Ei skjebnefull tid som lar oss dukke ned i vår underbevissthet og face våre indre drager ved eklipsen nå den 3. nov. 2013!

Der bygger seg opp til ganske tøffe energier rundt eklipsen som kommer nå den 3. nov. 2013. Eklipsen er en eksakt solformørkelse som igjen er en nymåne. Nymåner er ofte ikke så følelsesladet som fullmånene, men energiene rundt denne eklipsen er så pass heavy at mange kan oppleve den veldig utfordrende og krevende.
Eklipsen faller på 11. grader i skorpionen og er da nesten på den nordlige måneknuten. Det er det som kjennetegner eklipser at nymåne og fullmåne faller på eller veldig nær måneknuteaksen som også er skjebneaksen. Så sånn sett så kan en si at det som skjer rundt eklipser kan ofte føles veldig skjebnebestemt.

Samtidig så står saturn bare to grader ifra eklipsen på 13 grader skorpion, dvs. at den er like nær eklipsen. Saturn er også skjebneplaneten eller karma planeten, alt etter hvordan en ser på det. Saturn er kjent som den strenge læremesteren. Den er streng, men det er også den som lærer oss ting, etter det mottoet at det er i motbakke det går oppover. Men saturn er som et tveegget sverd, det er også den som kommer med stabilitet, trygghet, varighet og utholdenhet. Den er som skjelettet som holder ting sammen, uten et skjelett, så ville vi alle bare vært en flat skinnsekk. Så vi trenger saturn. Men det er også den som gir oss utfordringene i livet, de konkrete, fysiske utfordringene. Den er livets formside. Men resultatet av saturn sine utfordringer kan en merke også i ens indre verden på alle plan. Nå kan det være greit å ha en forståelse av saturn i våre liv. Den gir oss ofte våre livs utfordringer, som vi har måttet røyne oss mye på i løpet av livet. Ofte så får vi disse i løpet av den første saturn runden, dvs. de første 28 - 29 årene. I denne tida vikler vi oss ofte inn i livets problemer og dilemmaer. I den neste saturn runden som varer til vi er ca 56 år pluss/minus, så vikler vi oss ut av livets problemer og dilemmaer. Dvs. at da må vi ofte finne løsninger på ting som vi opplevde i løpet av de første 30 årene våre. Vi må bearbeide ting og ja vikle oss ut. Og når saturn da er veldig involvert i ting som treffer en på himmelen som jeg skriver om her, så har vi en mulighet til å komme oss et godt og stort skritt videre med "saturn sine oppgave" i livene våre. Så den kan da også hjelpe oss til å vikle oss ut av livets problemer og dilemmaer. Det er ofte de lange temaene i livene våre som blir trigget. "Å ja det igjen ja...?", "Å når skal jeg nå endelig bli ferdig med dette her da...?" Kan en da sitte og tenke. Men saturn vil gjøre ting grundig, og den er streng og den gir seg ikke før vi er i mål. Den står bak oss og pusjer oss i baken, der vi ønsker å gi opp, sier den, men et skritt til nå da.... Sinte og forbaska kan vi være, men så tar vi kanskje et skritt til då da.... Noen som kjenner seg igjen...??? Vel ingen opplever ting likt, men dere ser kanskje hva jeg vil fram til...? Slik er saturn.

Og sammen med en eklipse så blir det ikke bare et lite skritt, men eklipser får oss til å gå med sjumils støvler der vi ellers bare hadde gått med museskritt. Det kan være lurt å ikke presse ting fram, men å bare se hva som skjer og forholde seg til det som måtte komme etter hvert. Og husk på at alle er påvirket av disse energiene, også våre medmennesker mer eller mindre. Det kommer selvfølgelig også an på hvordan dette treffer i ens persons horoskop da.

I tillegg til dette så kan ting være noe sårt i dagene fram mot eklipsen da mars vil passere chiron i opposisjon, såre ting kan komme fram i dagen og gjøre at en føler på avstand og ønsker å spasere bort i fra ting. Eller at det blir konfrontasjoner rundt såre ting. Mars er energi, og chiron er ens livssår, altså i opposisjon så ønsker en å gå bort i fra ens livssår, med andre ord flykte, eller så konfronterer en ganske så hardt. Chiron er ofte såret som kommer av saturn sine lekser i livet, det er aldri så klokt å flykte i fra et sår og heller ikke å være for hard mot det, men å finne gjylne middelveier. Men dette kan være noe utfordrende de neste dagene. Men etter eklipsen så vil mars være forbi denne opposisjonen til chiron og da vil ting bli lettere. Dvs. det vil først lette etter to til tre dager etter eklipsen, for da har sola passert saturn.

Og enda en ting den 1. nov så vil uranus og pluto stå i et direkte kvadratur og månen vil være involvert og forsterke det enda mer. Månen vil da stå i en opposisjon til uranus og i et kvadratur til pluto. De vil da danne et T-kors som vi kaller det. Pluto som står i steinbukken blir da fokus planeten. Pluto er egentlig herskeren til skorpiontegnet, der hvor eklipsen faller to dager senere altså den 3. nov. Så er vi da tilbake til skorpiontemaet igjen. Pluto er herskeren av underverdenen, dvs. i mer moderne psykologi herskeren til vår underbevissthet og våre ubevisste drifter. Det som styrer oss uten at vi er helt klar over det. Det er ofte dype prosesser, en må dykke dypt ned i det ubevisste for å få tilgang på disse. Disse energiene som vi har nå, lar oss få bedre forståelse for hva dette er, og har vi våget å face våre indre drager, så er de ofte ikke så nifse mer. Erkjennelse er det første steget, det å innse hvordan tingenes tilstand er og å være ærlig. Ofte så aner vi ikke hvordan vi skal komme ut av disse tingene, men skorpionens dypeste tema er å nettopp å komme til dette punktet og da er ofte overgivelse det som må til. Slik som trollet i norske eventyr sprekker, når det kommer opp i sola, så sprekker ofte våre indre drager når vi klarer å face de og ta tyren med hornet. Uranus i væren kan komme med plutselige aha-opplevelser og forståelse og også komme med nye løsninger. Med de anspente energiene, så kan ting virke veldig anspent og vanskelig, men gjennom kvadraturer så kan der også skje noe konkret, noe fysisk kan se dagens lys. Men det kommer ikke enkelt men som gjennom en fødsel. Men nye ting kan se dagens lys for det og uranus i vær er nyskapende.

Neptun og jupiter står i nesten trigoner til eklipsen og vil sende fine energier ned til den, noe som kan være med på å myke opp det hele, da neptun og saturn gir idealer som blir satt ut i livet, realitet og jupiter er lykkeplaneten. Så selv om de ikke treffer nøyaktig i trigoner, så er de med å hjelper til med det hele.

Eklipser kan en kjenne i nesten en måned både før og etter, men enda mer i dagene like før og like etter og virkningen av de, kan ha effekt i nesten et halvt år etterpå til neste eklipse tid, så STAY TUNED:-)))

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De forskjellige livsveistallene/skjebnetallene fra 1 - 9 og mestertallene 11, 22 og 33!

Grunnleggende info om Numerologi

Fullmånen den 24. februar 2024 - Mulighet for kompromiss, til tross for utfordringer rundt kommunikasjonen:-)))