Månetegn Løven

Månetegn Løven

Med Månen i Løven som er et fast ild-tegn, er du oftest karismatisk, populær og tiltrekkende, da du er utadvendt, hjertelig, varm og sjarmerende. Du har også mye selvtillit, integritet og har en sterk følelse av egenverd og er ikke redd for å skille deg ut. Samtidig er du sterk og liker å vise det. 

Du kan finne månetegnet ditt på Cafe Astrology.com sin enkle månetegnkalkulator, med å gå inn: her.

Du trenger klokkeslettet for å finne Månetegnet, se mer info til det helt nederst i denne artikkelen!

Der finnes også andre ting i horoskopet som kan tilsi det samme som å ha månen i Løven og som gjør at du kan kjenne deg igjen i denne beskrivelsen, selv om du ikke har månen i Løven. Det kan være kombinasjoner mellom månen, den sørlige måneknuten eller IC og det fjerde huset, som har mye til felles med månen, på den ene siden og Løven, femte hus/livsområde eller sola, som har mye til felles med Løven, på den andre siden. Se mer om dette lenger nede i denne artikkelen.

Med Månen i Løven behandler du folk med varme, generøsitet og raushet. Det er viktig for deg å behandle folk rettferdig og selv bli rettferdig behandlet.  

Om stjernetegnet ditt ikke er et ild-tegn, vil du ofte ha følt at det ikke stemmer, når du leser om de forskjellige stjernetegnene. Du vil heller ha kjent deg mye mer igjen i stjernetegnet Løven eller i et annet ild-tegn som Væren eller Skytten, da du har en mye sterkere personlighet enn det som blir beskrevet i ditt stjernetegn. 

Når du føler deg komfortable, liker du å være i rampelyset. Du liker å skinne og samtidig er du også kreativ og elsker å skape og underholde og å få andre til å le. 

Derfor liker du også godt å opptre, så alt som har med å stå på en scene kan være interessant for deg. Enten du gjør det selv eller liker å se på, være seg, musikk, konsert, skuespill, stand-up-komedie og annet en kan stå på scenen av eller å nå ut til folk via sosiale medier etc. Humor er viktig for deg. 

Pga. din sterke personlighet passer du også veldig godt til å være leder. Samtidig har du et stort ønske om å utvikle deg og du trives med å lede andre. Du er både raus, lojal og ambisiøs og din kreativitet kommer også godt med i lederrollen. Du kan se det store bildet og har derfor gode leder og organisatoriske evner. Du har også stor utholdenhet og så må det sies at du ikke trives med å måtte følge andres ordre. 

Du er også veldig direkte, entusiastisk og flink til å ta initiativ. Du vet hva du vil og går etter det. 

I privatlivet, sammen med de du er glad i, er du kjærlig og hengiven. Du trenger ikke nødvendigvis være utadvendt, men du liker deg i rampelyset, spesielt når du føler deg komfortabel sammen med familie og venner.

Som venn og i omgangskretsen din er du både raus, hjelpsom og lojal, noe som andre verdsetter. Du har behov for å skinne og når du er sammen med andre, får du energi av det. Å være viktig for andre ved å støtte andre, gir deg også en god følelse av at du er betydningsfull. 

Men når du selv trenger hjelp, har du vanskelig med å be om det. Du er jo den sterke som ønsker å hjelpe andre og det tærer på din stolthet om du må be om hjelp. Du ønsker å vise de andre at du kan klare deg selv.  

I kriser er du sterk og tøff, men du kan også føle deg sårbar og usikker. Du klarer å beholde roen og holde hodet kaldt og handle logisk for å finne en god løsning på situasjonen. Du holder hodet kaldt og tar ledelsen.

Du har en sterk rettferdighetssans og du har et dypt behov å behandle andre rettferdig og bli rettferdig behandlet selv. 

(Du er stolte over seg selv og er konkurranseinnstilte, de ønsker å være de beste, dyktigste og det sentrum hvor alle ting dreier seg om.)(Men du var veldig tidlig selvbevisst, selv om det var via tillærte mønstre. 

Du vil bruke seg selv og tar konsekvensen av deres handlinger. )

Dine utfordringer

Alle månetegn har også negative sider med seg. Ikke alle lever ut alle egenskapene i et tegn, verken på godt eller vondt, så du trenger ikke å være slik, men det ligger som potensiell skyggeside i dette månetegnet.

Løven er ellers et fast tegn og du vil trenge tid til å omstille deg om planene skulle endres i siste øyeblikk. Og har du først bestemt deg for noe, kan det være vanskelig å få deg til å ombestemme deg eller å få deg til å forandre planene.

Du elsker å være midtpunktet, da ditt behov for oppmerksomhet og anerkjennelse er stort, men det trenger ikke bety at du er arrogant eller selvopptatt. Men om du ikke passer på, kan du ha en tendens til at ditt ego kan bli litt vel stort. Da kan du bli både forfengelighet og prangende. Du kan også til tider være ganske lat og litt sjefete. 

Kontrollerende oppførsel er en annen negativ side med dette månetegnet. Hvis dette skjer, er det mest på hjemmebane eller i ditt firma. Utad vil du ikke vise noe av disse sidene, for det er du for stolt til. 


Den esoterisk og psykologisk forståelse for månen i Løven

Identitet - hvem er jeg? kan være et stort tema for deg. Du kan også slite med mindreverdskomplekser som kan føre til at du kan kompensere for det med å ha for store og høye tanker om deg selv og dermed ha et ganske urealistiske forhold til seg selv. 

All kritikk tar du lett som personlig nederlag og har et veldig stort behov for aksept og anerkjennelse. Og du kan du ha en tilbøyelighet for at drivkraften bak det du gjør, er å tilfredsstille ditt ego. 

Men du er veldig tidlig selvbevisst, selv om det er via tillærte mønstre i starten.

Men du trenger å jobbe med din personlighet slik at du blir mindre selvisk og selvsentrert. Og etter hvert som du modnes, er du ikke nødvendigvis så opptatt og avhengig av all applausen du får. Du begynner å hvile mer i din egen kraft og er deg selv nok, samme hvordan det du gjør blir mottatt av andre. Både ros og kritikk lærer du å håndtere.

Etter hvert vil du få et ønske om å dele all din kreativitet og skaperkraft med andre, fordi du bare ønsker å gi for å løfte opp andre og du kan bli en utrolig god leder, uten å dyrke ditt ego. Da skinner du som ei sol og har veldig mye kjærlighet, hjertevarme og glede å gi til andre, ubetinget!

På ditt høyere potensiale har både Løven og Vannmannen mye gi til andre og å tjene andre, når personlighet er blitt godt utrustet! Men deres utviklingsvei er helt motsatte for å komme dit.

Men nå er er vi inne på den dypere psykologiske betydningen og den esoteriske betydningen med Månen i Løven. Dette kan lese mer om detteHer 


Kjærlighet og forhold

Når du blir kjent med nye mennesker, kan du være litt tilbakeholden og sky i starten. Men når du først blir litt varmere i trøya, tiner du opp og blir livlig og sjarmerende. Da er du vennegjengens midtpunkt og en sjarmør.

Men når det gjelder kjærligheten, er du ute etter noe ekte og du vil gjøre mye for å finne den riktige og sanne kjærligheten i livet ditt.  

Selv om du vanligvis går direkte etter dine mål, kan det bli en ilddåp først, for du er nøye med at du kan stole på partnerne i et forhold, før du vurderer å forplikte deg. 

Men når først denne ilddåpen er bestått, er du lojal og sjenerøs. Du er et familiemenneske. Du beskytter dine nærmeste og når det trengs hjelper du hjertelig til, selv om du ikke har blitt spurt.

Du er varm og hengiven, ærlig og kreativ, kjærlig og lidenskapelig. Du elsker å bli elsket og å elske. Og du har mye kjærlighet å gi.

Men du trenger også mye omsorg og kjærlighet selv for å trives, da du kan lett bli såret om du føler deg ignorert. Og det er også viktig for deg at du føler deg elsket, verdsett og anerkjent for den du er

Du elsker å være i sentrum og vil gjerne elskes og roses og bli tilbedt, som den løven og løvinnen du føler du er. For du trenger å føle deg betydningsfull for å fungere bra. 

Derfor passer du best med en nær partner som har mye kjærlighet og gi og som er god til å få deg til å føle deg elsket og beundret. Store, dyre, flotte gaver liker du både å gi og å få. 

Du trenger og ønsker også en partner som du kan være stolt av og som du respekterer. En sterk personlighet, med et bra utseende og flott utstråling tiltrekker deg, som du kan ta med deg ut på eller være med ut på en flott restaurant eller et annet fint sted.

Du misliker emosjonelle maktspill og uærlighet, men liker om partneren har egne meninger og dermed kan gi deg litt motstand.

Men stolthet har du og den bærer du med verdighet, men blir den såret, kan du lage dramatisk emosjonelle scener eller surmumle. Men dette skjer oftest bare hjemme eller på ditt territorium. Du er alt for bekymret for hva de andre vil si, for at dette skjer i offentligheten. Der vil du vise din verdighet. Men disse scenene går heldigvis raskt over. 

Samtidig kan du være territoriell med din partner, men bare når du føler at du har tillit. Du kan også ha et behov for å organisere og rette opp ting og overvåke det som foregår hos deg og dine nære. Her bør du passe på tendensen til å være kontrollerende overfor din familie og venner. 

Men så lenge du er obs på de potensielle skyggesidene og du blir verdsett og elsket, er det en sann glede å være sammen med deg og det blir aldri kjedelig rundt deg.


Dette kan også gjelde for deg om du har: 

- Dersom du har Månen eller den sørlige måneknuten i Løven eller i ditt 5. hus/livsområde, som tilsvarer det femte tegnet som Løven er. 

- Eller om du har IC i Løven. IC kan aldri være i ditt 5. hus/livsområde, da den alltid indikerer starten på ditt fjerde hus/livsområde.

- Om du er født ved en fullmåne eller en nymåne, for da vil sola stå i opposisjon til din måne eller i konjunksjon, det vil si sammen med din måne. Da sola er herskerplanetene til Løven, vil solas og Løvens egenskaper påvirke månen veldig mye.

- Eller om sola og månen står i kvadratur til hverandre, dvs. at de danner en 90 graders vinkel til hverandre. Da vil også sola påvirke månens egenskaper mye.

- Om du har sola på din sørlige måneknuten eller på din IC.

Jo mer nøyaktig aspektene er, dess mer vil du merke til disse egenskapene.

- Om du har Venus i Løven eller i ditt 5. hus/livsområde eller du har Descendanten i Løven, vil du kunne kjenne deg godt igjen i dette som er knyttet til forhold, følelser og kjærlighet, men det vil ellers ikke nødvendigvis være en del av din generelle personlighet og dine følelsesmessige ubevisste reaksjoner.

Du vil også kunne kjenne deg godt igjen i det som beskriver Løven generelt om du: 

- Om du er stjernetegnet Løven og dermed har sola i Løven
- Om du har sola i ditt femte hus/livsområde. 
- Eller om du har en del andre planter i Løven eller i ditt 5. hus/livsområde
- Om du har Ascendanten i Løven

men det vil være en liten forskjell, da Månen står mer for den følelsesmessige siden av livet og de ubevisste reaksjonsmønstrene og sola, Ascendanten og de andre planetene står mer for den bevisste delen av din personlighet.


Unntak - dersom du har både Månen og den nordlige måneknuten i Løven

Da vil du mest sannsynlig ikke kjenne deg igjen her eller bare delvis, men mer i det motsatte tegnet, Vannmannen. Se mer om dette: Her 

Og disse egenskapene med Månen i Løven, vil du trenge å utvikle i løpet av livet, da det ikke faller lett for deg. Alt som månen står for kan være litt utfordrende for deg. Du kan ha vanskeligheter med å få tak i følelsene dine eller å forholde deg til disse. Men også andre temaer som morstematikk, omsorg, intuisjon, hjemmet og kroppen kan være utfordrende teamer. 

Du vil ha en tendens til å ikke ta nok hensyn til deg selv, i din iver etter å redde verden, men du kan trenge mer av Løvens tro på seg selv og å bygge på din egentlige personlighet, slik at du har ryggrad nok til å gjøre de store tingene i verden som du brenner for. 

Eventuelt trengs det å balansere disse to ytterpunktene. 


Om du er interessert i å finne tegnet til de andre planetene kan du se enda mer: Her

- Om du er interessert i å se hvilket Månetegn du har, kan du finne det: Her (PS: Samme link som i starten av artikkelen.)

Om du er interessert i å se hvilket tegn du har din nordlige måneknute  i, kan du finne det ut: Her 
PS: den sørlige måneknuten er alltid i det motsatte tegnet til den nordlige måneknuten. Og på engelsk heter disse North Node og South Node.

- Om du er interessert i å se hvilket Stjernetegn du er (som er ditt Soltegn), kan du finne det: Her

- Om du er interessert i å se hvilken Ascendante du har, kan du finne det: Her (PS: Trenger nøyaktig klokkeslett)

- Om du er interessert i å se hvilket tegn du har Venus i, kan du finne det: Her

- Om du er interessert i å se hele horoskopet ditt, kan du finne det: Her


PS. For å finne Månetegnet ditt, må du vite datoen, året, stedet og klokkeslettet du er født.

I løpet av et døgn kan Månen være i to tegn, derfor trenger du å vite klokkeslettet du blei født. Månen går ca. 12 - 14 grader per dag og hvert tegn har 30 grader. Den trenger ca. 2-3 dager på å gå igjennom et tegn.

Hvordan finne klokkeslettet da du blei født?

Er du født i eller etter 1967, kan du finne klokkeslettet du er født, med å logge deg inn på Helse Norge sine sider og se under Medisinsk fødselsregister (MFR) og under opplysninger finner du klokkeslettet du er født. (HelseNoreg --> Meny --> tjenester --> helseregister --> medisinsk fødselsregister --> se medisinsk fødselsregister.)
Om du er født før 1967, er det litt mer kronglete å finne klokkeslettet om foreldrene eller eldre søsken ikke husker det eller at du ikke har noen du kan spørre. Men eldre slektninger og venner kan også spørres, de kan huske noe de også om fødselen din. Det hjelper også mye om en får vite om det var om natta, morgenen, midt på dag eller om kvelden. Alternativet er å ringe til sykehuset du blei født på eller kontakte arkivet i kommunen du blei født i og spørre der. Arkivet i kommunen har det lagret i fødselsregisteret.

Månetegn uten klokkeslettet du er født

Legger du inn klokkeslettet i horoskopet mitt på dagen kl: 12 og Månen befinner seg omtrentlig mitt i et tegn, er dette månetegnet ditt. Men er Månen like i starten av et tegn eller i slutten av et tegn, når du legger inn klokka 12 på dagen, kan en like godt ha tegnet foran eller tegnet etterpå som månetegn. Da kan du ikke vite månetegnet ditt uten å vite mer om klokkeslettet du er født. Men du kan vite at du har ett av disse to tegnene som månetegn. Les da gjerne om begge disse månetegnene og se hva du føler stemmer mest for deg.

Men vet du når på døgnet du blei født, om natta, morgenen, midt på dag eller om kvelden, vil det være større mulighet for å finne ut av det. På seks timer beveger Månen seg ca. tre grader. Vet du f.eks at du er født om kvelden og du legger inn kl. 18 og Månen da er mer enn tre grader fra neste tegn, kan du også være sikker på at du har rett månetegn osv. Prøv deg fram!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De forskjellige livsveistallene/skjebnetallene fra 1 - 9 og mestertallene 11, 22 og 33!

Grunnleggende info om Numerologi

Fullmånen den 24. februar 2024 - Mulighet for kompromiss, til tross for utfordringer rundt kommunikasjonen:-)))