Hvem passer du med astrologisk sett?

 

Hvem passer du med astrologisk sett?

De fleste har hørt om hvilke stjernetegn som matcher godt med en og hvilke som ikke gjør det.

Men har dere sjekket HVORDAN MÅNETEGNENE matcher og hvordan disse igjen matcher med stjernetegnene (dvs. soltegnene)?

Du kan finne månetegnet ditt på Cafe Astrology.com sin enkle månetegnkalkulator, med å gå inn: her

Kanskje er partneren deres et stjernetegn hvor dere har hørt at dette ikke passer sammen, men så går dere så godt overens allikevel og tror det ikke kan være noe i dette.....

Eller dere møter en potensiell partner som ikke skal matche med deres stjernetegn og så gir dere opp å prøve i det hele tatt.

Men vent litt, etter at jeg holdt på med et studie innen langvarige parforhold, har jeg sett at en ikke kan si hvilket stjernetegn som er mest sammen, men en ser et mønster når en også tar med månetegnene.

Da får en fire kombinasjoner å sammenligne. Begges soler med hverandre, dvs. stjernetegnene deres er en kombinasjon. Å sammenligne begges månetegn med hverandre er en annen spennende kombinasjon.

De andre to kombinasjonene kommer når en sammenligner den enes sol med den andres måne og visa versa, altså den førstes måne med den andres sol.

Altså disse kombinasjonene:

- Kvinnens sol med mannens sol

- Kvinnens måne med mannens måne

- Kvinnens sol med mannens måne

- Mannens sol med kvinnens måne

Sjekk det gjerne ut med denne artikkelen under. Den er bare laget til sol-sol sammenligninger, men dere kan allikevel sjekke de andre kombinasjonene for det.

Bare finn ut hvilke månetegn dere har og den dere ønsker å sammenligne dere med og velg deretter de tegnene nedenfor.

Tror flere av dere kan få dere en spennende aha-opplevelse:-)))

Det er ikke vanlig i langvarige parforhold at alle disse kombinasjonene går godt overens. Det vanlige er en god blanding med både kombinasjoner som går godt overens og noen som ikke gjør det, eller noen sånn midt på tre.

F.eks. en til to gode kombinasjoner, en til to utfordrende og en til to sånn passe kombinasjoner er veldig vanlige kombinasjoner i langvarige forhold av sol og måne-kombinasjonene.

Der er veldig sjeldent bare utfordrende kombinasjoner, altså at alle disse fire kombinasjonene er utfordrende.

Med tre utfordrende kombinasjoner, kan paret slite en del.

Men for gode kombinasjoner finnes heller ikke ofte, som at alle disse kombinasjonene er i samme tegn, eller bare i samme element. Da blir det for kjedelig og det går over i "bare vennskap".

En kombinasjon i samme tegn, en i samme element og et par i annen hvert tegn, som da danner sekstiler, er en veldig god match, f.eks.!

Men det en kan finne noen ganger er f.eks. at alle kombinasjonene er sånn passe, verken veldig utfordrende eller veldig gode, som bare kvinkuser, dvs. hvert 5. tegn og i nabotegn.

Sol - måne kombinasjonene:


De gode kombinasjonene

- I samme tegn eller i samme element

Hver for seg er disse de beste kombinasjonene. Det er veldig bra om det er en til to slike kombinasjoner. Men for mye av det gode, skjemmer, heter det. Om alle disse fire sol-måne-kombinasjonene er i samme tegn eller i samme element til hverandre, kan dette bli for kjedelige.

- I samme tegn

- Den enes sol og den andres måne og visa versa i samme tegn, er det beste aspektet i det hele tatt og går for å være ekteskaps aspektet tradisjonelt sett.

Tradisjonelt sett heter det at mannens sol og kvinnens måne i samme tegn skal være bedre enn motsatt, men hos meg var det like mye motsatt at kvinnens sol og mannens måne var i samme element.

- Solene kan være i samme tegn, men forekommer ikke så ofte som sol/måne kontaktene. Det kan bli for likt og det kan bli mer vennskap enn partnerskap.

- Månene liker seg ikke så godt i samme tegn med hverandre. Jeg vet ikke hvorfor, men det blir nok for likt dette også og skaper for lite spenning, et for tamt aspekt, som ender i vennskap. Det finnes, men ikke ofte.

- I samme element

Dvs. at tegnene danner et trigon til hverandre. Dette går for å være den klassiske tankegangen at stjernetegn i samme element passer sammen.

Dvs. at alle ildtegnene passer til de andre ildtegnene og det samme med alle lufttegnene, at de passer til de andre lufttegnene osv. Det vil da si at alle vanntegnene passer til de andre vanntegnene og alle jordtegnene til de andre jordtegnene.

Stjernetegnene i de forskjellige i elementene er:

- Ildelement: Vær, Løve, Skytte
- Luftelement: Tvilling, Vekt, Vannmann
- Vannelement: Kreps, Skorpion, Fiskene
- Jordelement: Tyr, Jomfru, Steinbukk

- Den enes sol og den andres måne liker seg veldig godt i samme element, spesielt kvinnens sol og mannens måne, men også omvendt.

- Solene liker seg også veldig godt i samme element.

- Månene i samme element trives også veldig godt!

Obs. Det finnes ikke så ofte at solene er i samme tegn eller i samme element samtidig som månene også er i samme tegn eller i samme element.

Men at alle disse fire sol-månekombinasjonene er i samme tegn eller i samme element til hverandre finnes så og si ikke og der det var tilfellet havnet det i skilsmisse fordi det blei til "bare vennskap", men dette er da også ekstremt bra imellom venner. 

 

I annen hvert tegn, danner sekstiler til hverandre,
 

- I sekstil til hverandre, dvs. annen hvert tegn

Disse er ikke i samme tegn og heller ikke i samme element. Men disse har samme polaritet. Dvs. at annen hvert tegn er utadvendt og annen hvert tegn er innadvendt.

De utadvente tegnene er ild- og lufttegnene og de innadvendte elementene er jord- og vanntegnene.

Dvs. at Vær, Løve og Skytte trives godt med Tvilling, Vekt og Vannmannen og omvendt.

Og at Tyr, Jomfru og Steinbukken trives godt med Kreps, Skorpion og Fiskene.


Altså i sekstiltegn dvs. i annen hvert tegn:

- Den enes sol og den andres måne og visa versa trives veldig godt. Spesielt mannens sol og kvinnens måne, trives i annen hver tegn, men også motsatt.

- Solene liker seg også godt i annen hvert tegn.

- Månene liker seg også på denne måten i annen hvert tegn.


De mer halvgode/delevis utfordrende, sprelske kombinasjonene

I nabotegn og kvinkustegn dvs. hvert 5. tegn

- I nabotegn

Nabotegn er på en måte veldig forskjellige, men på en annen måte har de mye til felles. De er forskjellige i både forhold til element, kvalitet og polaritet. Det ene er utadvendt og det ande er innadvendt. Så sånn sett her de ingenting til felles.

Men det de har til felles er at de er på samme side av Zodiaken og er mer opptatt av de samme tingene.

De første tegnene er mer opptatt av en selv, som Væren, jeg er, Tyren, jeg har og er verdt noe og Tvillingene, jeg snakker og beveger meg. Her er det nære og mer personlige fokuset.

Så går det sakte men sikker over til de nære andre, i Tvillingene snakker en med andre og da kommer familien i Krepsen og vennekretsen og kjærester i Løva, med lek og kreativitet.

I jomfruen utvikles leken til mer arbeid og praktiske ting,

Mens i Vekten kommer fokuset over på hvem vi gjør disse tingene med, de andre og partneren, kollegene og andre en har nært innpå livet sitt i mer forpliktende forhold.

Skorpionen tar dette enda et skritt videre og da gjelder det til døden skille oss ad, med gnissing av både det ene og det andre med mellommenneskelige.

Skytten tar dette enda et hakk lenger opp, da vil en oppdage verden, se seg om, reise på lengre turer og oppdage det fremmede.

Mens Steinbukken vil klatre til topps på fremmede fjell eller i store firmarr og bli ledere og gjøre karriere.

Vannmanne liker seg så absolutt best i de store gruppene og kan være idealistisk, tenk om vreden hadde vært en ideell sted å leve i? Hva kan jeg gjøre for at det skal blir slik?, tenker den. Deretter går de ut og demonstrerer.

Fisken tenker det samme som Vannmannen, men de går ut og hjelper til i verden med ubetinget kjærlighet. I hvert fall er de lei av alt det materialistiske som jo ikke gir noe ekte glede og søker noe mer enn det fysiske. Det kan være i kunst eller kreativt arbeid eller å hjelpe andre. De kan også søke dette i religiøse og åndelige opplevelser, men på den negative siden kan det også bli rus.

Så selv om to nabotegn ikke har så mye til felles i temperament og væremåte, har de mye til felles i forhold til hva de er opptatt av.

Altså i nabotegn:

- Den enes sol og den andres måne og visa versa liker seg godt i nabotegn og forekommer ofte der.

- Solene liker seg greit nok i nabotegn, det forekommer relativt ofte, men ikke for ofte.

- Månene liker seg derimot veldig godt i nabotegn og er ofte å finne i nabotegn.

- I kvinkustegn, dvs. i hvert 5. tegn.

Likt som nabotegnet har heller ikke kvinkustegnene noe særlig til felles angående element og væremåte. Det ene er innadvendt og det andre er utadvendt. Om det ene er et igangsettende tegn, er det andre fast eller bevegelig.

Her kan vi heller ikke si at det er som med nabotegnene at de har noe til felles angående hvor de er i Zodiaken, da de nesten er i opposisjon til hverandre.

Men nettopp fordi de danner nesten en opposisjon, som er et veldig utfordrende aspekt, men også veldig tiltrekkende fordi det blir yin/yang prinsippet som lyst og mørke tiltrekker hverandre, går kvinkusene for å være litt likt som dette, bare noe dempet og ikke så utfordrende.

Dette er et veldig vanlig plassering med tanke på kombinasjonene til solene og månene hos par. Og havner disse i en vinkel på ca 168 grader, pluss minus et par grader orb, er dette en veldig vanlig vinkel som er innen den 15. harmoni i astrologien, som jeg har funnet ut at forekommer veldig ofte imellom par i langvarige parforhold. Den står for veldig mye kreativitet og glede. Men mer til det i andre innlegg etter hvert.

Altså i kvinkustegn, dvs. hvert 5. tegn:

- Den enes sol og den andres måne og visa versa liker seg veldig godt her.

- Solene liker seg veldig godt her også.

- Månene liker seg også veldig godt her.


De utfordrende kombinasjonene

I kvadraturtegn og i opposisjontegn

- I kvadraturtegn, dvs. i hvert 3. tegn

Dette er de som er 90 grader ifra hverandre, dvs. hvert 3. tegn. Dette går for å være en tøff og utfordrende vinkel til hverandre. Disse har ingen fellesting med elementene. Det ene er innadvendt og det andre utadvendt.

Men de har til felles at de har samme kvalitet, dvs. at begge to er enten igangsettende, faste/(utholdende /sta) eller bevegelige.

Følgende tegn står i kvadraturtegn til hverandre:

- Vær og Kreps
- Tyr og Løve
- Tvilling og Jomfru
- Kreps og Vekt
- Løve og Skorpion
- Jomfru og Skytte
- Vekt og Steinbukk
- Skorpion og Vannmann
- Skytte og Fisk
- Steinbukk og Vær
- Vannmann og Tyr
- Fisk og Tvilling

- Den enes sol og den andres måne og visa versa, finnes overraskende nok en god del ganger her, men det er ikke den mest foretrukne stedet å være. Men disse forekommer dobbelt så ofte som i opposisjonstegn.

- Solene trives faktisk ganske godt her.

- Månene er også ganske ofte i kvadraturtegn. Ikke oftest, men ganske ofte allikevel.
Dette overrasket meg så mye, at jeg sjekket med kjente folk som en kunne finne i åpne kilder på internett de som hadde skilt seg. Og da viste det seg at denne kombinasjon finnes oftest hos de som har skilt seg.

- I opposisjonstegn

Tegn som står i opposisjon går for å være veldig utfordrende, de står og opponerer til hverandre. Det er ikke uvanlig at en av disse fire måne-sol kombinasjonene står i opposisjon til hverandre, men her bør der være noe positivt som demmer opp for dette i noen av de andre kombinasjonene.

- Den enes sol og den andres måne og visa versa trives ikke så godt her. Selv om de er veldig tiltrekkende, er dette utfordrende, men de kan forekomme.

- Solene kan stå i opposisjon til hverandre, men ikke så ofte.

- Månene trives ikke så godt i opposisjonstegn, men kan forekomme. De trives ikke like godt som solene i opposisjon gjør.

Opposisjoner forekommer, men sjeldnere, men noen av de andre kombinasjonene av sol-måne kombinasjonene bør da være fine kombinasjoner, slik at dette kan veie opp for dette!

Oppsummert

I prinsippet kan alle kombinasjonene forekommer, men det er summen av alle disse fire sol-måne forbindelsene som er avgjørende.

Altså disse kombinasjonene:

- Kvinnens sol med mannens sol

- Kvinnens måne med mannens måne

- Kvinnens sol med mannens måne

- Mannens sol med kvinnens måne


- Det er ikke vanlig i langvarige parforhold at alle disse kombinasjonene er bare gode. Det vanlige er en god blanding med både kombinasjoner av gode, halvgode og utfordrende.

F.eks. en til to gode kombinasjoner, en til to utfordrende og en til to sånn passe kombinasjoner er veldig vanlige kombinasjoner i langvarige forhold av sol og måne-kombinasjonene.

- Der er veldig sjeldent bare utfordrende kombinasjoner, altså at alle disse fire kombinasjonene er utfordrende.

- Med tre utfordrende kombinasjoner, kan paret slite en del.


- Men for like kombinasjoner av disse fire sol-månekombinasjonene finnes heller ikke. F.eks. at det bare består av at de er i samme tegn eller i samme element til hverandre finnes nesten ikke. Da er tiltrekningen for liten og da går det lett over til å bli "bare vennskap".

- Men kommer der noen sekstiler inn i bildet, er det veldig bra!!! Dvs. om noen av kombinasjonene er ifra annen hvert tegn, da er det veldig bra!

F.eks. en konjunksjon dvs. i samme tegn, en trigon, dvs. i samme element og to sekstiler, dvs. tegn som er to tegn ifra hverandre, er en veldig god match!!!

- Men hos noen kan alle disse fire sol-månekombinasjonene være sånn passe i halvgode kombinasjoner, verken veldig utfordrende eller veldig gode, som f.eks. bare i nabotegn og i kvinkustegn, dvs. 5 tegn bortenfor en.

Par liker å bruke hele Zodiaken


Til slutt vil jeg nevne en artig ting til som kom tydelig fram. Det er sjelden at alle disse mannens og kvinnens sol og måne er i tegn som er ganske nær hverandre imellom par som er i langvarige forhold.

Oftest er minst en av disse på den andre siden av Zodiaken et eller annet sted, slik at en blir nødt til å trekke noen lange linjer og slik at tegnene står enten i trigon, kvinkus eller i en opposisjon til herandre.

Mine tanker om dette er at paret da kan spille på et større spekter seg imellom eller at det skaper en viss tiltrekning, slik at det skaper en viss spenning som bør være i et forhold, for at det ikke skal bli for kjedelig. 

-----------------------

Fin sammenligningslink

Jeg legger med en fin link her nedenfor. Her kan dere gå inn og sammeligne deres sol og månetegn. Den er bare laget til sol-sol sammenligninger, men dere kan allikevel sjekke de andre kombinasjonene for det.

Bare finn ut hvilke månetegn dere har og den dere ønsker å sammenligne dere med og velg deretter både sol og månetegnene deres nedenfor. Mye vil stemme, til tross for at det ikke vil være helt likt.

Det kan gi en fin og artig aha-opplevelse:-)))


Zodiac Love Kompatibilitet | Astrologi Svar (astrologyanswers.com)


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De forskjellige livsveistallene/skjebnetallene fra 1 - 9 og mestertallene 11, 22 og 33!

Grunnleggende info om Numerologi

Fullmånen den 24. februar 2024 - Mulighet for kompromiss, til tross for utfordringer rundt kommunikasjonen:-)))