Eklipsen den 10. mai 2013 - Gjennom konfliktene, kan harmoni skapes!

Det er eklipse nummer to i denne omgangen nå den 10. mai 2013. Det er en veldig sterk nymåne som gir stor mulighet til å skape harmoni gjennom eventuelle konflikter. Der kan være en del knuffel og frustrasjon før eklipsen er eksakt, men så vil der bli mye fine energier når eklipsen er eksakt og en del dager etterpå.

Nå er eklipsen en solformørkelse som egentlig er en veldig sterk nymåne. Nymånen faller så og si direkte oppå måneknuteaksen og det måneknutene kommer i berøring av, blir ekstra sterkt. 

Ved nymåne begynner en ofte på noe nytt, en ny start, et nytt friskt pust. En kan sette ting ut i livet som en har gått og tenkt på over kortere eller lengre tid. 

Samtidig jobber eklipsene på dypet av en og lar prosesser i ens liv ta form. Da ser en ofte eklipsene i sammenheng. De er i det samme tegnparet i nesten to år, nå er de i Tyren og Skorpionen. De forekommer ca. hvert halvår i par, dvs. en måneformørkelse og en solformørkelse med ca. to ukers mellomrom. 

De som er tyrer eller skorpioner vil da ofte merke store forandringer, prosesser og vekst i disse åra, og der skjer ofte viktige ting ved eklipsene som fører en framover med sjumilsstøvler. Effekten av eklipsehendelsene kan vare i nesten et halvår, helt fram til neste eklipse par. 

Men også de som har planeter eller akser i Tyren eller Skorpionen kan merke stor vekst og utvikling i forhold til disse temaene som de planetene og aksene som da blir truffet, står for. 

Ved eklipse tider kan mye skje og en har ofte ikke kontroll på det som skjer, det kan like gjerne være fine og gode ting som skjer eller mer utfordrende ting. Det beste er å bare la livet komme til en i disse tidene og ikke stresse for mye selv. Men gjør allikevel det som oppleves eller føles riktig for dere, en skal heller ikke bare sitte på gjerde.

Dagene før denne eklipsen, 7 - 9 mai,  kan være ganske frustrerende og ha mye sinne i seg, da Merkur går forbi Mars, og begge er nesten i opposisjon til Saturn.

Den 9. Mai vil månen gå forbi dette punktet, og en kan merke det da også, men etterpå vil dette sinne og denne frustrasjonen avta da Merkur og månen har kommet seg forbi Mars og lenger bort ifra opposisjonen til Saturn.

Saturn er en del involvert i denne eklipsen, da den står i opposisjon til eklipsen, men det er ingen eksakt opposisjon. Sola og månen som da danner eklipsen har kommet seg en god del grader forbi opposisjonen til Saturn, dermed er Saturns opposisjon svekket ved denne eklipsen. 

Saturn i opposisjon kan lett føles hemmende og utfordrende, men den gir også stabilitet, vekst, utvikling og anerkjennelse. Den kan ta en et skritt videre. Men hos Saturn får en ikke noe gratis, en må jobbe for det, for å få det hos Saturn.

Men der er ellers veldig mange fine planeter som danser rundt eklipsen nå, som en vil kjenne mer på den 10. mai og dagene utover det. Både Venus, Merkur og Mars, asteroiden Pallas og Vulkan i sammen da med sola og månen er i Tyren. Disse har da kommet seg mer bort ifra Saturns sin opposisjon og vil da gi mer gledelige opplevelser. 

Sola og månen som danner nymånen og eklipsen, står for ens innerste identitet og ens følelser. Venus står for kjærlighetslivet og det samme gjør Mars, men også for energi og sinne. Merkur for kommunikasjon og Pallas for frihet og diplomati, Vulkan for harmoni gjennom konflikt. Vulkan er den esoteriske herskeren av Tyren, som alle disse planetene befinner seg i, og er derfor viktig i denne settingen.

Oppsummert kan en oppleve mye fint med en selv, sine følelser, kjærlighetslivet og kommunikasjonen og få mye gjort. Der er mye energi til stede. Men der kan lett bli en del krangling, sinne og frustrasjon også, da Mars og Vulkan er der og en svak opposisjon til Saturn også er tilstede. 

Men det er mulighet å få til harmoni gjennom konflikt da Vulkan også er sterkt til stede, som er Tyrens esoteriske hersker. 

Det er vanskelig å si hva som vil veie tyngst på vektskåla. Men ellers sender både Pluto, Chiron og Neptun gode energier til denne eklipsen. Så lykke til med planetenes dans i Tyren i den neste tida:-)))

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De forskjellige livsveistallene/skjebnetallene fra 1 - 9 og mestertallene 11, 22 og 33!

Grunnleggende info om Numerologi

Fullmånen den 24. februar 2024 - Mulighet for kompromiss, til tross for utfordringer rundt kommunikasjonen:-)))