Hvordan er astrologien å forstå seg på - er det spådom og er alt forutbestemt, eller har vi frie valg?

Hvordan er astrologien å forstå seg på egentlig? 

Er alt forutbestemt, er det spådom, eller er det som et genkart, der vi kan finne mange svar i livet, men allikevel ha frie valg?

Vi har alle fått våre individuelle fødselshoroskop som viser oss vårt potensiale, gode og mindre gode egenskaper. Et fødselshoroskop består av flere planeter i forskjellige tegn og hus og deres aspekter til hverandre, dvs. vinkler til hverandre. Planetene står for våre delpersonligheter og blir preget av de tegnene og husene de står i og hvordan de samarbeider med hverandre, som vises via aspektene de danner til hverandre.


Positive og negative potensialer/egenskaper - fritt valg

Alle tegnene har både positive og negative potensialer i seg og her kommer også det frie valget inn - hva velger den enkelte å leve ut av disse potensialene? En kan si at fødselshoroskopet er nesten som et genkart. Vi vet jo alle at vi har våre helt spesielle gener, men har allikevel frie valg og sånn er det med et fødselshoroskop også! 

Det er derfor to med nesten like horoskop kan være så forskjellige, fordi de velger å leve ut forskjellige potensialer i horoskopet sitt, bevisst eller ubevisst. Det ene trenger ikke være dårligere enn det andre, men de har bare valgt å spille på forskjellige strenger.


Livets utfordringer

Men i tillegg viser fødselshoroskopet oss også hvilke utfordringer vi kommer til å få i livet, men det er ikke ment at vi skal slite med disse hele livet. Det er ment at vi skal klare å mestre disse i løpet av livet! Det viser oss et kart som sier, her vil du måtte kjempe litt, for å komme lenger eller her er veien smal og bratt, mens her har du det fint og her går det glatt for deg. 


Våre livsoppgaver

Det viser også ens livsoppgave som ofte er vanskelig å nå, men det er ment at vi skal komme oss igjennom dette i løpet av livet!

Men noen ganger klarer vi ikke å se veien, noen ganger fordi vi ikke skal se den der og da, men leve i tillit, og noen ganger fordi vi ikke klarer å forstå pga. ting og tang har stokket seg slik i livet. 

Her kommer astrologien inn og er et hjelpemiddel, der vi kan se klarere problemene og veien vår og hva vi står oppi for tida. Og en kan også da se hvor eventuelle løsninger kan finnes! 

Ved en analyse av fødselshoroskopet kan en få mange aha-opplevelser av hvorfor vi er som vi er, og hvorfor vi må kjempe så mye på visse områder i livet. Oftest ser en først det en gjenkjenner i horoskopet hos seg selv, hvor en da ofte sier: 

“Jøssa meg, det er jo slik jeg er, og det er jo slik jeg har hatt det eller har det!“. 

Det er da en kan bli ydmyk og forstå at livene våre står jo i stjernene.

Men horoskopet kan også være en veiviser, en trøst for at en faktisk er på “rett” vei i livet. Selv om vi tror vi har kommet på "feil" vei i livet, er det interessant at en "finner det igjen" i horoskopet, både hvordan livet har vært til nå og hva vi står oppi nå.

Horoskopet viser til våre "oppgaver" i livet, som oftest stemmer overens med dragningene vi har dypt inni oss. Vi kan velge å gå den veien vi dypest sett vet vi skal gå, eller vi kan velge å flykte eller gå noen omveier. Der kommer det frie valget inn. Universet gir oss stadig nye muligheter, men det kommer bare an på hvor mange omveier vi ønsker å gå og hvor mye vi ønsker å flykte.

Astrologien er i og for seg bare et verktøy til at vi skal bli oss mer bevisst og forstå oss mer og forstå vår livsvei mer! For meg personlig har det vært helt fantastisk å forstå at jeg ikke har gjort noe “galt” og kommet på gal vei, da livet blei vel tøft. For da jeg oppdaget i astrologien at jeg faktisk hadde fått de utfordringene for å røyne meg på her i livet, kunne jeg lettere akseptere de og forstå at alt er jo i en fantastisk universal orden.

Ja slik kan en da forstå det i en større sammenheng og se hvor veien går videre også.

For astrologien er bundet sammen med den store kraften som er bak alt det skapte og som også er i oss, hva nå enn vi velger å kalle det, Gud, universet eller hva vi måtte tro på. Det vil si i vårt hjerte, tanker og intuisjon og det som dypest sett inni oss får oss til å ønske å gå på den veien vi går på. Følger du hjertets, tankens og intuisjonens vei, eller om du vil bruke andre ord på det, følger du det du opplever er rett for deg, så spiller du på lag med ditt fødselshoroskop!

Et fødselshoroskop er som om vi får en røde tråd i livet i forhold til hvilken vei livet kommer til å ta. Men innen for den røde tråden finnes der mange valg en kan ta. Jeg har enda til gode å høre av noen at det ikke stemmer, når jeg har satt meg ned og snakket med folk om deres personlige horoskop. Men en kan ikke ta det ut fra en datamaskin, for en ting kan bety flere ting, men ikke alt, så en må se helheten. Derfor er horoskopstydnings samtalen viktig!


Hva påvirker oss etter hvert i livet, astrologisk sett?

Etter at vi er født, fortsetter planetene å gå videre og kommer i berøring av våre planeter i vårt fødselshoroskop og aktiverer både de positive potensialene og temaene og de utfordrende og ømme temaene. Dette kalles da transitter, hvilke transitter som treffer oss.

Når de gode potensialene og temaene blir aktivert, er ofte livet fint å leve. Når de utfordrende og de ømme punktene i vårt horoskop blir aktivert, kan det virke vondt og utfordrende. Det er ikke kjekt når livet bytter imot, men vi har også en mulighet til vekst i disse periodene. Selv om vi ikke nødvendigvis ser det der og da. Universet bruker også disse tidene til å setter fart på prosessen og dytter oss fram, slik at vi kan ta tak i ting som vi ellers hadde fortsatt å gått rundt eller flyktet fra. 

Hele universet er her for at det vil hjelpe oss på den veien som vi har fått utdelt, til å gjøre det beste ut av det. Men uansett har vi frie valg. Noen fortsetter å velge det de vet ikke tjener de, og da er det ikke så mye mer universet kan gjøre enn å prøve med neste dytt å få en inn på den veien som gagner en mest etter ens egen sjels oppgave her i livet.

Transitter er den vanligste måten å se hva som treffer oss som da tilsier perioder der ting skjer på godt og utfordrende måter. Det er vanskelig på forhånd å si helt nøyaktig hva som vil kunne skje, da planetene kan stå for flere ting. Men en kan se om det er ei utfordrende tid eller ikke rundt enkelte temaer i livet. 

Men der finnes også andre måter å se hva som påvirker oss etter hvert, astrologisk sett. 
Det progressive horoskopet og solare buedireksjoner, dvs. solar air direction på engelsk, viser til en grad for et år. I det progressive horoskopet går hver planet videre slik de gjør etter fødselen, der en dag tilsvarer et år. Dvs. at slik planetene står en dag etter fødselen, tilsvarer det livet når et barn er et år gammel. Og en kan tolke det deretter.  

I det 
solare buedireksjoner, dvs. solar air direction, flyttes alle planetene ei grad fram for hvert år og en tolker det deretter.

I tillegg til dette finnes solarhoroskop som er et års-horoskop. Det følger prinsippet at når sola er tilbake på sin plass på bursdagen ens, kan en se på hvordan planetene er da og tolke det som et horoskop som gjelder som det neste årshoroskopet. 

Det samme kan en se på med månen og få månehoroskop, lunarhoroskop på engelsk. Da ser en på når månen er tilbake på sin opprinnelige plass igjen og tolker horoskopet slik det er på det tidspunktet. Månen trenger bare en måned å gå rundt horoskopet, så derfor skjer dette oftere og kalles månehoroskop. 

I prinsippet kan en gjøre dette med alle planeter om det er enkelte temaer som disse planetene står for, som en vil se litt nøyere på. Det kommer an på hvor dypt en ønsker å gå. 

Men det aller vanligste å følge med på er transittene, slik planetene er på himmelen etter hvert og hva de treffer i ens fødselshoroskop. I tillegg til dette blir også det progressive horoskopet ofte brukt. 


Generelle transitter og personlige transitter

Når en følger med på transittene i et personlig horoskop er det utrolig hvor godt det stemmer i forhold til hvordan folk opplever det.

Men når en skriver generelt om hva som rører seg på himmelen for tida, vil mange oppleve at det ikke stemmer, mens andre vil oppleve at det stemmer. Det er fordi vi alle har så forskjellige fødselshoroskop! Det treffer ikke de personlige planetene hos dere eller andre planeter treffer dere så strekt, at det personlige temaet de aktiverer opptar dere mye mer.  

Men det kan også skyldes at dere har kommet dit hen hen at dere har overvunnet deres største utfordringer i livet og kommet dit hen der fødselshoroskopet viser at en skal hen, en har kjempet seg igjennom utfordringene og kan da ta imot belønningen isteden. Det vil dermed ikke si at der ikke vil komme utfordringer i livet, men at en har klart og overvunnet de store livsutfordringene sine.

Når jeg har snakket med en del personer som er litt eldre, merker jeg at mange av de sier, at ja, det har de strevd mye med i livet, men de føler de har kommet over det nå.

Det som skrives generelt angående transitter og hva som skjer på himmelen her og nå, kan en mer se på som en astrologisk værmelding. Noen vil kanskje ikke merke så mye til det, mens andre vil merke det veldig godt.

Det er viktig at en ikke lever slavisk etter disse transittene. A følge hjertet og gjøre det en ønsker å gjøre, er det viktigste! Men noen dager og perioder er bare vanskeligere enn andre, og da er det greit å ha det i bakhodet, at det kan være greit å vente med ting eller ikke gjøre ditt eller datt akkurat da. Men føles det riktig å gjøre ting allikevel, så gjør det! Alt har en mening. 

Det kan også være smart å se på transittene i ettertid, da kan en få seg mange hake-slep. Jøss, det var jo akkurat slik det var! Da er en ikke en slave av astrologien, men får en forståelse av hva som har hendt astrologisk sett.   

Men noen ganger kan en ergre seg over hvorfor en ikke så på transittene tidligere, for hadde en gjort det, kunne en kanskje ha forhindret at enkelte ting hendte og vært mer obs i den tida. Men da ver det nok ei mening med det også, da skulle det nok bare skje. Selv om det blir tøffe ting som skjer, kan det til syvende og sist føre til noe positivt for det. 


Hvor lenge varer denne vanskelige perioden?

Følger en med på transittene, kan en se om det er langvarige transitter som treffer en eller kortvarige som raskt går over. Ofte er det flere transitter som treffer en samtidig og med varierende varighet. Og planetene går i sine baner og går dermed i forskjellige vinkler hele tida til våre horoskop. Så sånt sett, vil der alltid være noe som treffer en, men til tider, vil det være litt mer heavy og da kan det være greit å vite litt om det. 
------------

Astrologi som hjelpemiddel 
Men livet skal jo uansett leves, med eller uten astrologi. Astrologi skal bare være et hjelpemiddel til å forstå seg på ting i livet og kan være ei støtte på veien, både som trøst, men også til hjelp for å kunne ta gode valg for en selv, men skal ikke være en hindring fra å leve livet:-)))

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De forskjellige livsveistallene/skjebnetallene fra 1 - 9 og mestertallene 11, 22 og 33!

Grunnleggende info om Numerologi

Fullmånen den 24. februar 2024 - Mulighet for kompromiss, til tross for utfordringer rundt kommunikasjonen:-)))