Godt nyttår - 2024!

Godt nyttår - 2024!

Det nye året begynner litt utfordrende astrologisk sett. Men det er ting som ikke vil vare lenge. Vi har også en viktig nymåne den 11. januar 2024 og et utfordrende aspekt som vil komme ut i februar/mars 2024, som jeg går innpå her.

Ved starten av året kan det være en del utfordringer i relasjoner på alle måter, da Saturn stod utfordrende både til Venus og månen ved inngangen av 2024. 

Venus står for kjærligheten, alle relasjoner, kolleger og månen står for følelser, hjem og familie. Månen står også for kroppen, mors-tematikk og for intuisjon og medfølelse. 

Når disse står utfordrende til Saturn, kan ting bli utfordrende på disse områdene. Saturn er i Fiskene og stod ved inngangen av det nye året i opposisjon til månen og disse stod igjen i kvadratur til Venus. 

Venus går ca. ei grad på en dag og Saturn går veldig sakte, så over en kort periode, står den så og si på samme sted. Venus stod først i direkte kvadratur til Saturn ut på dagen på 1. nyttårsdag 2024. Men dette kvadraturet kan enda merkes godt og først om noen dager vil dette kvadraturet lette og ting vil bli lettere. 

Månen beveger seg raskt og allerede 1. nyttårsdag var den borte fra det vanskelige T-korset med Saturn og Venus. Men i dag den 2. Jan. 2024 har den beveget seg til et annet utfordrende T-kors. Månen sammen med asteroiden Juno står i opposisjon til Neptun og disse igjen i kvadratur til Mars og Merkur. 
Mars og Merkur sammen står for å hevde seg selv kommunikativt, da Mars er energi og Merkur står for kommunikasjon eller kortere reiser. Det kan også stå for sinne eller mye energi angående reiser. Men i et utfordrende T-kors til Neptun og månen i konjunksjon med Juno, kan dette føre til uklarheter og forvirring, hva er hva, hva mener den andre egentlig? Er en ærlig eller? Men det kan også bare være utfordrende å si det en ønsker.  

Månen står for følelser, kroppen, mors-tematikk, empati, omsorg og intuisjon. Her kan ting være utfordrende. Klarer en å stå opp for sine følelser og å uttrykke disse ærlig? Kanskje har folk vært slitne og trøtte etter jule og nyttårshelgen og klarer kanskje ikke å vise samme empati og forståelse som ellers. Spesielt mors-tematikken kan være utfordrende. Men Juno er også med i dette og det kan stå for partneren og for sjelevenner i videre forstand. 

Månen går alltid raskt forbi. Mars er også i avtagende aspekt til dette, dvs. at den er på vei bort fra dette aspektet og vil dermed løse seg ifra det. 

Men Merkur vil fortsette å være i dette ei god stund. Den har nå gått retro, sett ifra jorda, i tre uker og først i dag, den 2. januar 2024, har den begynt å gå direkte. Men det tar alltid ei stund før den "får opp farten". Så den vil henge på dette stedet ei stund, sett ifra jorda. Først like etter nymånen den 11. Jan 2024 og utover vil den være ferdig med dette, men mer til det lenger nede.

Mars har for så vidt dannet dette T-korset med Neptun og Juno helt siden noen dager før jul 2023. I starten var det mer et kvadratur til Juno som stod sterkes. Det vil si at der kan ha vært en del uenigheter og hissige energier angående partner, ektefelle eller andre sjelevenner-forbindelse i den tida. 
Først et par dager etter jul, den 26. Des og utover, begynte Merkur å nærme seg dette T-korset og den 27. Des 2023 var Merkur og Mars i direkte konjunksjon, i kvadratur til Neptun, men ikke så mye i kvadratur til Juno på dette tidspunktet.

For de av dere som har Pluto på 23-25 grader Jomfruen som jeg har, var Merkur og Mars konjunksjonen i direkte kvadratur til denne Plutoen og Neptun i opposisjon til den. Det kan også ha fått en til å dykke dypt ned i ting, med full power, men heller på en overdreven måte, som kan ha hatt med åndelige eller spirituelle temaer å gjøre i romjula. Velkommen i klubben, sier jeg i så tilfelle 😉 Det kan også ha vært en flykt ifra andre vanskelig ting og følelser, men det trenger ikke ha vært det. 

Ting har lettet mye siden da. Mars, som går direkte, har beveget seg bort ifra dette og Merkur, som har gått retro, har også beveget seg ned til 22. grader i Skytten, men er så og si i kvadratur til Juno nå. Og i dag, den 2. Jan. 2024, går månen altså forbi Juno og i kvadratur til både Merkur og Mars og i opposisjon til Neptun. Så det kan merkes en del igjen i dag. 

Merkur vil sakte bevege seg bort fra kvadraturet til Juno de neste dagene, men rundt den 8 - 10 januar 2024 vil den igjen gå i kvadratur til Neptun. Da kan ting bli en del uklart angående kommunikasjonen igjen eller ved kortere reiser. Kanskje vil det være  en ny runde med dårlig vær og fremkommelighet?
Men før det vil et annet kvadratur som holder på å bygge seg opp, bli godt merkbart. Den 6. januar vil sola gå i kvadratur til Chiron. Sola er vår egentlige identitet og Chiron er livssåret. Rundt den dagen og evt. et par dager før og etter, kan såre ting komme fram for dagen angående hvem du er og hva som er sårt for deg. Men Chiron står også for den sårede healeren, så der er også mulig at ting kan bli healet og leget.


Nymånen den 11. Jan 2024

Den 11. januar 2024 har vi nymåne i Steinbukken som er direkte i kvadratur til måneknuteaksen. Dvs. at dette er en veldig viktig nymåne og nye ting kan skje og nye retninger kan stakes ut. Det kan være en fin dag å bestemme seg for noe nytt og starte opp med ting. 

Vel nok er denne nymånen i et svakt kvadratur til Chiron, så det kan være noe sårt med denne nymånen eller så kan det handle om å oppsøke ting som kan være med å heale det som er sårt, samtaleterapi, healing eller helt andre ting, for den del. 

Nymånen er bare et par dager etter at Merkur og Neptun har vært i direkte kvadratur, som jeg skrev lenger oppe. Så igjen kan ting ha med kommunikasjon å gjøre, knyttet opp til alt som har med Neptun å gjøre på en litt utfordrende måte. På sin beste måte kan Merkur kvadratur til Neptun stå for kommunikasjon angående healing, intuitiv kunst og kreativitet, åndelighet, spiritualitet, og å ha store drømmer, men ting vil ikke nødvendigvis komme gratis med et kvadratur. Det er lett å overse noe viktig. På den negative siden kan Merkur kvadratur til Neptun stå for forvirring, uklarhet, usannheter og flykt fra virkeligheten.

Men dette kvadraturet er avtagende og ikke helt nøyaktig ved nymånen den 11. Jan 2024, så da vil ting ha begynt å bli klarere igjen og en kan stake fram en ny kurs eller begynne på noe nytt. 


Den nordlige måneknuten krysser Chiron – Sårhet, men også  healing kan få et stort fokus

I fra midten av februar til og med første uka av mars 2024, vil den nordlige måneknuten krysse Chiron på 16 - 18 grader i Væren. Om dere har noe i horoskopet deres på 16 - 18 grader i Væren, Vekten, Krepsen eller Steinbukken, kan dette merkes ekstra godt. 

Chiron står for livssåret, det som er vondt, det som alltid har vært der og til tid og annen dukker opp igjen som noe sårt og alt det som den nordlige måneknuten treffer, får ekstra fokus.

Dersom du ikke er truffet av dette i horoskopet, trenger du ikke merke dette i det hele tatt i denne perioden, men har du ting på disse gradene i noen av disse tegnene, kan lett såre ting dukke opp i den perioden. 

Temaet vil dreie seg om det som den planeten står for, som eventuelt vil bli truffet hos deg i ditt horoskop. Har du sola di der, kan det såre gå på hvem du er. Blir månen din truffet, kan det såre gjelde følelsene dine eller alt det månen står for, eller blir Merkur truffet, kan det såre gjelde kommunikasjon eller kortere reiser osv. 

Det kan være noen tøffe uker da, men den nordlige måneknuten setter også fokus på det, for at "den vil" at du skal ta et nærmere titt på dette. Den viser til der som sjelen trenger å ha fokus, for å komme dit hen der sjelen ønsker å komme i dette livet, din sjels oppgave. Chiron er også den sårede healeren, så ting kan også komme fram i lyset i denne tida, slik at du kan få healet ting, selv om det kan være vondt når det står på.

Tilbake til nymånen den 11. Jan 2024

En nymånen er når sola og månen står på samme sted. Sola står for ens egentlige identitet og månen for følelsene etc. Ved nymånen den 11. Jan 2024, står sola og månen i direkte kvadratur til måneknuteaksen. Dvs. at både sola og månen får ekstra stort fokus. Sola trives for så vidt ok i Steinbukken, den vil gjerne skinne og ha store mål, som ens egentlige identitet ønsker. 

Men månen trives ikke nødvendigvis så godt i Steinbukken. Der er den i eksil. Med månen i Steinbukken kan følelsene være vanskelige å få tak i og med Chiron og Neptun kvadratur Merkur, kan det være vanskelig å få kommunisert ut følelsene og det som kan være sårt og vanskelig. Men med månen i kvadratur til måneknuteaksen er det desto enda større fokus på nettopp dette, men kvadraturer kommer heller ikke nødvendigvis gratis. Det kan være utfordrende. 

Da passer det fint å avslutte med å gjengi noen ord fra Månevisdom orakelkort av Yasmin Boland:
For de neste par dagene 3. - 4. Jan 2024 når månen i Vekten vil være i siste kvartal til Sola i Steinbukken: 

"Der er en forskjell mellom et ønske om å være positiv og åndelige overspringshandlinger, hvor du nekter å akseptere dine følelser. Du kan ikke snyte universet med å late som om du er lykkelig, når du er trist. I stedet har du bruk for å ta deg av dine følelser." 

"Vær oppriktig!"

For nymånen den 11. Jan 2024: 

"Der finnes ikke noe mål som er for høyt satt, del opp målene dine i mindre delmål isteden. Et langsomt og stødig tempo, kommer raskest i mål."

"Tred fram og vit at du er sjefen i ditt eget liv!"

---------Sitat slutt --------


Jeg ønsker dere et riktig godt nytt år og en god start på det nye året 2024, til tross for litt små-humpete astrologiske utsikter ved starten av det nye året :-)))


PS. Her tar jeg for meg de generelle astrologiske energiene, men hva som treffer hver og en av dere i deres personlige horoskop, er veldig individuelt. Vil du se om du har noe på 16 - 18 grader i Væren, Vekten, Krepsen eller Steinbukken, kan du gå inn på astro.com og legge inn datoene dine og få opp horoskopet ditt der. 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De forskjellige livsveistallene/skjebnetallene fra 1 - 9 og mestertallene 11, 22 og 33!

Grunnleggende info om Numerologi

Fullmånen den 24. februar 2024 - Mulighet for kompromiss, til tross for utfordringer rundt kommunikasjonen:-)))