En dypere, esoterisk forståelse av tegnparet - Løven og Vannmannen!

En dypere, esoterisk forståelse av tegnparet 
- Løven og Vannmannen


Her tar jeg for meg Løven og Vannmannen og viser deres utviklingsvei og potensiale sett ut ifra esoterisk astrologi, som er en utrolig spennende og interessant forståelse av de grunnleggende energiene til disse tegnene.


Her vises også sjelens intensjon for dette livet, for de som har Ascendanten i et av disse to tegnene.

Dersom en ser esoterisk på motsatte tegn i astrologien, er de på et høyt utviklet plan egentlig like tegn. Egenskapene til de er i første omgang totalt motsatte, men utviklingspotensialet er å møtes på halvveien av disse egenskapene, i to motsatte prosesser. Så dersom en har mye Løve-energi i seg, vil en kjenne seg igjen i Løvens utviklingsvei og prosesser og de som har mye Vannmann-energier i seg, vil kjenne seg igjen i Vannmannens utviklingsvei og prosesser.

Løvens vei er å få eller å lære mer av Vannmannen og Vannmannens vei er å få eller å lære mer av Løven. Og for de som har begge disse energiene i seg, altså en del planeter både i Løven og i Vannmannen, gjelder det å balansere disse energiene i livet.

Dypest sett så handler både Løven og Vannmannen om å bygge en god og robust personlighet. Sjels kvalitetene må bli sterkere enn egoet, før de er i stand til å gi og skinne ut til verden av all sin kreativitet, skaperglede og ønske om å hjelpe til i verden. Da kan det sjelelige som de lengter etter å gi til verden, få skinne ut og igjennom dem. 


Løvens utviklingsvei begynner med å være veldig egoistisk og det dreier seg om meg, meg og atter meg. Løven vil stå i sentrum av alt den gjør og få all applausen. Den er kreativ og skapende, men i begynnelsen av utviklingen er det mye for å få tilfredsstilt sitt ego. Den har et enormt stort behov for å få gode tilbakemeldinger.

Men etter som Løven også utvikler seg og personligheten blir sterkere, er ikke Løven “avhengig” mer av publikum, ros og applaus. Den lære seg etter hvert å hvile i sin egen kraft og være seg selv nok, samme hvordan det den gjør blir mottatt av andre.

Både ros og kritikk lærer den å håndtere. Etter hvert vil den også få et ønske om å dele all sin kreativitet, skaperkraft og glede med andre, fordi den bare ønsker å gi for å løfte opp andre. Da skinner den som ei sol og har veldig mye kjærlighet og varme, glede, skaperkraft og kreativitet å gi til andre, ubetinget!

Løven kan også være en leder som føre an, og den samme prosessen vil en da finne her, i de første fasene for å tå tilfredsstilt sitt ego. Senere når personligheten er blitt sterkere, kan den være en utrolig god leder, uten å dyrke sitt ego.

Vannmannen derimot er motsatt og tror at den har alt som skal til og legger ut på sine vidløftige visjoner for å “redde verden” for så å lande pladask ned med et brak. Han hadde ikke ryggrad i personligheten til å klare dette. Så må han se sine drømmer bli knust mens han må bygge opp en mye mer robust personlighet som kan tåle det trøkket som må til for å klare ei slik oppgave.

Han må gå veien om å individualisere seg, finne ut hvem han selv er. Det kan være på forskjellige måter at personligheten trengs å styrkes. Men med tida utvikler han seg, og etter hver får han nye visjoner, vel nok en del nedjustert enn de første vidløftige visjonene han hadde som ung.

Nå har han mer realistiske visjoner, men allikevel er det visjoner som er til menneskehetens beste og han vier seg gjerne i et arbeide som kan tjene hele menneskeheten på en eller annen måte.

Vannmannen kan også være med i eller også lede store verdensomfattende organisasjoner, men også her, så dreier det seg om å ha ryggrad nok til å stå i en slik stilling. Men det trenger ikke å dreie seg om så store ting, men enkelt å greit f..eks. en forening eller en annen form for gruppeaktivitet el., hvor den føler at den kan få være til nytte og hjelp for andre.

På sitt høyere potensiale har både Løven og Vannmannen noe å gi til andre og å tjene andre, når personlighet er blitt godt utrustet! Men deres utviklingsvei er helt ulike for å komme dit.


Den astrologiske utviklingsveien i ens liv

Før jeg går enda mer detaljert inn på deres utviklingsvei ønsker jeg først å forklare utviklingsveien i et liv, astrologisk sett.

Vi lever mer i månetegnet dvs. i det tegnet vi har månen i, som barn . Månen står for følelser men også for mor og omsorg. Vi vokser så mer inn i soltegnet dvs. der sola er, dvs. det stjernetegnet vi er, når vi utvikler vår egen personlighet og individualitet. Senere i livet vil ascendante-tegnet dvs. i det tegnet Ascendanten er, komme mer fram i livet. Da begynner sjela og sjelslivet å komme mer fram og den vil gjenspeile Ascendante-tegnet, men oftest på et høyere og mer utviklet nivå.

Når der gjelder måne- og soltegnet, vil en merke at om der skjer forbedringer i det ene tegnet, vil det slå positivt ut i det andre tegnet og motsatt.

En ser altså en utvikling i livet fra månetegnet oftest levd ut i månefasen dvs. i den laveste utviklingen av tegnet månen står i, men det forbedres det også i løpet av livet. Så vokser vi inn i soltegnet, og vokser inn i vår egentlige personlighet - sola. 

Senere kommer ascendante-tegnet fram i livet, da oftest på et høyere nivå av utviklingen. Selv om der kan være innspill i fra lavere nivåer i ascendante-tegnet også da.
 

Den sørlige og nordlige måneknuten

Også den sørlige og nordlige måneknuten viser ens utviklingsvei. Disse faller alltid i motsatte tegn da det er en akse og blir kalt måneknuteaksen. Disse kan være i helt andre tegn enn månen, sola og Ascendanten. Men ved å tolke et helt horoskop, vil disse to utviklingsveiene hos hver enkelt forklare ens liv. Et horoskop er sammensatt av mye, på samme måte som livene våre er sammensatte.

Om dere har den sørlige eller nordlige måneknuten i Løven eller Vannmannen, vil dere også kunne kjenne dere godt igjen i disse tegnenes utviklingsvei.

I det tegnet en har den sørlige måneknuten, vil en oftest kjenne seg igjen i månefasen til det tegnet og i utviklingsveien til det tegnet. Utviklingen går mot den nordlige måneknuten og en trenger å lære mer av det tegnet som den nordlige måneknuten står i.

Det er ikke alle Løver og Vannmenn, eller de som har en del andre personlige planeter her, nødvendigvis skal gå igjennom en hel slik prosess i livet. Kanskje lever en mer i de første fasene i dette livet eller en begynner midt inni prosessen en plass og utvikler seg videre. Her er ingen fasit, men kjenn selv etter hvor dere er i deres egen prosess, og det er ikke noe å konkurrere om - for vi har alle forskjellige ting vi skal lære og gjøre her i livet.


Dypere inn i Løven og Vannmannens esoteriske utviklingsvei

(Følgende har jeg hovedsakelig tatt ut i fra boka Utviklings astrologi av Steen Buddig og Claus Houlberg bare noe forkortet og tilføyd litt til):

LØVEN

Månefasen
Identitet er hovedtema i dette tegnet - hvem er jeg? Storhetsvanvidd og mindreverdskomplekser er alminnelig i den første fasen i Løvens utviklingsvei, med ofte urealistiske forhold til seg selv.

Personer med Månen i dette tegnet er som regel tidlig selvbevisste, selv om det er via tillærte mønstre. De vil bruke seg selv og tar konsekvensen av deres handlinger. Gjennom denne måneplasseringen er de kolossalt fokusert på seg selv. De tar all kritikk som personlig nederlag og har et veldig stort behov for aksept og anerkjennelse. De er stolte over seg selv og er konkurranseinnstilte, de ønsker å være de beste, dyktigste og det sentrum hvor alle ting dreier seg om.

De blir ført naturlig over i sol-bevisstheten, fordi de er naturlig forbundet med denne gjennom dette tegnet.

Solfasen
I den videre utviklingen ønsker Løven å gjøre seg gjeldende i livet. Den ønsker å vise sine stor evner og talenter under mottoet: “Se hvor stor Jeg er”.

De ønsker å herske, lede og organisere som de også ofte har talent for. De har ofte stort personlig mot og evne for å være eksempler til etterfølgelse for andre.
De har gode pedagogiske evner og klarer å samle tiltak som er spredt, gjerne med seg selv i sentrum.

Etter hvert flyttes sentrum bort fra de personlige kvalitetene og den rent personlige tilfredsheten og mot en sterkere, sjelelig identitet. De begynner å oppfatte seg selv som en del av en større helhet.

Bevisstheten samler seg nå om den indre opplevelsen av: “Jeg er”. Denne opplevelsen og bevisstheten av “Å være”, er i seg selv ikke bare spesiell for Løven, men oppleves og erkjennes på et tidspunkt for alle mennesker som utvikler sol-tegn bevisstheten i seg selv. Sola hersker over Løvetegnet, derfor vil Solas tema være ekstra vesentlig her, men alle har et soltegnet et sted, hvor de trenger å individualisere seg selv.

Ascendante-fasen
I denne utviklings fasen er sjels bevisstheten konstant og Løven overskrider nå gradvis sine tidligere egoistiske begrensninger. Den fungere som eksempel for andre og råder, veileder og deler gavmildt ut av sin indre styrke.

Den er en naturlig leder - men ikke for å tilfredsstille sine personlige ambisjoner. Lederskapet aksepteres når det byder seg som en oppgave, som kan løfte menneske til et høyere evolusjons-trinn. Stor medmenneskelighet og kjærlighet preger vedkommende, når det sjelelige hjertet er senteret og den indre flammen brenner sterkt til ære for noe større enn bare seg selv.

Nå er en kommet dit hen som sjela vil, spesielt for de som har Ascendanten i Løven og det esoteriske mottoet er:

JEG ER DET, OG DET ER JEG”


VANNMANNEN

Månefasen
I den første fasen er det vanskelig å bringe månen som står for følelser, sammen med Vannmannens viktigste funksjon, som er å forstå lovmessigheter og regler ut ifra et helhetssyn, da dette er så forskjellig fra hva følelser er.

Derfor oppstår der i den første fasen av denne utviklingen automatisk følelsesmessige frustrasjoner og manglende trygghet i tilhørighet og ved ens identitet.

Vedkommende føler seg lett annerledes enn resten av familien, som kan få personen til å søke inn i aksepterte former for adferd og verdinormer m.m. (Saturn er herskeren i stedet for Uranus).

Resultatet blir en person som overholder alle regler, normer og tradisjoner som er gjengs, spesielt i deres sosiale forhold til andre mennesker. De har stor motstand mot forandring og kan være meget gammeldags og konservative. De undertrykker, bort eliminerer og intellektualiserer gjerne følelsene.

De søker ofte trygghet utenfor hjemmets rammer. Og de kan speiler seg selv ved å direkte påtvinge andre mennesker normer og regler for hva man bør, skal og kan gjøre.

Solfasen
Da dette tegnets viktigste funksjon er å forstå lovmessigheter og regler ut i fra et helhetssyn, tester de gjerne ut grensene på dette.

Derfor kommer det tradisjonelle synet på Vannmannen at han ar original, utradisjonell, ukonvensjonell og opprørsk.

Han holder på med å søke nye grenser, først i den sosiale verden etterpå i bevissthetens dimensjoner. Dette skjer ofte etappevis, først for de små ideene, så som prinsipper og til slutt som en helhetsvurdering av det lovmessige.

Fellesskap og identifikasjon med andre mennesker med samme forståelse er viktig for Vannmannen.

Når vedkommende begynner å beskjeftige seg med de lover som ligger til grunn for den sjelelige og åndelig utvikling, løftes bevisstheten opp til hittil ukjente nivåer av innsikt.

Gjennom denne utvidelsen av bevissthet finner personen sin egen identitet - ikke som et særskilt individ, men som et individ som selvstendig inngår i helheten. Denne videre utviklingen skjer gjennom å inngå i felleskaper som har til formål å hjelpe andre mennesker, det være seg humanitær, informativt, vitenskapelig eller dypere arbeid i losjer, fellesskap og lukkede kretser. Ved dette oppstår en stadig stigende følelse av identitet og formål.

Ascendante-fasen
Fullt utviklet er dette tegnet “Verdens tjener”, den er oppvekkeren som både kan hjelpe individuelt, men som også er bevisst om den styrke som oppstår når flere mennesker sammen påkaller de åndelige energiene. Helhetsoppfattelse som fram til nå har omfattet begrensende grupper, omfatter nå hele jordens befolkning - menneskeheten.

Vannmannen veileder, lærer og hjelper andre til å få forståelse de åndelige lovmessigheter. Sannheten fremstilles enkelt klart og effektivt og ofte i strid med gjeldende autoriteter eller skriftkloke. Alle grunnleggende temaer i livet vises fram uten sminke og tvilsomme forsikringer etter mottoet; Desto enklere det er, jo bedre!

Nå er en kommet dit hen som sjela vil, spesielt for de som har Ascendanten i Vannmannen er mottoet esoterisk sett:

JEG ER LIVETS VANN, SOM UTGYDES FOR TØRSTENDE MENNESKER”

PS. Det er interessant å tenke på at vi for tida beveger oss mer og mer inn i Vannmannens tidsalder for hele menneskeheten!

Her kan du finne ut hvilket Stjernetegn du er, hvilket månetegn du har og hvilken Ascendante du har og om du er interessert se hele horoskopet ditt:

- Om du ikke vet stjernetegnet ditt, kan du finne det på Cafe Astrology.com sin enkle Stjernetegnkalkulator også, med å gå inn: Her

- Du kan finne månetegnet ditt på Cafe Astrology.com sin enkle månetegnkalkulator, med å gå inn: Her
(Klokkeslettet er viktig her, da Månen kan være i to forskjellige tegn i løpet av et døgn)

- Du kan finne Ascendanten din på Cafe Astrology.com sin enkle Ascendante-kalkulator også, med å gå inn: Her 
(PS. klokkeslettet er helt avgjørende her, for Ascendanten kan være i hvilket som helst tegn i løpet av et døgn!)


Om du er interessert i å se hele horoskopet ditt, kan du finne det med å gå inn på Astro.com si side: Her
(Her vil du selvfølgelig få opp både månetegnet og Ascendanten også i lag med hele horoskopet. Men er du uerfaren innen astrologien og ikke vet helt hvordan du skal lese og tyde et horoskop, anbefaler jeg de enkle kalkulatorene ovenfor.)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De forskjellige livsveistallene/skjebnetallene fra 1 - 9 og mestertallene 11, 22 og 33!

Grunnleggende info om Numerologi

Fullmånen den 24. februar 2024 - Mulighet for kompromiss, til tross for utfordringer rundt kommunikasjonen:-)))