Månetegn Jomfruen

 

Månetegn Jomfruen

Jomfruen er et jordnært og robust tegn, med Månen her kan følelsene dine være jordnære og robuste. 

Du kan finne månetegnet ditt på Cafe Astrology.com sin enkle månetegnkalkulator, med å gå inn: her.

Du trenger klokkeslettet for å finne Månetegnet, se mer info til det helt nederst i denne artikkelen!

Der finnes også andre ting i horoskopet som kan tilsi det samme som å ha månen i Jomfruen og som gjør at du kan kjenne deg igjen i denne beskrivelsen, selv om du ikke har månen i Jomfruen. Det kan være kombinasjoner mellom månen, den sørlige måneknuten eller IC og det fjerde huset, som har mye til felles med månen, på den ene siden og Jomfruen, det sjette huset/livsområdet eller planeten Merkur eller dvergplaneten Transpluto, som har mye til felles med Jomfruen, på den andre siden. Se mer om dette lenger nede i denne artikkelen.  

Med Månen i Jomfruen er du stabil, rolig og jobber hardt og liker å gjøre ting ordentlig, da du liker å ha orden rundt deg og ha alt på plass angående både familie, hjem og økonomi. Du er strukturert og praktisk anlagt. Du kan trives veldig godt i naturen og med å arbeide, med fokus på detaljer. 

Du er intelligent og pålitelig og ønsker å være til nytte, så du er service innstilt og vil gjerne at folk rundt deg har det bra. Du er gjerne med i humanitært arbeid og setter pris på de rundt deg og er tålmodig.  

Renslighet, sunt kosthold og helse er viktig for deg. Enten at du har slitt med helsa selv eller at du ønsker å være til hjelp for andre helsemessig.

Du tenke på alt og analysere deg selv, de andre og situasjonene du er i, for å finne ut hva som er best og raskest å gjøre og hva som er mest effektivt for å oppnå det som trengs. For at alt skal være som du vil ha det, trenger du en organisert hverdag, hvor alt gjerne skal foregå slik som du planlegger det. 

Du trenger noe å kalle ditt eget og plass til å gjøre det du vil og du setter pris på enkelhet og er fornøyd med å leve et vanlig liv, med faste rutiner og med en ganske enkelt tilfredsstillende jobb. Du trives godt bak kulissene, da du ikke har behov for å være i rampelyset. 

Det beste er en jobb eller hobby der du kan uttrykke ditt dype behov for detaljer, å analysere detaljer eller å administrere disse.

Derfor passer du utmerket i yrker med praktisk arbeid og med omsorg som i yrkesfag eller som sykepleier og som leder. Kontorarbeid og andre administrature arbeid, passer også bra og du trives godt på et kjøkken.

Men kanskje har du det vanskelig med å jobbe sammen med folk som ikke har det helt på samme måte. Da du kan være litt konservativ og liker ikke forandringer.

Men når du har livet ditt under kontroll er du aktiv og glad og er ofte ganske fornøyd med svært lite. Entusiastisk står du ofte tidlig opp for å ta fatt på en ny dag, hvor du holder deg oppdatert og gjør en god innsats.

I kriser er du praktisk og logisk. Du bekymrer deg ofte, så nødsituasjoner overrasker deg sjelden. Du har antakelig allerede tenkt gjennom hvert scenario i hodet ditt, så du vet nøyaktig hva du skal gjøre.


Du virker veldig interessert i andres problemer og andre henvender seg til deg for å få hjelp og råd. Men rådene dine kan virke vanskelige for mer følsomme mennesker. De kan oppleve deg litt taktløs eller er litt for praktisk når du takler deres følelser, da du er veldig mental i dine råd, noe som kan være forvirrende for andre. Det kan være lurt å være obs på måten du sier ting til andre, fordi følelsene deres kan være litt mer skjøre enn dine.

Du kan lett bekymre deg for ting og du kan lett bli overveldet av press og stress, men du kjenner dine grenser. Du kan være rastløs og nervøs og kan synes det er vanskelig når dine rutiner og planer ikke blir fulgt, som du så nøye har tenkt ut og som er den optimale måten å gjøre ting på i dine øyne.

Du liker deg godt på kjøkkenet og å lage mat og når du er trist og lei deg, liker du godt å lage mat.

Til tider kan du mangle selvtillit og under-prestere, vel nok bare i dine øyne, da du er intenst selvkritisk. 

Snill pike syndromet og selvutslettelse kan også være et tema du har å deale med. Tenk igjennom motivene dine, liker du å hjelpe andre og å fikse ting for andre i behov for anerkjennelse og ros eller gjør du det fordi du faktisk ønsker det? Her er vi inne på den dypere psykologiske betydningen og den esoteriske betydningen med Månen i Jomfruen. Du kan lese mer om dette: Her


Følelser og forhold

Når du blir kjent med nye mennesker, kan du ofte være sjenerte i starten, men når du blir komfortable, er du alt annet enn sjenert.

Det samme gjelder når du blir forelsket. Før du går inn i et forhold vil du veie opp fordeler og ulemper. Du er ikke den som overdrevet viser følelser, men foretrekker å bevise følelsene dine gjennom handling og utholdenhet ved å hjelpe andre. 

De kommer ikke lett nær deg, da du er naturlig reservert, beskjeden og har en tendens til mistenksomhet. Du er veldig følsom, men veldig forsiktig og kanskje sjenert til å vise andre følelsene dine og å uttrykke følelsene dine åpent og fritt. 

Du kan også slite med å ta imot kjærlighet, varme og hengivenhet  for du kan være for mistenksom og for kresen, fortjener du det eller mener de det virkelig, kan du lure på. 

Derfor kan du virke ganske så cool og reservert, mye mer enn du føler. Men denne reservasjonen din kan dessverre stå i veien for din egen lykke. Noen ganger kan din mistenksomhet til andre gjøre at du skyver de og deres kjærlighet ifra deg. 

Du kan være ganske skeptisk og liker ikke blind tro og drømmeri. Du insisterer på å se det praktiske i det emosjonelle, noe som kan irritere andre som er mer den drømmende typen.

Å slappe av og å akseptere feil hos andre faller ikke helt enkelt for deg. Du trenger å lære hvordan du kan tilgi deg selv og andre for dine og andres feil. 

Kanskje føler du deg litt stive når det kommer til den åpne, sprudlende hengivenheten og du kan føle deg litt ukomfortable med din seksualitet. Men når du tiner opp, kan du være en veldig god, jordisk partnere med mye å gi.

Du kan også slite med å se det store bildet og kan være masete og klagende, spesielt når det kommer til små detaljer. Her trenger du nok å lære å være mer tolerant.

Det du faller tilbake på når du er sliten, frustrert og når du trenger å hente deg inn igjen er struktur i hverdagen, renslighet, arbeid, de små detaljene og å føler at du er til nytte og at du er nødvendig. 

Så lenge din verden er håndterlig, kan du være en fryd å være rundt. Og blir du verdsatt, vil du ta godt vare på de andre rundt deg. 


Dette kan også gjelde for deg om du har: 

Månen, den sørlige måneknuten eller IC i Jomfruen eller Månen eller den sørlige måneknuten er i ditt 6. hus/livsområde, som tilsvarer det sjette tegnet som Jomfruen er. 

- Eller om din Merkur er like i nærheten av din Måne, din sørlige måneknuten eller på din IC, vil dette også kunne gjelde for deg.

- Om du har Venus i Jomfruen eller i ditt 6. hus/livsområde eller du har Descendanten i Jomfruen, vil du kunne kjenne deg godt igjen i dette som er knyttet til forhold, følelser og kjærlighet, men det vil ellers ikke nødvendigvis være en del av din personlighet og dine følelsesmessige ubevisste reaksjoner.

- Om du er Stjernetegnet Jomfruen og dermed har Sola di her eller har Ascendanten i Jomfruen eller en del andre planter i Jomfruen eller i ditt 6. hus/livsområde, vil du kjenne deg godt igjen i det som beskriver Jomfruen generelt, men det vil være en liten forskjell, da Månen står mer for de følelsesmessige ubevisste reaksjonene i livet. 


Dersom du har både Månen og den nordlige måneknuten i Jomfruen

Da vil du mest sannsynlig ikke kjenne deg igjen her, men mer i det motsatte tegnet, Fiskene. Se mer om disse: Her

Og disse egenskapene med Månen i Jomfruen, vil du trenge å utvikle i løpet av livet, da det ikke faller lett for deg. Du vil ha en tendens til å svømme i følelser, intuisjon og kreativitet, men vil trenge Jomfruens struktur og jordnærhet. 

Eventuelt trengs det å balansere disse to ytterpunktene. 


Om du er interessert i å finne tegnet til de andre planetene kan du se enda mer: Her

Om du er interessert i å se hvilket Månetegn du har, kan du finne det: Her (PS: Samme link som i starten av artikkelen.)

Om du er interessert i å se hvilket tegn du har din nordlige måneknute  i, kan du finne det ut: Her 
PS: den sørlige måneknuten er alltid i det motsatte tegnet til den nordlige måneknuten. Og på engelsk heter disse North Node og South Node.

Om du er interessert i å se hvilket Stjernetegn du er (som er ditt Soltegn), kan du finne det: Her

Om du er interessert i å se hvilken Ascendante du har, kan du finne det: Her (PS: Trenger nøyaktig klokkeslett)

Om du er interessert i å se hvilket tegn du har Venus i, kan du finne det: Her

Om du er interessert i å se hele horoskopet ditt, kan du finne det: Her PS: Du kan finne din IC med å se hele horoskopet ditt, men klokkeslettet er viktig. 

Om du vil finne din Transpluto, kan du finne ditt horoskop under utvidede horoskoper her:
 Her.
Blad et stykke nedover til: Yderligere emner om du har denne på dansk. Der under finner du:  - Liste over andre astrologiske faktorer og "hypotetiske" planeter. Derunder vil du finne h48 - Transpluto - Isis. Hak av for denne og den kommer fram, når du får opp horoskopet. 


PS. For å finne Månetegnet ditt, må du vite datoen, året, stedet og klokkeslettet du er født.

I løpet av et døgn kan Månen være i to tegn, derfor trenger du å vite klokkeslettet du blei født. Månen går ca. 12 - 14 grader per dag og hvert tegn har 30 grader. Den trenger ca. 2-3 dager på å gå igjennom et tegn.

Hvordan finne klokkeslettet da du blei født?

Er du født i eller etter 1967, kan du finne klokkeslettet du er født, med å logge deg inn på Helse Norge sine sider og se under Medisinsk fødselsregister (MFR) og under opplysninger finner du klokkeslettet du er født. (HelseNoreg --> Meny --> tjenester --> helseregister --> medisinsk fødselsregister --> se medisinsk fødselsregister.)
Om du er født før 1967, er det litt mer kronglete å finne klokkeslettet om foreldrene eller eldre søsken ikke husker det eller at du ikke har noen du kan spørre. Men eldre slektninger og venner kan også spørres, de kan huske noe de også om fødselen din. Det hjelper også mye om en får vite om det var om natta, morgenen, midt på dag eller om kvelden. Alternativet er å ringe til sykehuset du blei født på eller kontakte arkivet i kommunen du blei født i og spørre der. Arkivet i kommunen har det lagret i fødselsregisteret.

Månetegn uten klokkeslettet du er født

Legger du inn klokkeslettet i horoskopet mitt på dagen kl: 12 og Månen befinner seg omtrentlig mitt i et tegn, er dette månetegnet ditt. Men er Månen like i starten av et tegn eller i slutten av et tegn, når du legger inn klokka 12 på dagen, kan en like godt ha tegnet foran eller tegnet etterpå som månetegn. Da kan du ikke vite månetegnet ditt uten å vite mer om klokkeslettet du er født. Men du kan vite at du har ett av disse to tegnene som månetegn. Les da gjerne om begge disse månetegnene og se hva du føler stemmer mest for deg.

Men vet du når på døgnet du blei født, om natta, morgenen, midt på dag eller om kvelden, vil det være større mulighet for å finne ut av det. På seks timer beveger Månen seg ca. tre grader. Vet du f.eks at du er født om kvelden og du legger inn kl. 18 og Månen da er mer enn tre grader fra neste tegn, kan du også være sikker på at du har rett månetegn osv. Prøv deg fram!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De forskjellige livsveistallene/skjebnetallene fra 1 - 9 og mestertallene 11, 22 og 33!

Grunnleggende info om Numerologi

Fullmånen den 24. februar 2024 - Mulighet for kompromiss, til tross for utfordringer rundt kommunikasjonen:-)))