Fullmånen den 24. februar 2024 - Mulighet for kompromiss, til tross for utfordringer rundt kommunikasjonen:-)))

Det er full fokus på kommunikasjonen ved fullmånen den 24. februar 2024. Det kan være utfordrende kommunikasjon, men om en klarer å si ifra om det en har på hjertet, kan muligheten for å komme fram til et kompromiss som alle kan enes om, være til stede. Men dette kommer ikke gratis, da det er mye utfordringer rundt kommunikasjon ved denne fullmånen. 

Fullmånen er i Jomfruen og da er sola i det motsatte tegnet, Fiskene, da sola og månen alltid står rett overfor hverandre ved fullmåne. I nærheten av sola er både Saturn og Merkur, disse er da også i opposisjon til månen. 

Saturn står for livets lekser, for utfordringene vi får, men også for utholdenhet og dermed limet i tilværelsen. Den er stabil og robust, det er dens positive side, men utfordrende på samme tid. Merkur står for kommunikasjon og tankesettet og det å reise, men mer trivielle reiser, som vi trenger å gjøre i hverdagen. 


Pallas og Vertex i kvadratur til fullmånen

Samtidig står asteroiden Pallas i direkte kvadratur til fullmånen. Pallas står også for kommunikasjon. Den står for å finne fredelige løsninger på konflikter. Men et kvadratur er ikke enkelt og dermed kan det være utfordrende å komme fram til en fredelig løsning ved denne fullmånen. 

Og like ved Pallas og da også i kvadratur til fullmånen er også Vertex-aksen. Denne står for sjelens Ascendante og Descendante og viser også til det som ligger ens hjerte nær. Pallas ønsker å finne fredelige løsninger i konflikter og sammen med Vertex kan disse konfliktene dreie seg om ting som ligger ens hjerte nær, det som driver en fra ens indre kjerne. 

Men disse er altså i kvadratur til fullmånen og dermed står de utfordrende til fullmånen. Dette understreker igjen at det er utfordrende kommunikasjon rundt temaer som står ens hjerte nær rundt denne fullmånen. 


Fullmånen i Jomfruen, sola, Saturn og Merkur i Fiskene

Også Fiskene står for det å kjenne etter hva som driver en inderes inne, ens intuisjon, ens veiledning, ens indre tanker, som ofte kommer til uttrykk i kunst og kreativitet i alle former. Med Saturn ved sola og Merkur, kan dette være utfordrende, å få kommunisert det som er ens sanne selv. Inspirasjonen til kunst og kreativitet kan også være noe stagnert for tida. Men samtidig kan det være utholdenhet og seriøsitet i det som får komme fram i kommunikasjonen.

Fullmånen selv er i Jomfruen. Månen står for følelser og det en trenger for at ting skal føles bekvemt. Månen i Jomfruen har i seg selv ikke lett for å gi uttrykk for sine følelser og sine indre tanker. Den trenger trygghet og mye tillit før den våger å åpne seg. I opposisjon til både Saturn, Merkur og sola og i kvadratur til Pallas og Vertex, som er utfordrende aspekter, kan det være enda vanskeligere å kommunisere det som ligger ens hjerte nær. 


Stor drage-aspektmønster med Ceres og Jupiter og fullmånen

De positive aspektene er at asteroiden Ceres står i et fint trigon til fullmånen og da i sekstil til sola i Steinbukken og Jupiter står nesten like gunstig til i Tyren, men med litt orb, altså slingringsmon. Til sammen danner disse et stortrigon med fullmånen og en drage om en tar med sola, Saturn og Merkur, hvor fokuspunktet er månen i Jomfruen. Dette er et flott aspektmønster, som kan mykne opp en del av de utfordrende aspektene. 

Ceres står for næring, moderlighet og forståelse og å høste inn grøden. Men den kan også stå for å måtte kompromisse på viktige ting, for sorg og uår og for å måtte se at noen har kanskje vokst ut or redet. Jupiter er lykkeplaneten, men den står også for livsvisdom og ens forståelse av verden. Disse jobber på godfot med fullmånen da disse står fint vinklet til fullmånen. 

Månen som fokuspunkt i Jomfruen står også i 3. hus/livsområdet som igjen står for kommunikasjon og trivielle reiser. Det kan også stå for søsken, nærmiljøet, naboer, nære venner eller skole. 

Motsatt er sola, Saturn og Merkur i det 9. huset/livsområdet. Dette står for livsanskuelse, ens generelle syn på livet, politikk, det stor bildet, livstro, religioner, høyere utdanning, rettsvesenet, men også for utlandet og andre kulturer, det som skjer på den store verdens scenen. 

På verdensscenen er det utfordrende med kommunikasjon, da forskjellige tankesett kolliderer og det å komme til fred gjennom diplomati er utfordrende i de store konfliktene som finnes. Men med å være villig til å kompromisse, kan det kanskje la seg gjøres. Men dette gjelder like mye på et personlig plan.


Chiron konjunksjon med den nordlige måneknuten i Væren

Samtidig med fullmånen har vi to andre vesentlige ting i horoskopet. Det første er at Chiron holder på å krysse den nordlige måneknuten, for tida, fra midten av februar til og med den første uka i mars 2024, i Væren. Jeg har et eget innlegg om dette på bloggen som også er delt på Facebook sida mi her, der kan en lese mer om dette. Men det dreier seg om at det er fokus på Chiron altså, livssåret, noe sårt, men også den sårede healeren, som er utfordrende å komme til. Det kan stå for å kjempe/krig og å stå opp for seg selv. 


Mars og Venus med Jupiter og Pluto

I tillegg har vi rundt fullmånen også Mars og Venus som henger sammen og som er i kvadratur til Jupiter, men som heller ikke er så langt borte fra Pluto. Mars, Venus og Pluto er i Vannmannen i det sjuende huset/livsområdet. Mars og Venus er kjærlighetsplanetene, men de står også for det å stå opp for seg selv og hevde seg og både for de indre og ytre verdiene. Kvadraturet til Jupiter forsterker dette. Pluto i nærheten av disse kan stå for mye drama og undertrykkelse, men kan også stå for en dyp transformasjon, om en er villig til å gå dypt ned i de psykiske årsakene til ting og å face sine skygger. 


De som blir mest truffen av fullmånen på et personlig plan

På det personlige planet kan en oppleve fullmånen best om det treffer en godt i sitt personlige horoskop. Fullmånen faller på 5-6 grader i Jomfruen og sola er da på 5-6 grader i Fiskene. Saturn derimot er på 9 grader i Fiskene og Merkur på 2 grader i Fiskene.

Har du planeter eller ting i ditt horoskop i første halvdel av disse tegnene; Jomfruen, Fiskene, Tvillingene eller Skytten kan du merke dette godt. Jo nærmere Saturn sine grader de er, jo mer utfordrende kan dette merkes.

Jo nærmere Merkur sine grader en har noe i ens personlige horoskop i disse tegnene, jo mer direkte utfordrende kan det merkes rundt kommunikasjonen.

Mest utfordrende om det er i Tvilling, Jomfru eller Skytten, men ikke så utfordrende om det er i Fiskene, for en konjunksjon med Merkur er ikke utfordrende i seg selv, men det vil være stort fokus på kommunikasjonen for det. 



På hvilken måte og på hvilket livsområde vil fullmånen treffe deg?

På et personlig plan kan en også se på hvordan dette kan treffe deg alt etter hvilket stjernetegn du har. Her tar jeg utgangspunkt i at om du er et stjernetegn, så er det tegnet ditt første hus og neste tegn ditt andre osv. Dette er en veldig grei måte å se det på om en ikke vet klokkeslettet, men det er en god del i dette også om en vet klokkelsettet en er født og dermed har aksene og husene. Dersom du har klokkeslettet, kan du også se på i hvilket hus som fullmånen faller i ditt horoskop, men prøv gjerne begge deler. 

Det er også mulig å se på tegnet som Ascendanten er i eller som månen er i. 

Væren

Er du Vær, vil fullmånen falle i ditt sjette og tolvte hus/livsområde. Da kan du merke dette godt på temaer rundt arbeid og praktiske ting, kontra det å gjøre spirituelle, åndelige ting, eller kreative ting og intuisjonen. Her kan utfordringen være at der er for rigide rammer i livet ditt. Helst vil du hengi deg til dine kreativitet, spiritualitet og følge dine store drømmer, men noe hindrer deg. Det å si hva du har på hjertet her, kan være utfordrende. Kanskje har du bare lyst å være i din drømmeverden, men noe hindrer deg. Det kan være der er en blokade på en eller annen måte og den kreative og spirituelle delen kan oppleves som om den står litt i stampe for tida. I stedet må du ha fokuset på dine daglige praktiske gjøremål.

Utfordringen her kan være å akseptere livet slik det er for tida og å romme alle erfaringene og å akseptere at det ene er ikke noe dårligere enn det andre.


Tyren

Er du Tyr, faller fullmånen i ditt femte og ellevte hus/livsområde. Da kan du merke dette på det du ønsker å gjøre utad i den større sammenhengen og gruppeaktiviteter, som å gå ut med flere venner eller å gå på noe du har lyst til kontra dine egne prosjekter, din kreativitet, kjærlighet, lidenskap eller dine barn. Kanskje føler du på press fra andre om å stille opp og å være med på ting, mens du egentlig bare har lyst å holde på med dine egne kreative prosjekter, din lidenskap og din kjæreste eller å ha mer tid til barna dine.


Det kan også stå for det å finne deg selv og ditt sanne selv, kontra å miste seg selv i en større sammenheng. 


Tvillingene

Er du Tvilling faller fullmånen i ditt fjerde og tiende hus. Her vil en merke det på hjem og familie kontra jobb og karriere. Kanskje er der så mye å gjøre på jobben at du ikke får tid til familien og hjemmet.  Er du overarbeidet og sliter med å finne roen og å slappe av? Kanskje har du ikke kapasitet til alt og du slites i begge retninger og det er vanskelig for deg å si ifra på jobben om det du måtte ha på hjertet. Føles kanskje karriereveien lang, tung og ensom og du har egentlig lyst til å være hjemme og få slappet mer av og fått tid til både egenpleie og tid og omsorg for andre i familien. 

Utfordringen her kan være å faktisk finne ut av hvilke verdier som er verdt å satse på i livet. Kanskje har ikke karriere-stien gitt deg den tilfredsheten som du ønsket deg, i så tilfelle går det an å finne en ny vei eller å gjøre justeringer.


Krepsen

Er du Kreps, faller fullmånen i ditt tredje og niende hus. Her går det på det overordna livssynet kontra kommunikasjon og trivielle reiser. Du kan kjenne deg godt igjen i den generelle beskrivelsen av denne fullmånen. Kanskje er der ting rundt ditt syn på livet som er konfliktfylt og som gjør at det er vanskelig å si ifra om hva du har på hjertet rundt dette til ditt nærmiljø, som søsken, nære venner og naboer. Niende hus er også livsområde for rettssaker og rettsvesenet, så der kan også være noen problemer her for enkelte, hvor der kan være utfordringer med å komme fram med hva en har på hjertet.

Eller kanskje er der ting rundt lengre reiser, utenlandsopphold, andre kulturer eller videreutdanning som gjør at ting blir vanskelig å si ifra om hva du har på hjertet til ditt nærmiljø. 

Har du mistet ditt mål ut av syne? Utfordringen her kan være å roe sinnet slik at du finner din vei og ser et nytt mål.


Løven

Er du Løve, faller fullmånen i ditt andre og åttende hus. Her kan det være utfordringer rundt verdiene dine kontra andres verdier. Det kan være penger eller andre eiendeler eller mer indre verdier, hva som er viktig for deg, kontra det som er andres verdier, ytre eller indre. Det kan være utfordringer med banken, eller med å betjene lån, eller med å få lån, eller det kan være utfordringer med arv o.l. Men det kan også være dine indre verdier kontra andres indre verdier, å måtte stå opp for deg selv mot andre som du kanskje opplever prøver å styre deg. 

Uansett det er alltid viktigst å følge dine verdier først og fremst og å være tro mot deg selv. Fra kampens hete står du seirende opp og flyr fri som ørnen. 


Jomfruen

Er du Jomfru, faller fullmånen i ditt første og sjuende hus. Her kan det være utfordringer rundt det å være deg selv kontra de andre i livet, kjærligheten, partner, kollegaer og andre kontakter som en har mye med å gjøre. Det å si ifra om ting til de andre kan være vanskelig. Kanskje har de andre gjort noe du ikke liker eller er blitt såret av og dermed skulle sagt ifra om, men hvor du ikke klarer å være ærlig. Har du dermed skjøvet de andre ut or livet ditt? Å finne den gyllne middelvei er viktig. 

Utfordringen her er å våge å være ærlig og si ifra om det som du har på hjertet, en ærlig og oppriktig samtale. 


Vekten

Er du Vekt, faller fullmånen i ditt tolvte og sjette hus. Her kan det være utfordringer med å si ifra om hva du har på hjertet i forhold til arbeid og praktiske ting kontra dine drømmer, din kreativitet og din intuisjon. Sliter du kanskje med å si nei til for mye arbeid. Er du overarbeidet og trenger en pause i hverdagen? Kanskje er det vanskelig å si ifra om at du trenger fri og en pause fra alt, at du trenger en utflukt og en tur for deg selv og lade batteriene igjen.

Kanskje kommer de daglige praktiske gjøremålene i veien for det som du faktisk brenner for og hindrer deg til å følge dine drømmer. Utfordringen her er å kommunisere ifra hjertet det du drømmer om og det du føler på, slik at det kan bli til fysisk virkelighet.


Skorpionen

Er du Skorpion, faller fullmånen i ditt ellevte og femte hus. Her kan det være vanskelig å si ifra om hva du har på hjertet i forhold til kjærligheten og lidenskapen, din kreativitet eller dine barn og det du faktisk brenner for kontra de større gruppesammenkomstene, din større vennegjeng eller dine gjøremål i organisasjoner og lag.

Kanskje har du lyst å komme deg ut og være med på ting, en tur ut på byen eller med flere venner, men dine egne prosjekter eller dine barn opptar så mye energi at du ikke har overskudd eller tid til andre ting i livet for tida og det kan være vanskelig å si ifra om dette. 

Utfordringen kan være å finne ut hva du ønsker deg ifra hjertet og å si ifra om dette, men å gjøre det på en kjærlig og god måte.


Skytten

Er du Skytte, faller fullmånen i ditt tiende og fjerde hus. Igjen er det hus kontra jobb og karriere som er i fokus. Det kan være utfordringer å snakke om det du har på hjertet til familien om dine planer for din karriere og jobb. Det kan være vanskelig å si ifra om ting som gjelder din jobb og karriere til din familie på en eller annen måte eller familien kan gjøre ting vanskelig for deg. 

Det kan også dreie seg om at du må ta på deg ekstra mye omsorg for andre i familien for tida som igjen kan gå ut over din jobb og karriere. 

Utfordringen her er da å våge å si ifra om det du har på hjertet og å komme til et kompromiss som alle kan leve med. 


Steinbukken

Er du Steinbukk, faller fullmånen i ditt niende og tredje hus. Her dreier det seg om ditt syn på livet eller dine lengre reiser kontra ditt nærmiljø og kortere trivielle reiser. 

Det kan være du har lyst på en større reise eller ta en videreutdanning, men så tillater ikke omstendighetene i ditt nærmiljø det. Det kan være at reiseveien blir for utfordrende, tar for lang tid eller er for dyr eller at du får en eller annen utfordring med dette i ditt nærmiljø, blant dine søsken, nære venner eller naboer som gjør at det blir vanskelig. 

Eller kanskje dreier deg seg om ditt større syn på livet og dine grunnholdninger som ikke avspeiles i ditt nærmiljø og som skaper konflikt med dine søsken, gode venner eller naboer og det kan være utfordrende å si fira om hva du har på hjertet til disse. 

Kanskje har kommunikasjonen gått i stå. Eller har du kanskje vært for krass i dine uttalelser? Kanskje er dere ikke så mye på bølgelengde lenger som før. Eller er det ting dere burde snakket skikkelig ut om, men som er vanskelig? Utfordringen kan være å forstå at der er alltid to sider av en sak.


Vannmannen

Er du Vannmann, faller fullmånen i ditt åttende og i ditt andre hus. Her kan det vær utfordrende å si ifra om hva en har på hjertet med tanke på ens egne verdier kontra andres verdier, det være seg indre eller ytre verdier. Utfordringen kan være å stå stødig i deg selv, finne ut hva som er dine verdier og å våge å si ifra om disse overfor andre som kan ha andre verdier. Midt i livets dramaer er det viktig å finne seg selv og stå til seg selv, for å hevde seg selv blant de andre. 

Men det kan også dreie seg om direkte ytre verdier, som penger og eiendeler som det er utfordringer rundt å ærlig si ifra om hva du tenker rundt dette etc.

Utfordringen her er å finne ro og å komplementere for å finne tilbake til dine verdier og hva som er riktig for deg og å si ifra om dette.


Fiskene

Er du Fisk, faller fullmånen i ditt sjuende og første hus. Her kan det være utfordrende å si ifra om hva du har på hjertet angående deg selv kontra partneren, de andre i livet, kollegaer og andre som du har mye å gjøre med i livet. Du kan ha noe på hjertet som du ønsker å si ifra om, men som du sliter med. 

Utfordringen her kan være å stå opp for deg selv og å våge å stå for den du er, med hele deg og med hele din personlighet og å våge å ha en ærlig samtale om dette med partneren eller andre som er mye i livet ditt, være seg kollegaer eller folk i bofelleskapet etc. 

Utfordringen handler også om å tenke før en handler:-)))

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De forskjellige livsveistallene/skjebnetallene fra 1 - 9 og mestertallene 11, 22 og 33!

Grunnleggende info om Numerologi