.

Steinbukken derimot kan ta for mye ansvar og arbeid på seg og kan da til slutt kollapse pga. det blir for mye. Det Steinbukken trenger å lære av Krepsen, er at de kan få lov å ta livet litt med ro og å slappe mer av og ta mer vare på seg selv og nyte livet mer.

Krepsens utvikling dreier seg om å få flyttet det som gir trygghet ifra ytre ting til det å få trygghet inni seg selv - å bli sin egen trygghet. Når Krepsen har funnet tryggheten i seg selv, og begynner å søke mer etter spirituelle og sjelelige veier og kvaliteter dreier det seg å bygge ”et opplyst hjem”.

Det kan rent praktisk bety at de holder på med meditasjon eller annet ”opplysende” arbeid i hjemmet sitt, det kan være en eller annen form for terapi eller kurser de holder eller arrangerer osv. eller at de er med på å bygge opp slike ”opplyste hus” utenom hjemmet sitt eller at de driver med slikt arbeid generelt. Et hvilket som helst religiøst hus, som kirke, moske etc. Går også under denne forståelsen. Det er ikke knyttet til bare en trosretning. På den måten får de være med på å gi ”opplysthet” til andre.

Steinbukken klatrer først på den materialistiske karriere stien eller på et annet ytre fjell, med andre ytre, fysiske ambisjoner. Men ofte opplever de enten før de når toppen eller når de er kommet til toppen, at dette ikke gir de det de innerst inne søker og ikke gir de den tilfredsheten som de hadde håpet på. Da begynner de ofte å søke innover på den sjelelige og spirituelle veien og legger ofte en del av den ytre karrieren de har ervervet seg, bake seg og begynner å klatre på et «indre» fjell, for å for å bli opplyst.

Men her dreier det seg om å finne balanse mellom det «ytre og det indre» fjellet. De kan også lett havne som ledere på det mer spirituelle ”fjellet”, altså innen for miljøer som er mer opptatt av de indre verdiene og har da mye å gi til de andre. Noen ender også opp som guruer som andre ser veldig opp til og lærer mye av.

På sitt høyere potensiale er både Krepsen og Steinbukken med på å gi «oppløysthet” til andre!

Den esoteriske astrologiske utviklingsveien i livet

Som barn lever vi mer i månetegnet dvs. i det tegnet vi har månen i. Månen står for følelser, men også for mor og omsorg. Her lever vi oftest ut månefasen dvs. den lavere utviklingen av månetegnet, men det det forbedres det også i løpet av livet.

Når vi blir voksne utvikler vi vår egen personlighet og individualitet og da vokser vi inn i soltegnet dvs. der sola er, som igjen vil si det stjernetegnet vi er. Her lever vi oftest i solfasen av tegnet.

Senere i livet vil Ascendant-tegnet dvs. i det tegnet Ascendanten er i, komme mer fram. Da begynner sjela og sjelslivet å komme mer fram og den vil gjenspeile ascendant-fasen, som oftest er på et høyere og mer utviklet nivå. Selv om der kan være innspill ifra lavere nivåer i ascendant-tegnet også da.

Når der gjelder måne- og soltegnet, vil en merke at om der skjer forbedringer i det ene tegnet, vil det slå positivt ut i det andre tegnet og visa versa.

En ser altså en utvikling i livet fra månetegnet oftest levd ut i månefasen dvs. i den lavere utviklingen av tegnet månen står i, som barn. Som voksen vokser vi inn i soltegnet, når vi vokser inn i vår egentlige personlighet og individualitet, oftest levd ut i solfasen. Og senere i livet kommer ascendant-tegnet mer fram, oftest levd ut i ascendant-fasen, som er et høyere nivå av tegnet ascendanten er i.

Det er ikke alle Krepser eller Steinbukker, eller de som har en del andre personlige planeter her, som nødvendigvis skal gå igjennom en hel slik prosess i livet. Kanskje lever en mer i de første fasene i dette livet eller en begynner midt inni prosessen en plass og utvikler seg videre. Her er ingen fasit, men være ærlige over for dere selv. Det er ingen konkurranse, for vi har alle forskjellige ting vi skal lære og gjøre her i livet.


Den sørlige og nordlige måneknuten

Også den sørlige og nordlige måneknuten viser ens utviklingsvei. Disse kan er alltid i motsatte tegn, det det er en akse som blir kalt måneknuteaksen. Disse kan være i helt andre tegn enn månen, sola og ascendanten. Men ved å tolke et helt horoskop, vil disse to utviklingsveiene hos hver enkelt forklare ens liv. Et horoskop er sammensatt av mye på samme måte som livene våre er sammensatte.

Dersom den sørlige eller nordlige måneknuten er i Krepsen eller Steinbukken, vil dere også kunne kjenne dere godt igjen i disse tegnenes utviklingsvei.

I det tegnet en har den sørlige måneknuten, vil en oftest kjenne seg igjen i månefasen til det tegnet og i utviklingsveien til det tegnet.

Utviklingen går mot den nordlige måneknuten og en trenger å lære mer av det tegnet som den nordlige måneknuten står i.

Dypere inn i Krepsen og Steinbukkens esoteriske utviklingsvei

(Følgende har jeg hovedsakelig tatt ut i fra boka Utviklings astrologi av Steen Buddig og Claus Houlberg bare noe forkortet og tilføyd litt til):

KREPSEN

Månefasen

Utviklingen dreier seg om å flyttet det som gir en trygghet fra ytre ting til det å få trygghet inni seg selv!

I den første fasen vil de ofte være uten individualitet. Det vedkommende tror er individualitet, bygger på bindinger fra fortiden, familien, tradisjoner, fedreland, rase, tro osv. Her er der mer tale om en såkalt massebevissthet.

Disse bindingene er som regel hemmende for ens personlige utvikling, fordi vedkommende følger disse opptrådte sporene om de er hensiktsmessige eller ikke.

De kan føle at det er deres plikt å føre disse tillærte mønstrene videre, og går de utenom disse reglene, fører det ofte til samvittighetskvaler.

Personer i denne fasen vil helst være som folk flest. Dette fører med seg at deres store følelsesliv blir isolert og at de omgir seg med et skall.

Deres fantasiverden er stor og de har mange ønsker om å forandre livet sitt - dersom de bare våget.

Solfasen

Men så er tida inne da det er viktig at personen begynner å bevege seg ut av sitt skall. At de begynner å innse at tingenes tilstand kan forandres gjennom målbevisste handlinger.

Ofte skjer dette først midt i livet.

Og ofte skjer dette med hendelser hvor intensjonen er å forandre ytre forhold for andre mennesker for eksempel sosialt eller politisk. Der er et stort ønske om å bedre forholdene til folk som er i nød, enten rent fysisk eller følelsesmessig.

Sosialt arbeide på alle nivåer i samfunnet er mulig. Det å kjempe for en sak og å gå etter et mål, gjør at vedkommende får en større opplevelse av å være en individualist.

Senere finner Krepsen ut at dens individualitet har sin egen selvstendige utvikling og at denne kan bearbeides videre alene. Vedkommende innser at den egentlige og varige tryggheten ikke skapes i den ytre verden, men inni seg selv. Dette tema vil da oppta Krepsen mye videre.

Ascendant-fasen

I den fortsatte utviklingen finner Krepsen trygghet i seg selv og dette vil virke beroligende og helbredende på andre mennesker.

Følelsene som personen på et tidligere stadium trodde var «virkeligheten», blir etter hvert gjennomstrømmet av lys. Det er som den kan se helt ned til bunnen av en klar innsjø. Og Krepsen gjennomskuer den store illusjonen om at “jeg er mine følelser”.

Vedkommende sitt nye og permanente hjem er auraen som stråler og skaper fred og harmoni til alle ved å bare være til stede og dette vil virke beroligende og helbredende på andre mennesker.

Nå er en kommet dit hen som sjela vil, spesielt for de som har Ascendanten i Krepsen og mottoet esoterisk sett er da:


JEG BYGGER ET OPPLYST HUS, OG I DET DVELER JEG!"


STEINBUKKEN

Månefasen

Hos de med månen i Stenbukken har følelsene vanskeligheter med å trenge igjennom. Trygghetsfølelsen skapes gjennom ytre status, ansvarsfølelse og plikt og de tar ofte ansvar for andre.

Men den følelsesmessige sida av personen får ikke lov til å utfolde seg fritt.

Allerede som barn kan de oppføre seg som voksne, eller at dette blir krevd av de.

Enten vil de eller så må de være fornuftige, ansvarlige og pliktoppfyllende. De har ofte et praktisk og begrensende syn på følelser.

Fullkommenhet er deres mål - men da dette ikke kan oppnås, kan de ofte lide av et depressivt og melankolsk humør.

Inntil personen har bearbeidet den følelsesmessige siden i seg selv og innsett og erkjent at følelsene er irrasjonelle og knyttet til noe annet enn det som kan ses, smakes, og berøres, vil de ha vanskeligheter med å få harmoniske og avbalanserte forhold til andre mennesker.

Solfasen
langt inni denne utviklingsfasen for dette tegnet er det ansvar, pliktfølelse og personlige ambisjoner som gir de styrken til å trekke det store lasset. Dette gir de ofte en stor faglig dyktighet og ofte ansvarsfulle stillinger.

Etter hvert finner Steinbukken ut at der også er andre verdier i livet. Det kunne være en banksjef som i denne fasen gir opp stillingen sin, blir skilt, men selvfølgelig ser til at kone ikke vil lide økonomisk, deretter sette han i stand et gammelt treskip og seiler verden rundt. Dress og slips blir byttet ut med blomstrende bermudashorts, noe som for han er toppen på kransekronen med å bryte med de gamle reglene.

Men også her gjennomføres alt med sans for organisasjon, orden og utnyttelse av de konkrete mulighetene som finnes. Det som må gjøres, det gjør en.

Dersom en da begynner å strekke seg mot mer åndelige dimensjoner, vil Steinbukkens karaktertrekk også vise seg igjen her, men nå for å tjene det spirituelle.

De indre målene forfølges med helt samme sans for disiplin, struktur og ansvarlighet. Egenskapene er de sammen, men målet har bare forandret seg.

Ascendant-fasen

I denne utviklingsfase blir Steinbukken seg bevisst om si oppgave her på jorda. Helt fra begynnelsen har livet vært en trening i å utføre denne oppgaven best mulig. Alle erfaringene og hendelsene passer inn i mønsteret. Veien har vært lang og ofte ensom og steinete, men alt passer sammen nå.

I stor ydmykhet fortsetter arbeidet, inntil målet er nådd. Et menneske i nød skal hjelpes. Et land i nød skal hjelpes. En verden i nød skal hjelpes. Det indre lys skal bringes til de mørkeste enger:

Der er ingen død og undergang - men vi skal alle fare vill underveis. Når lyset blir brakt til oss, kan vi se igjen. De som er mest på ville veier, har mest bruk for hjelpen. I all stillhet stilles ferdigheter og erfaringer til rådighet for de villfarne på veien.

Nå er en kommet hit hen, der sjelen vil, spesielt for de som har Ascendanten i Steinbukken og det esoterisk mottoet er:

JEG HAR MASSE AV OVERJORDISK LYS, MEN VENDER ALLIKEVL DETTE LYSET RYGGEN”!


Her kan du finne ut hvilket stjernetegn du er, hvilket månetegn du har og hvilken Ascendante du har og om du er interessert se hele horoskopet ditt:

- Om du ikke vet stjernetegnet ditt, kan du finne det på Cafe Astrology.com sin enkle Stjernetegnkalkulator også, med å gå inn: Her

- Du kan finne månetegnet ditt på Cafe Astrology.com sin enkle månetegnkalkulator, med å gå inn: Her
(Klokkeslettet er viktig her, da Månen kan være i to forskjellige tegn i løpet av et døgn)

- Du kan finne Ascendanten din på Cafe Astrology.com sin enkle Ascendante-kalkulator også, med å gå inn: Her 
(PS. klokkeslettet er helt avgjørende her, for Ascendanten kan være i hvilket som helst tegn i løpet av et døgn!)

Om du er interessert i å se hele horoskopet ditt, kan du finne det med å gå inn på Astro.com si side: Her
(Her vil du selvfølgelig få opp både månetegnet og Ascendanten også i lag med hele horoskopet. Men er du uerfaren innen astrologien og ikke vet helt hvordan du skal lese og tyde et horoskop, anbefaler jeg de enkle kalkulatorene ovenfor.)


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De forskjellige livsveistallene/skjebnetallene fra 1 - 9 og mestertallene 11, 22 og 33!

Grunnleggende info om Numerologi

Fullmånen den 24. februar 2024 - Mulighet for kompromiss, til tross for utfordringer rundt kommunikasjonen:-)))