Personlig horoskop, kontra ukeblad-astrologi - hva er forskjellen?

Det et personlig horoskop og ukeblad-astrologi har til sammen er at de forholder seg til de 12 stjernetegnene og planetene i solsystemet vårt, at disse påvirker oss alt etter hvor de er. 

Men ukebladastrologi går ikke sånn i dybden som personlige horoskop gjør. Et personlig horoskop tar med myyye mer enn det ukeblad-astrologien gjør.

På horoskoptegningen nedenfor, er stjernetegnene de tolv like inndelingene i den ytterste sirkelen. De 12 stjernetegnene har forskjellige egenskaper og kvaliteter og svinger med forskjellige energier som de påvirker oss med. 


Sola går gjennom alle de 12 tegnene, sett i fra jorda, i løpet av et år og er i et tegn i ca. 30 dager. I både personlige horoskop og ukeblad-horoskop forholder en seg til at en er Tvilling og en annen er Kreps osv., da sola sett i fra jorda, var i det tegnet da en blei født.

Både i et personlig horoskop og i ukeblad-astrologi forholder en seg til at alle planetene i solsystemet vårt har innvirkning på hva som skjer med oss - deriblant blir både sola og månen definert som planeter, selv om de i virkeligheten ikke er det.

Begge måter tar hensyn til at alt etter hvor planetene i solsystemet vårt er på himmelen, påvirker de oss på forskjellige måter, alt etter i hvilket tegn de står i, og alt etter hvilke vinkler de har til hverandre dvs. hvilke aspekter de danner til hverandre.

Men herfra blir det annerledes å se på et personlig horoskop i forhold til ukeblad-astrologi, for ukeblad-astrologien ser bare denne påvirkningen til sola vår, som står i et tegn.

I et personlig horoskop derimot ser en på påvirkningene til alle planetene i horoskopet. 

Samtidig vet ikke ukebladastrologi i hvilken grad sola står på i tegnet, så det blir veldig upresist da sola kan stå i alle de 30 gradene som tegnet har.

Så hva mer kan en da se i et personlig horoskop? 

Her er et eksempel på et personlig horoskop av Ola Nordmann født: 19. juni 1956 kl. 12.51 i Oslo

Ved et personlig horoskop tar en ikke bare hensyn til at en er Tvilling fordi sola stod i Tvillingenes tegn da en blei født, og sier da at en har alle egenskapene til Tvillingene. 

Nei, en forholder seg til alle planetene i solsystemet vårt, og sier at en er preget av alle planetene som er 10 stykk inklusiv månen og sola, alt etter hvor disse stod på himmelen da en blei født. Wow, da blir det plutselig mye mer sammensatt. 

Det går ca. 25000 år til hver gang planetene står akkurat likt i solsystemet vårt. Så i løpet av 25000 år, er det ingen andre som har et slikt personlig horoskop som Ola Nordmann ovenfor. Jøss, var det noen som sa at en er unik?


Aksene og livsområdene/husene

I tillegg ser en på stedet en blei født og klokkeslettet. Med det blir horoskopet delt opp i 12 forskjellige livsområder, der planetene våre påvirker oss. 

På horoskopet til Ola Nordmann vist ovenfor, er livsområdene de forskjellige "kakestykkene" som den mellomste sirkelen er delt opp i og disse kalles hus. Første livsområde begynner alltid ved Ascendanten, så går en mot klokka og teller de andre livsområdene.  

For de som er født på samme dag og har planetene på samme plass, er det bare månen som beveger seg en del i løpet av en dag. 

Men dersom de er født på forskjellige steder på jorda og på forskjellig klokkeslett, kan de allikevel være ganske så forskjellige, da planeten påvirker de innen forskjellige livsområder. 

Disse livsområdene/husene blir forskjellige pga. at jorda roterer rundt sin egen akse i løpet av et døgn. Det gjør at en planet kan være i alle husene/livsområdene i løpet av et døgn. 

Når en da tar med klokkeslettet og fødestedet, får en to akser som også er viktige og som en også tar med i betraktningen. 

Den ene er den horisontale aksen i horoskopet, som viser hvilket tegn som er i den vestlige og østlige horisonten da en blei født. 

Det tegnet som var i den østlige horisonten kalles Ascendanten og har en stor påvirkning på oss - jeg kommer tilbake til det senere. 

Det tegnet som stod i vest da en blei født kalles Descendanten - denne viser til hvilke partner du liker. Jeg kommer tilbake til den også senere. 

Den andre aksen viser to punket, det høyeste punktet på dagen i det en blei født som kalles MC (Medium Coeli) og det laveste punktet på himmelen dvs. på andre sida av jorda, som kalles IC (Imum Coeli). 

Dersom en er født midt på dagen, ligger sola så og si på MC, dersom en er født midt på natta, ligger sola nærmere IC.

Der finnes også en annen måte å se på huser/livsområde. Denne bruker ukeblad-astrologien, men en kan også brukes ellers. Det er at en anser tegnet som sola står i, altså stjernetegnet som en er, som første hus, så neste tegn, som andre hus osv. helt til det tolvte huset som da blir tegnet rett før stjernetegnet ens. Dvs. for en Vær, blir Væren første hus. For denne Væren blir det som falle i Tyren, hans andre hus osv. 

Men igjen blir ikke dette like individuelt som når en har klokkeslettet og kan virkelig finne ut hvilke asker og individuelle huser og livsområder en har.


Aspektene/vinklene mellom planetene

Og så er det enda en viktig ting som vi tar med i et personlig horoskop - vinklene mellom planetene og aksene i et fødselshoroskop også kaldt aspektene i astrologi. De kan også være veldig forskjellige, og det har også mye å si hvordan personen er, hva som er enkelt for personen og hva personene sliter med.

Disse lager temaer i livet. I Ola Nordmann sitt horoskop ovenfor, er vinklene/aspekter, de blå, røde og grønne strekene som er i den innerste sirkelen. 

Ukeblad-astrologi tar for så vidt også med aspekter, men bare hvilke vinkler planetene danner på himmelen til ditt stjernetegn, altså til tegnet sola står i. Samtidig kan sola stå hvor som helst i dette tegnet i forhold til ukebladastrologi. Så det sier seg selv at dette ikke er like nøyaktig som å se på et personlig horoskop, hvor en vet hvor sola står og hvor en tar med aspektene til alle de andre planetene også.


Diverse andre astrologiske faktorer

I tillegg kan en også få mye info om en tar med en del andre ting, som måneknutene, andre viktige punkter, som lykkepunktet og asteroider. Jeg legger med Ola Nordmann sitt horoskop der en del av dette også er tatt med, bare slik at en kan få se hvordan et horoskop da ser ut. 


Ola Nordmanns horoskop med måneknutene, lykkepunktet og en del asteroider.

Dette er altså mye mer enn bare et stjernetegn og det gjør det også så utrolig spennende!

Dette er også grunnen til at to som er samme stjernetegn, som f.eks. Vannmenn kan være ganske så forskjellige og at en ikke trenger å se noe særlig vannmanns-trekk i en Vannmann. For den ene kan ha mange av planetene slik at den bygger oppunder vannmannsegenskapene, mens den andre kan ha mange planter i helt vidt forskjellige tegn, og som da påvirker denne personen kanskje mer enn bare sola som står i Vannmannen.

Kanskje tenker du, å jøssa, meg hvordan går det i det hele tatt an å få oversikt over alt dette da? 

Jeg kan bare si at å lære å tolke et personlig horoskop er ikke noe enkelt, men der finnes noen "kjøreregler" som hjelper mye. Å lære det skikkelig kan en ikke gjøre på en kveld, men en kan kanskje få en forståelse av hva det dreier seg om. 

Jeg har skrevet mer utfyllende om hva de enkelte planeten, aksene, husene/livsområdene og vinklene/aspektene osv. representerer i en annen artikkel.

Nå har jeg skrevet om det en tar hensyn til ved et personlig horoskop, sammenlignet med et ukeblad-astrologi tar hensyn til.

Når en som bare tenker ukeblad-astrologi og har bare sola til en person å forholde seg til og som også kan ligge innen en sted rundt 30 grader, så sier det seg selv at det blir veldig generalisert, i forhold til når en tar hensyn til alt det jeg har nevnt ovenfor.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De forskjellige livsveistallene/skjebnetallene fra 1 - 9 og mestertallene 11, 22 og 33!

Grunnleggende info om Numerologi

Fullmånen den 24. februar 2024 - Mulighet for kompromiss, til tross for utfordringer rundt kommunikasjonen:-)))