2014 blir en dyp, transformerende, ny start, med mange utfordringer, men også året der en kan få mye livsvisom og finne lykke!

Vi gikk inn i 2014 så å si ved en nymåne, så det vil kunne gi oss en ny start på mange måter. Samtidig så var det ikke en hvilken som helst nymåne, den falt direkte oppå pluto som står for prinsippet liv, død og atter liv. Her må en ikke glemme det siste “og atter liv”. I tillegg så er der stor fokus på planeten jupiter, all energien peker mot den, så den vil bli viktig i året som kommer. Jupiter kan stå for mye, den er grunnleggende lykkeplaneten. Når en har gått igjennom sine utfordringer i livet, små som store som vi får av de mer tøffere planetene som bl.a. planeten saturn og pluto, så kan vi høste fruktene av livsvisdom og resultater som da gjenspeiles av jupiter. Esoterisk sett så sies det at jupiter er barnet som fødes fram i overført betydning. Jupiter står også for lengre reiser og flere kulturer/land, så forskjellige kultur/land -temaer vil fortsatt stå på agendaen.

I horoskopet for året 2014 (01.01.2014) så er der både en god del utfordrende ting og en god del fine ting. Storkorset mellom pluto, uranus, mars og jupiter er der og vil være gjeldende for året 2014. Dette gir tøffe energier. Pluto i steinbukken vil ha dyptgripende forandringer og transformasjon spesielt angående samfunnsstrukturer. Pluto gikk inn i steinbukken i 2008 da finanskrisa kom, og den vil være i steinbukken i mange år til. Uranus står i væren og danner et kvadrat til pluto i steinbukken. Disse to planetene går sakte og også litt fram og tilbake, sett i fra jorda, og danner i løpet av årene 2013 til 2015 flere nøyaktige kvadraturer til hverandre, før uranus etter det vil starte å gå i fra pluto for å ikke treffe den igjen på veldig mange år. Sist gang disse to planetene treftes i et slikt heftig aspekt, var på midten av 60 tallet, da i en konjunksjon. Vi vet jo alle at samfunnet gikk igjennom store forandringer da og årene etterpå. 68-generasjonen er jo kjent for noen hver. I og for seg så er vi midt oppi en slik periode nå også astrologisk sett. Men nå er temaene litt annerledes, nå er det mer samfunnsstrukturene som rystes. Men uranus i vær som vi har nå, vil også komme med mange nye løsninger på ting, da væren er framtidsorientert og liker å sette i gang ting. Disse energiene kan en like godt merke på det personlige planet som i samfunnet for øvrig.

For 2014 så har vi da i tillegg de mer hurtiggående planetene som stiller seg opp i et storkors til disse andre to planetene, mars i opposisjon til uranus og i kvadrat til pluto og jupiter. Jupiter i opposisjon til pluto og kvadrat til uranus og mars. Se bilde nedenfor. I tillegg så havner nymånen så å si rett oppå dette, ved pluto. Dette storkorset er heavy, anspent, hissig, plutselige hendelser, men også aha opplevelser kan skje på godt og vondt, store transformasjoner og dyptgripende forandringer vil kunne skje, og dette kan lett skje på en overdreven måte. Men som belønning så vil vi alle få mye livsvisdom ut av ting som vil skje i 2014, vi vil lære mye og til syvende og sist så kan det også bringe med seg et lykkelig utfall da jupiter er med her og den er fokuspunktet for hele horoskopet. Denne livsvisdommen får en ikke med å lese i bøker etc., men ved å erfare livet på godt og vondt. Men da det er en nymåne så er det virkelig mulighet at mye nye ting ser dagens lys i 2014, det vil ikke komme gratis men dog!

I tillegg til disse tøffe energiene, så er der også en fin drage på himmelen, der denne nymånen er som pila bak som skytes fram mot jupiter. Da blir jupiter igjen fokusplaneten. Dette er mye finere og enklere energier, her flyter energiene friere og lettere, her samarbeider planetene. De planetene som er involvert er allikevel ikke lette, men med fine forbindelser er sannsynligheten større for at vi vil kunne erfare mer de gode energiene av de. For alle planeter har to sider både utfordrende og fine. De to andre planetene som er involvert her er saturn og chiron. Saturn er skjebneplaneten og karmaplaneten, alt etter hvordan en ser på det. Saturn kommer med de tøffe utfordringene i livet, men samtidig så er det saturn som gir utholdenhet, stabilitet, seriøsitet og realisme. Så da saturn sender fine stråler og er med i dette fine drageaspektet på himmelen, så vil den også gi stabilitet, utholdenhet, seriøsitet og realisme. Saturn gir ikke så mye rom for drømmer og svermeri. Chiron står for ens livssår, men den er også den sårende healeren. Så kanskje så vil flere oppleve at ting kan bli legt i løpet av 2014. I hvert fall så sender chiron fine stråler inn til alt og en kan merke at en kan få en healende effekt. Men det forutsetter også at en våger å åpne opp for sin sårbarhet og la healing få komme inn. En skal ikke dermed åpne opp til alle og en hver mann, men å åpne opp for legedom og å være villig til å møte sin egen sårbarhet.

Det er som sagt en nymånen, som vil si en ny start, direkte på pluto, som da vil si at det er en transformerende nymåne der dype, store forandringer kan skje. Denne danner halen til dragen og som skyter pila fram mot jupiter som er fokus planeten i begge disse to aspektene som jeg nå har beskrevet, både storkorset og dragen. Og jupiter står for livsvisdom, den visdommen som en tilegner seg gjennom livets utfordringer. Så ja 2014 har mye tøffe og heavy energier som vil føre til en god del utfordringer, men samtidig så vil en få jupiters livsvisdom og lykke når en har kommet igjennom disse utfordringene. Saturn vil stabilisere det hele og chiron vil kunne gi en legedom og healing om en er villig til å møte sin egen sårbarhet!
Jeg ønsker alle lykke til i det nye året:-)))





Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De forskjellige livsveistallene/skjebnetallene fra 1 - 9 og mestertallene 11, 22 og 33!

Grunnleggende info om Numerologi

Fullmånen den 24. februar 2024 - Mulighet for kompromiss, til tross for utfordringer rundt kommunikasjonen:-)))