En dypere, esoterisk forståelse av tegnparet - Jomfruen og Fiskene!

En dypere, esoterisk forståelse av tegnparet 
Jomfruen og Fiskene


Her tar jeg for meg Jomfruen og Fiskene og viser deres utviklingsvei og potensiale sett ut ifra esoterisk astrologi, som er en utrolig interessant forståelse av de grunnleggende energiene til disse tegnene. 

Her vises også sjelens intensjon for dette livet, for de som har Ascendanten i et av disse to tegnene.

Dersom en ser esoterisk på motsatte tegn i astrologien, er de på et høyt utviklet plan egentlig like tegn. Egenskapene til de er i første omgang totalt motsatte, men utviklingspotensialet er å møtes på halvveien av disse egenskapene, i to motsatte prosesser. 

Dersom en har mye Jomfruen i seg, vil en kjenne seg igjen i Jomfruens utviklingsvei og prosesser og de som har mye av Fiskene, vil kjenne seg igjen i Fiskenes utviklingsvei og prosesser. 

Jomfruens vei er å få eller å lære mer av Fiskene, og Fiskenes vei er å få eller å lære mer av Jomfruen. Og for de som har en del av planeter både i Jomfruen og i Fiskene, gjelder det å balansere disse energiene og egenskapene i livet.

Dypest sett handler både Jomfruen og Fiskene om alt som har med sjelslivet og det åndelige å gjøre og å være til tjeneste. 

Men tilsynelatende virker de stikk motsatte av hverandre, men at de ved deres utvikling vil få kontakt med sjelslivet og det åndelige og kan tjene menneskeheten uselvisk med ubetinget kjærlighet.

For Jomfruen starter det hele med at de ofte kan føle seg usikker på seg selv og derfor gjør alt de kan for å gjøre andre til lags, helt perfeksjonistisk, det gir en form for sikkerhet og trygghet for at en gjør det riktige og at en blir godtatt av andre. 

Jomfruen er logisk og veldig analyserende. 

Men esoterisk kan en si at Jomfruen skal føde en form for sjels bevissthet, som kalles en jomfrufødsel. Og slik sett blir det viktig å være ren. Når kvinner er gravide, slutter de ofte å røyke og å drikke alkohol og lever sunnere.

Men å føde er alltid tøft og å føde fram sjelslivet, er ofte å få kontakt med ens skjebne i livet, og en må arbeide seg igjennom, vikle seg ut av det som livet har viklet en inn i, i denne prosessen. 

Men når en kommer ut av den, dvs. når Jomfruen har fått kontakt med sitt indre sjelsliv, har de mye å gi til sine medmennesker av medfølelse, godhet og ekte kjærlighet. Og ut i fra dette stadiet begynne de å tjene andre, ikke pga. indre usikkerhet og fordi de føler at de ikke er gode nok, men pga. av at sjelslivet får skinne igjennom.


For Fiskene derimot er de kjent for å ha god kontakt med sjelslivet, med det spirituelle, åndelige, kreative og den ubetinga kjærligheten. De har god kontakt med sitt indre liv og med sin indre drømmeverden. 

Men i begynnelsen av deres prosess, kan mye virke kaotisk, da de mangler bakkekontakt. De trenger å lære seg å forholde seg til den virkelige verden også. De trenger å få alt dette sjelelig ned i fysisk form.

Ofte må Fiskene dukke langt ned i livet, for så å komme "hjem" igjen. De har mye kjærlighet å gi til folk, men først når de kan sette fornuftige grenser og ta vare på seg selv også, kan de gi ut ifra ei kilde av ubetinget kjærlighet og å tjene verden.

Så på et høyere nivå og potensial har både Jomfruen og Fiskene mye å gi til verden, som dens tjener ut ifra ubetinget kjærlighet!


Den esoteriske, astrologiske utviklingsveien i livet

Vi lever mer i månetegnet dvs. i det tegnet vi har månen i, som barn. Månen står for følelser, men også for mor og omsorg. Etter hvert vokser vi inn i soltegnet dvs. der sola er, dvs. det stjernetegnet vi er, når vi utvikler vår egen personlighet og individualitet, når vi blir voksne. 

Senere i livet vil ascendante-tegnet dvs. i det tegnet Ascendanten er i, komme mer fram. Da begynner sjelslivet å komme mer fram og den vil gjenspeile ascendante-tegnet, men oftest på et høyere og mer utviklet nivå. 

Når der gjelder måne- og soltegnet, vil en merke, at om der skjer forbedringer i det ene tegnet, vil det slå positivt ut i det andre tegnet også.

En ser altså en utvikling i livet fra månetegnet oftest levd ut i månefasen dvs. i den lavere utviklingen av tegnet månen står i, men det forbedres det også i løpet av livet. Etter hvert vokser vi inn i soltegnet, og vokser inn i vår egentlige personlighet - sola. 

Senere i livet kommer ascendante-tegnet mer fram i livet, da oftest på det høyere nivået av utviklingen. Selv om der kan være innspill ifra lavere nivåer i ascendante-tegnet også da.

Men ikke alle Jomfruer eller Fisker, eller de som har en del andre personlige planeter her, skal nødvendigvis gå igjennom en hel slik prosess i et liv. Kanskje lever en mer i de første fasene i dette livet, eller en begynner midt inni prosessen en plass og utvikler seg videre.

Her er ingen fasit, men vær ærlig med dere selv. Det er ingen konkurranse, for vi har alle forskjellige ting vi skal lære her i livet.


Den sørlige og nordlige måneknuten

Også den sørlige og nordlige måneknuten viser ens utviklingsvei. Disse kan være i helt andre tegn enn månen, sola og Ascendanten. Men ved å tolke et helt horoskop, vil disse to utviklingsveiene hos hver enkelt forklare ens liv. Et horoskop er sammensatt av mye, på samme måte som livene våre er sammensatte. 

Om dere har den sørlige eller nordlige måneknuten i Jomfruen eller Fiskene, vil dere også kunne kjenne dere godt igjen i disse tegnenes utviklingsvei. 

I det tegnet en har den sørlige måneknuten, vil en oftest kjenne seg igjen i månefasen og i utviklingsveien til det tegnet. 

Utviklingen går mot den nordlige måneknuten og en trenger å lære mer av det tegnet som den nordlige måneknuten står i.



Dypere inn i Jomfruens og Fiskenes utviklingsvei og prosess

(Følgende har jeg hovedsakelig tatt ut i fra boka Udviklingsastrologi av Steen Buddig og Claus Houlberg bare noe forkortet og tilføyd litt til):

JOMFRUEN

Månefasen
Dette tegnet har til hensikt å lære oss å styre våre liv på en fornuftig, sunn og realistisk måte. På dette nivået vil dette gi store problemer, da månen står for følelser og de er ikke alltid realistiske. 

Å ha månen i dette tegnet indikerer som vanlig “det veltilpassende barnet” som oppdrages til å være fornuftig fra den tidligste barndom. 

Men en person som undertrykker irrasjonelle følelser, for den ønsker å være “perfekt”, vil få det vanskelig, da dette selvfølgelig ikke går an i det lange løpet og vedkommende vil derfor kanskje komme til å lide av mindreverdighetskomplekser eller sviktende eksistensberettigelse. 

For å kompensere for denne følelsen gjør vedkommende alle mulige praktiske ting for andre mennesker for å bli akseptert. Denne manglende følelse av å være perfekt utrykker vedkommende gjerne ved å påpeke andre menneskers feil, som manglende ordenssans, sviktende fornuft osv.

Solfasen
Langt inne i denne utviklingsfasen er den konkrete logiske tanke herskende. Når bevisstheten begynner å arbeide i dette tegnet, skjer det først gjennom den bevisste, rettlinjede tankegangen. 

Bruken av logikk er den beste måten til å løse konflikter på som må føre til kjærlighet, hvis den brukes i sin fulle utvikling. For hva er mer logisk enn at kjærlighet må være den beste og mest fornuftige måten å løse problemer på? Ren logikk er sann kjærlighet. 

Å åpne opp for kjærlighets-gjennomstrømminger vil også si å åpne for de sjelelige og åndelige impulsene. Renhet som er et kjennetegn for Jomfruen rettes mot kroppen, som er sjelens tempel og sinnet som er sjelens verktøy, i så måte. Det perfeksjonssøkende som ligger i tegnet, rettes mot disse ting, som renses, pleies og passes til minste detalj. 

Dette gjør vedkommende mer og mer i stand til å motta de impulser som kommer fra høyere bevissthetsnivåer. Har disse sjelelige impulsene holdt sitt inntog, går Jomfruen fra å være opptatt av den fysiske konkrete verden og tanke over til å pleie de sjelelige og åndelige impulsenes fødsel inn i denne verden - tankegangen blir nå mer intuitiv konkret.

Ascendante-fasen
På et høyt utviklingstrinn representerer Jomfruen bevissthet om vår guddommelige sjel, som er nedsunket i materiens verden. Kroppen er sjelens tempel og redskap i vårt arbeid for det guddommelige på jorden. Vi har alle et sjelsliv inne i våre hjerters innerste sentrum. 

Denne indre opplevelsen fører gjerne til et stort og varmt menneske, som uselvisk og omhyggelig pleier, passer og vedlikeholder den begynnende sjels bevisstheten hos andre mennesker, også kalt kristusbevissthet - i takt med Jomfruens egen sjelelige fordypelse.

Jomfruen er hyrden som passer fårene. Hun er den åndelige jordmoren. Det er et liv i tjeneste og gavn for verden. En del mediale mennesker har denne ascendante posisjonen.

Når en er kommet dit hen som sjela vil, spesielt for de som har Ascendanten i Jomfruen er det esoteriske mottoet: 

“JEG ER MODEREN OG BARNET.  JEG ER GUD, JEG ER MATERIE.”


FISKENE

Månefasen
I denne fasen er en veldig sensitiv. Personen befinner seg konstant under et følelsesmessig press og vil ofte forsøke å unngå sterke, følelsesladede situasjoner og kontakter. 

De har som regel stor selvmedlidenhet, kaos og manglende mot til å gå i gang med livet og dets utfordringer. Derfor velger de heller å isolere seg og har veldig vanskelig med å ta avgjørelser, og når de endelig har bestemt seg - er det ofte for sent. 

Ikke nok med at de lever i sin egen over-sensitivitet - de lever også med andres problemer, overtar dem, som gjøre bildet enda mer forvirrende - som flimmer på en TV skjerm. 

De kan avreagere denne kaotiske situasjonen med evig hjelpsomhet. Idet de blir som en omvandrende ambulansetjeneste for alt og alle. 

I seg selv er dette en god egenskap, men det kan gå for langt og ta overhånd, slik at vedkommende blir avhengig av andre som absolutt trenger å hjelpes. Dersom de andre ikke vil hjelpes, kan det oppstå følelser av svik og forlatthet, som kan være på grensen til en martyrtilstand.


Solfasen 
Tegnets symbolikk består av to fisker som er forbundet til hverandre. Den ene fisken svømmer i den sanselige og materielle verden - den andre i åndenes rike. 

Når den første fisken hersker, oppstår der mange rollespill, som ofte skal dekke over mangel på indre trygghet og sikkerhet. Det er en stor hjelpsomhet og ønske om å være til gavn for andre. 

Men det kan være vanskelig å definere grensene og å være målrettet. Dermed kan Fiskene  føle seg utnyttet og misforstått og i visse tilfeller hengi seg til et innbilt martyrium. 

I kontakt med den ytre verden stilles der gjerne krav om fornuft, logikk og praktisk sans, egenskaper som ofte er nødvendig for Fiskene å tilegne seg.

Den andre fisken i tegnets symbolikk svømmer i den indre verden og henviser til en utvikling som er mulig, når trangen til å hjelpe andre mennesker kommer praktisk til uttrykk med strukturert og målrettet. 

Medlidenhet og medynk forandres da til en dyp medfølelse, som utspringer av ekte kjærlighet til sine medmennesker.

Etter hvert oppleves mysteriet i “ å finne seg selv, er ved å miste seg selv” og oppofrelsen blir ekte og uproblematisk. Erkjennelsesformen blir klart intuitiv, og kan her utvikle seg dramatisk, i takt med ønske om å stille seg betingelsesløst til rådighet. 

Intuitive evner i retning av healing og forskjellige former for indre klarsyn  kan også forekomme.


Ascendante-fasen

I den høyere utviklingen er Fiskene fullt bevisst om sitt guddommelige hjem. Her etableres enheten mellom indre skue i åndenes verden og praksis i den jordiske verden. Dette gir en dyp gjenkjennelse av den sjelelige og åndelige essens, som er gjemt i hjertet hos alle fysiske mennesker. 

En kan si at livet mer og mer blir en naturlig meditativ tilstand, hvor stor visdom og innsikt er til rådighet for andre mennesker. 

Fiskene er det siste tegnet i dyrekretsen og indikerer alltid muligheten for å avslutte en større erfaringssyklus. Tegnets symbolikk rommer den bibelske lignelsen av den fortapte sønn, som reiser seg opp som et eksempel for andre, og bestemmer seg for å vende hjem og  blir ilt i møte av sin far.

Når en er kommet dit hen som sjela vil, spesielt for de som har Ascendanten i Fiskene, er det esoteriske mottoet: 

“JEG FORLATER MIN FARS HUS, OG IDET JEG  VENDER TILBAKE, FRELSES JEG.”

Her kan du finne ut hvilket Stjernetegn du er, hvilket Månetegn du har og hvilken Ascendante du har og om du er interessert se hele horoskopet ditt:

- Om du ikke vet stjernetegnet ditt, kan du finne det på Cafe Astrology.com sin enkle Stjernetegnkalkulator også, med å gå inn: Her

- Du kan finne månetegnet ditt på Cafe Astrology.com sin enkle månetegnkalkulator, med å gå inn: Her
(Klokkeslettet er viktig her, da månen kan være i to forskjellige tegn i løpet av et døgn)

- Du kan finne Ascendanten din på Cafe Astrology.com sin enkle Ascendante-kalkulator også, med å gå inn: Her 
(PS. klokkeslettet er helt avgjørende her, for Ascendanten kan være i hvilket som helst tegn i løpet av et døgn!)


Om du er interessert i å se hele horoskopet ditt, kan du finne det med å gå inn på Astro.com si side: Her
(Her vil du selvfølgelig få opp både månetegnet og Ascendanten også i lag med hele horoskopet. Men er du uerfaren innen astrologien og ikke vet helt hvordan du skal lese og tyde et horoskop, anbefaler jeg de enkle kalkulatorene ovenfor.)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De forskjellige livsveistallene/skjebnetallene fra 1 - 9 og mestertallene 11, 22 og 33!

Grunnleggende info om Numerologi

Fullmånen den 24. februar 2024 - Mulighet for kompromiss, til tross for utfordringer rundt kommunikasjonen:-)))